למי שזוכר ממעללי הפסטה הקודמים שלי, אני חובבת את הקלאסיקה האיטלקית בשם קאצ'ו א פפה, פסטה פשוטה פשוטה ומעולה עם המון פלפל שחור ופרמז'ן איכותי. בהריון לא יכולתי להתענג על פסטה בגלל סכרת הריון שליוותה אותי לאורך כל הדרך, או לפחות כך חשבתי עד שגיליתי את הפסטה שעשויה מעדשים אדומות אורגניות של green, תחושה של פסטה בלי החיטה ובלי הסוכרים שלא יכלתי לצרוך. הפסטה הפכה ללהיט בבית, אייל גם התחבר והמנה הזו נהייתה קבועה בתפריט הביתי גם אחרי ההריון כשהסכרת התפוגגה לה, במיוחד בימים אלו בהם לי בערך עשר דקות להכין ארוחת ערב בין נמנום ליקיצה של אדם הקטנטן. פסטה קלילה בלי רוטב כבד אני תמיד אוהבת והמתכון הזה הוא טעים ומשלב ירקות, סיבים תזונתיים וערכים תזונתיים מצוינים ואת זה...אני בכלל אוהבת!
שיהיה יום פסטה שמח וטעים!
2 כוסות אפונה קפואה, מופשרת
פסטה מאפונה ירוקה אורגנית green
שמן זית green
3 שיני שום
אם אוהבים: רבע כוס צנוברים קלויים - יש להכין מראש
מלח
פלפל שחור
פרמזן מגורר לפי הטעם
- מכינים את הפסטה ומשאירים בצד להצטנן
- מטגנים אפונה עם שום ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
- שהאפונה מוכנה מוסיפים את הצנוברים הקלויים עוד כמה דקות עד להשחמה
- מערבבים עם הפסטה ובוזקים כמה פרמזן שאוהבים מעל, מערבבים היטב ונהנים!