"נפלת על הראש?" היא שאלה אותי, "באמת משעמם לך בחיים שאת הולכת להכין גם קורנפלקס בבית?" חייכתי. אולי זה הסגר שקצת הפיל אותי על הראש, אבל סרטון שראיתי ברשת הראה איך מכינים קורנפלקס בבית משני מרכיבים בלבד, מרכיבים שיש לי במזווה באופן קבוע, כשהתוצאה הסופית שהתקבלה היתה נראית כל כך פריכה ודומה למקור, שהייתי חייבת להרים את עצמי מהספה, לשים את הנטפליקס על פאוז וללכת לנסות.
האמת, הופתעתי. גם מקלות ההכנה, גם מפשטות המרכיבים, ובעיקר - מהתוצאה. מכירים קורנפלקס של אלופים? זה הצהוב, הפשוט שהילדים כל כך אוהבים לאכול בבוקר? אז כזה! והכיף הגדול הוא שאפשר להכין חלק מהתהליך עם הקטנטנים, כפעילות משותפת, לשלוט על המתיקות, לגוון עם כף קקאו שתהפוך אותו לחום, להוסיף לתוצאה הסופית פינוקים שונים כגון חמוציות, פקאנים וכדומה, ובעיקר, ליהנות בסופו של עניין ממנה כייפית וטעימה, שעושה קראנצ'ים רועשים בכל ביס, ממש כמו במקור.
לבלילה מספר 1:
2+3/4 כוסות קמח תירס
1/2 כוס סוכר
2 כוסות מים
אפשרויות לשדרוג: כף סירופ מייפל/דבש, כפית של תמצית וניל או כף קקאו לגירסה שוקולדית
לבלילה מספר 2:
- 1+1/2 כף גדושה של קמח תירס
1+1/2 כף מים
- מכניסים את כל חומרי בלילה מספר 1 לקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מניחים נייר אפייה על גבי תבנית התנור, ומורחים את הבלילה על הנייר כך שתכסה את כולו, בשכבה דקה מאד
- מערבבים את חומרי בלילה מספר 2 עד שמתקבלת תערובת חולית, ומפזרים אותה באופן אחיד על פני השכבה שסידרנו בתבנית
- מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות במשך 15 דקות
- מוציאים מהתנור, ומצננים מעט עד שאפשר יהיה לגעת בשכבה האפויה עם הידיים
- כרגע המסה האפוייה מרגישה קצת כמו גומי. היא רכה, אך אחידה, וזה הזמן להזמין את הילדים ולעבור לשלב הבא: שוברים את המסה האפויה לחתיכות קטנות בגודל של פתיתי קורנפלקס, ומחזירים את החתיכות השבורות שוב לתבנית האפיה
- מסדרים בשכבה אחת ומחזירים לתנור שהונמך לחום של 150 מעלות ואופים במשך 40 דקות
- מנמיכים את התנור לחום של 120 מעלות, ואופים במשך 20 דקות נוספות
- מכבים את התנור ומשאירים את הקורנפלקס בתוכו למשך 10 דקות כשהוא מכובה. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר
- שומרים בצנצנת אטומה על השיש, ומוסיפים לקערת חלב בכל רגע שמתחשק