לפולנטה:

  • ½ כוס קמח פולנטה 
  • 1 כוס חלב

  • 1 כוס מים

  • 20 גרם חמאה

  • ½ כפית מלח

לתבשיל:

  • 2 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות
  • ½ כפית מלח

  • ½ כפית פלפל

  • 1 כפית סוכר

  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון/פורטובולו (כ-400 גרם)

  • 1 שן שום כתושה

  • קורט רוזמרין

  • קורט אורגנו

  • 1 עגבניה טרייה חתוכה לקוביות

  • ½ כוס עדשים ירוקות

  1. בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את הבצלים כ-20 דקות, עד שהם זהובים-שחומים
  2. מוסיפים מלח, פלפל, סוכר ואת הפטריות
  3. מטגנים כ10-15 דקות עד שהפטריות רכות ומוכנות ואין כמעט נוזלים בסיר
  4. בסיר בינוני שמים עדשים ו-2 כוסות מי ברז. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10-20 דקות עד שהעדשים ״נגיסות״ ולא רכות מדי. חשוב לטעום מדי פעם ולשמור על הסיר. מסננים את העדשים מהמים
  5. מוסיפים את העדשים לסיר של הבצל והפטריות, מוסיפים שום, רוזמרין ואורגנו ומערבבים כשתי דקות. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם

    מחפשים מתכוני דגים חדשים וטעימים? היפטריות פורטובלו במילוי פולנטה>כנסו >
  6. סמוך להגשה מכינים את הפולנטה: בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים וחלב עם המלח והחמאה
  7. שופכים את קמח הפולנטה בעדינות, בצורת זרזיף דק לתוך הסיר ומערבבים בעזרת מטרפה ללא הפסקה
  8. ממשיכים לערבב עד שהפולנטה מתגבשת לכדי דייסה נוזלית
  9. מעבירים מיד את הפולנטה לצלחות ומסדרים בעיגול. מניחים על הפולנטה את התבשיל ומקשטים בקוביות עגבנייה טרייה