6 כפות טחינה גולמית אורגנית green
4 ביצים בינוניות
כף דבש מומסת בכף של מים
כפית של סודה לשתיה
2 כפות גרעיני חמניה
2 כפות גרעיני דלעת
כף שומשום
2 כפות של צנוברים
- חממו תנור לחום של 175 מעלות. הניחו רשת בחלקו התחתון של התנור
- בקערת מיקסר (לא חובה, אפשר גם בקערה רגילה) מקפיצים את הביצים במשך כ-2 דקות עד לקבלת מרקם אוורירי במיוחד
- הוסיפו את הדבש המומס ואת הטחינה הגולמית והמשיכו לערבב במשך דקה נוספת עד להטמעת כל החומרים
- הוסיפו את הסודה לשתיה וכן חצי מכמות כל הגרעינים והשומשום והמשיכו לערבב היטב
- שמנו תבנית אינגלישקייק ושפכו לתוכה את התערובת הנוזלית
- פזרו בעדינות ובאופן שווה את יתרת הגרעינים והשומשום על התערובת הנוזלית, אין לערבב בשלב זה
- הכניסו את התבנית לתנור למשך 25 דקות
- הוציאו את התבנית כשלחם הטחינה עלה מעט וקיבל צבע חום יפה. שימו לב: לחם טחינה לא תופח מאד אז אין לצפות ללחם גבוה במיוחד
- צננו והגישו בטמפרטורת החדר