מצרכים ל-9 לחמניות:
- בצק מקדים (רביכה):
- 3 כפות מים
- 3 כפות חלב אורגני
- 2 כפות קמח ללא גלוטן
לבצק:
- ½ 2 כוסות קמח ללא גלוטן
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כפית מלח ים אטילנטי
- ½ כוס חלב אורגני פושר
- ¼ כוס סוכר
- 1 ביצה
- ¼ כוס חמאה מומסת
- 1 כף חלב אורגני להברשה
מכינים את הבצק המקדים: מערבבים בסיר קטן את כל מרכיבי הרביכה עד שאין גושים בכלל
מבשלים את העיסה על אש קטנה תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שמתקבלת רביכה סמיכה מאוד. מורידים מהאש ומצננים
מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר מלח, קמח, סוכר ושמרים לפי הסדר
מוסיפים ביצה, חמאה מומסת, חלב ואת הרביכה שהתקררה לחלוטין.
לשים את הבצק על מהירות בינונית 5 דקות. מתקבל בצק רך ומעט דביק
מעבירים את הבצק לקערה משומנת משמנים מעט את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק הופך נפוח יותר וקפיצי למגע. אך לא מכפיל את נפחו
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מוציאים לו את האוויר וחותכים ל-9 חתיכות שוות בגודלן (פחות או יותר)
מעצבים כל חתיכת בצק לכדור, ומעבירים לתבנית מלבנית משומנת קלות, במרווחים
מכסים את התבנית במגבת ומניחים ללחמניות לתפוח במשך שעה. בנתיים מחממים את התנור ל-170 מעלות
מברישים את הלחמניות התפוחות בחלב ואופים 20-25 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות