מתכון לרולדת שוקולד וקצפת כמו של פעם, הכי פשוטה והכי טעימה עם דובדבנים ותאנים.
לבצק:
- 4 ביצים בגודל L מופרדות לחלבונים וחלמונים
- 150 גרם סוכר לבן (3/4 כוס)
- קורט מלח
- 70 גרם קמח ללא גלוטן שופרסל green / קמח רגיל (חצי כוס)
- 40 גרם אבקת קקאו (כרבע כוס)
- 3 כפות שמן קנולה
לקרם:
- 250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
- 200 גרם גבינה לבנה
- 80 גרם אבקת פודינג וניל
- אופציה: כף אבקת סוכר
לציפוי: (לא חובה)
- 250 שמנת להקצפה 38%
- כף אבקת סוכר
- כף אבקת פודינג וניל
- בקערת מיקסר נקציף את החלבונים עם קורט מלח וחצי כוס סוכר עד לקבלת קציפה יציבה (מרנג)
- בקערה נפרדת נערבב את החלמונים עם רבע כוס הסוכר שנשארה והשמן
- מאחדים בין תערובת החלבונים לתערובת החלמונים בתנועות קיפול
- מנפים פנימה את הקמח ואבקת הקקאו ומאחדים
- מעבירים את המסה לתבנית תנור עם נייר אפייה משומן ומשטחים היטב
- אופים את הרולדה ב-170 מעלות טורבו 12-15 דקות
- לאחר האפייה מכינים נייר אפייה נוסף עם מעט אבקת קקאו או אבקת סוכר עליו והופכים על הנייר את הרולדה
- מסירים בעדינות את נייר האפייה שעליו נאפתה הרולדה, ולוקחים את הרולדה עם נייר האפייה החדש על מגבת ומגלגלים בעדינות. מחכים מספר דקות
- מכינים את הקרם: מקציפים את כל החומרים ביחד לקציפה יציבה. ניתן להוסיף לקרם שברי עוגיות, כפית אבקת נס קפה, כף מחית פיסטוק או כל מחית טעם שתרצו
- לאחר מספר דקות פותחים את הגליל וממלאים אותו בקרם. מגלגלים את הרולדה ומעבירים אותה להתייצבות של מספר שעות במקרר (ניתן גם להקפיא)
- ניתן לקשט בקצפת, פירות טריים, שוקולדים וכו'