מצרכים

  • 2 כוסות עדשים ירוקות/חומות (אני ממליצה להשרות מראש במים לפחות 3 שעות)
  • בצל
  • גזר גדול
  • 3 גבעולי סלרי
  • חצי ראש שום
  • אצבע ג'ינג'ר
  • 2 שומר
  • חתיכת דלעת גדולה
  • עגבניה אחת
  • 2-3 כפיות מלח
  • 1 כף אבקת מרק טבעית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1.5 כף כמון
  • 1.5 כף כורכום
  • חצי כפית פלפל
  • 2-3 עלי דפנה
  • רבע צרור פטרוזיליה
  • אופציונלי להגשה- לימון

אופן הכנה

  1. מחממים מעט שמן בסיר גדול על אש בינונית חותכים בצל, גזר וסלרי מוסיפים.  מערבבים במשך כמה דקות להתרככות ושינוי צבע קל.
  2. בינתיים חותכים גס שיני שום וקוצצים דק או מגרדים ג'ינג'ר. הוסיפו לסיר וערבבו היטב
  3. חותכים גס שומר, דלעת ועגבניה מוסיפים ומערבבים
  4. כשהכל קצת נצרב/מתרכך/ משנה צבע- מוסיפים את העדשים והתבלינים וומערבבים היטב
  5. מוסיפים כמה שיותר מים ומערבבים פנימה פטרוזיליה קצוצה
  6. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה
  7. מנמיכן את האש ונותנים למרק להתבשל – בעיקרון הוא יהיה מוכן תוך חצי שעה, אבל אני ממליצה לתת לו להתבשל שעה וחצי-שעתיים להעמקת הטעמים. תצתטרכו כנראה להוסיף לו עוד מים במהלך הבישול כי הם ייספגו לעדשים וגם יתאדו
  8. טועמים ומתקנים תיבול, ומגישים

הערות והמרות

  • אבקת מרק טבעית ניתן למצוא בחנויות תבלינים וחנויות טבע, אפשר גם להשתמש באבקת מרק רגילה וגם אפשר לוותר עליה לחלוטין.
  •  אפשר להחליף את הדלעת בבטטה-שתיים.
  • אפשר להשתמש בכמה כפות של רסק עגבניות במקום עגבניה