הסלט הזה הוא מסוג הדברים שתמיד כיף למצוא על השולחן. מלא בעשבי תיבול טריים וריחניים, מפוצץ בטעם, וכזה שיכול לשמש גם כתוספת נהדרת לכל ארוחה וגם כמנה בפני עצמה. סלט בריאות אמיתי בטעמים חמצמצים ומתקתקים כאחד, המשלב בנוסף לכל הירוקים שבתוכו, גם בורגול וגרגירי רימון כיאה לחגי תשרי.
לסלט הזה יש רק כלל אחד: יש להשתמש אך ורק בעשבי תיבול רעננים וטריים מאד. עלים נבולים ועייפים יתנו תוצאה עייפה בהתאם, וחבל מראש על הטרחה. מעבר לכך, מדובר בלא יותר מחמש דקות של הכנה, קיצוץ זריז וערבוב מהיר בקערה.
אפשר להכין את הסלט עד 3-4 שעות לפני ההגשה ולשמור בכלי סגור, אך במקרה כזה יש לשמור את השקדים הקלויים בצד, ולהוסיף אותם ממש לפני ההגשה.
- 1 צרור פטרוזיליה טרייה
- 1 צרור כוסברה טרייה
- 1 כוס עלי נענע
- 3 בצלים ירוקים
- 2 גבעולי סלרי
- 1 כוס בורגול דק
- ¾ כוס גרגרי רימון
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף דבש
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- ½ כפית מלח
- 100 גרם מולבן משובב
- 1 כף שמן לטיגון השקדים
- משרים את הבורגול במים לחצי שעה, מסננים וסוחטים. מעבירים לקערה
- שוטפים ומייבשים את הפטרוזיליה והכוסברה, מסירים את הגבעולים וקוצצים דק את החלק של העלים. מוסיפים לקערה
- מוסיפים את עלי הנענע
- חותכים את גבעולי הבצל הירוק ואת הסלרי לאורכם, לנתחים קטנים, ומוסיפים לקערה
- מוסיפים את גרגרי הרימון
- מערבבים את שמן הזית עם הדבש, מיץ הלימון והמלח, ומוסיפים לקערה
- מטגנים את השקדים בכף שמן, עד להזהבה קלה, מצננים מעט ומוסיפים לקערה
- מערבבים בעדינות, ומעבירים לכלי הגשה