לתבשיל קארי:
- 5 כפות שמן קנולה
- 1 בטטה - מקולפת וחתוכה לקוביות בעובי 1 ס"מ
- 2 בצל לבן - קצוץ
- 1 תפוח אדמה - מקולף וחתוך לקוביות
- 3 קישואים - חתוכים לקוביות
- 1 כוס ברוקולי
- 1 כוס כרובית
- 5 שיני שום חצויות
- 1 כף ג'ינג'ר - קצוץ
- 1 כף צ'ילי אדום חריף - קצוץ גס
- 2 פחיות קרם קוקוס שופרסל green
- 2 כוסות עלי תרד בייבי
- 1/2 כוס נענע קצוצה
- 1/2 כוס מיץ לימון
- חופן עלי קארי
- 1 כף גארם מסאלה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית חרדל
- 1 כף כמון
- 1 כפית זרעי כוסברה
לכופתאות תרד ופטריות יער:
- 1 חבילות עלי תרד קצוץ
- 1 כוס קמח חומוס
- 1 כף שום כתוש
- 1 חבילת פטריות פורטובלו - מגוררות
- 10 שיני שום
- 1 כוס עדשים ירוקות
- 1/2 כוס מים חמים
- 1 חבילת כוסברה קצוצה דק
- 1 כפית מלח
- 1 fph, פלפל שחור גרוס
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כף פפריקה מתוקה
לאורז קשיו וקוקוס:
- 3 כוסות אורז פרסי
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 2 כפות שמן זית green
- 1/2 כוס אגוזי קשיו
- 1/2 כוס קוקוס טחון קלוי
- מלח ופלפל
לתבשיל הקארי:
- בסיר רחב מחממים שמן ומכניסים את כל הירקות מבשלים כ-10 דקות
- מוסיפים את התבלינים להמשך בישול ולשחרור הטעמים מהתבלינים
- לאחר מכן מוסיפים את החלב קוקוס ומבשלים כחצי שעה טועמים ומתקנים טעם אם צריך
- מוסיפים תרד, נענע ומיץ לימון מבשלים עוד 2 דקות ומכבים את האש
לכופתאות:
- מכינים את השום קונפי: בסיר קטן מניחים את שיני השום בשלמותן וקלופות
- מכסים בשמן זית ומעט מלח. מבשלים על הלהבה הקטנה ביותר ומערבבים מדי פעם עד לקבלת שיניים רכות (השיניים צריכות להישאר בהירות) לאחר מכן 3. קוצצים את שיני השום.
- מבשלים את העדשים לפי הוראות היצרן
- בקערה מערבבים את כל החומרים יחדיו בעזרת היד עד לקבלת מסה אחידה
- נותנים למסה לנוח ולהתייצב במשך כ- 10 דקות
- לאחר 10 דקות, יוצרים מן המסה את הכופתאות (במידת הצורך, ניתן להוסיף עוד מעט קמח חומוס).
- במחבת מניחים שמן ומטגנים את הכופתאות
- מחממים את רוטב הקארי ומוסיפים את הקציצות לבישול של חמש דקות נוספות
לאורז קשיו וקוקוס:
- מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן
- במחבת קולים את הקוקוס
- במחבת עם שמן זית קולים את אגוזי הקשיו
- בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי האורז
- מוסיפים את אגוזי הקשיו והקוקוס הקלויים
- מוסיפים את התבלינים