ארוחה שיש בה הכל.
חלבונים וברזל, טעמים מעולים ומרקמים כיפיים, נחמה חמה של ארוחת צהריים וגם קלילות של ארוחת ערב.
ומה שמשמח בארוחה הזאת, חוץ מהטעם המופלא, זה העובדה שממש קל ומהיר להכין אותה ושהיא טבעונית לגמרי
וגם קלה להכנה מחומרי גלם מעולים שיש תמיד בבית.
את התבשיל אפשר להגיש גם עם אורז או פירה ואפילו להוסיף לו רוטב עגבניות כך שיתקבל מעין בולונז טבעוני.
לחומוס:
1 קופסה גרגירי חומוס מבושלים green (ללא הנוזלים)
1/2 כוס טחינה גולמית green
1/2 כפית כמון
1/2 כפית מלח
1/2 כוס מים
3 כפות שמן זית green
למסבחה מהירה:
- 1/2 קופסה גרגירי חומוס מבושלים green (ללא הנוזלים)
1/4 כוס טחינה גולמית green
1/2 כוס מים
חופן עלי פטרוזיליה או 1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת
4 כפות שמן זית green
לתבשיל עדשים שחורות:
3 כפות שמן זית green
1 כוס עדשים שחורות
2 בצלים לבנים, קלופים
2 גזרים, קלופים
3 שיני שום, קלופות ופרוסות
1/2 כפית בהרט
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
1 כפית מייפל green
3/4 כוס מים
- להכנת החומוס: במעבד מזון טוחנים את כל מצרכי החומוס עד לקבלת ממרח חלק לגמרי. טועמים ומתקנים תיבול. אם יש צורך אפשר להוסיף עוד מים.
- מסבחה: בקערה בינונית שמים את כל המצרכים ומערבבים. אם משתמשים בפטרוזיליה קוצצים אותה דק דק.
- תבשיל עדשים: מבשלים את העדשים בהרבה מים עד ריכוך ומסננים. זה לוקח בערך 10-15 דקות.
- פורסים את הבצלים לפרוסות וקוצצים את הגזרים לקוביות.
- בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים והשום עד ריכוך. מוסיפים את הגזר ומטגנים יחד 5 דקות.
- מוסיפים תבלינים ואת המייפל והמים וממשיכים לבשל עד שכל המים מתאדים והבצל רך רך. אם צריך, אפשר להוסיף עוד קצת מים.
- מרכיבים את המנה: מניחים על צלחת את החומוס ומעליו שמים תבשיל עדשים, מסבחה ופטרוזיליה