מצרכים

  • פחית קרם קוקוס 20% שומן (1/2 1 כוס – 400 מ"ל)
  • 240 גרם קשיו טרי (2 כוסות)
  • 100 גרם מיץ לימון (1/3 כוס + 2 כפות)
  • 1 כף תמצית וניל
  • 100 גרם אבקת סוכר (1 שקית)
  • 20 גרם פודינג וניל (2 כפות)
  • 60 גרם קורנפלור (1/2 כוס פחות כף)
לגנאש שוקולד לבן:
  • 100 גרם שוקולד לבן 
  • 25 גרם קרם קוקוס (3 כפות)
לרוטב פירות יער:
  • חצי כוס פירות יער (אפשר קפואים)
  • 1-2 כפות סוכר
  • 1 כף קורנפלור + 1 כף מים

פחות בקטע של אפייה? 5 מקומות שמוכרים עוגות גבינה טבעוניות שוות במיוחד>>

אופן הכנה

  1.  משרים את הקשיו בקערה עם 3 כוסות מים רותחים לכ-20 דקות
  2. מדליקים תנור על 150 מעלות טורבו, ומניחים בתחתית התנור תבנית או קערה חסינת חום מלאה במים רותחים (עד חצי-שלושת רבעי גובה)
  3. לאחר שהקשיו ישב 20 דקות במים, מעבירים למסננת להגרת הנוזלים ומשקשקים היטב
  4. מכניסים לבלנדר קרם קוקס, מיץ לימון, תמצית וניל ואת הקשיו שהשרנו וסיננו ומערבלים עד למרקם חלק
  5. לקערה גדולה מכניסים את אבקת הסוכר, הפודינג והקורנפלור (כדאי להעביר דרך מסננת דקה), מוסיפים פנימה חצי מהתערובת שבבלנדר ומערבבים היטב עם מטרפה, מוסיפים את שאר התערובת ומערבבים  למרקם אחיד
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית על מגש ומכניסים לתנור החם
  7. לאחר 30 דקות מנמיכים את הטמפרטורה ל-100 מעלות ואופים 10 דקות נוספות. כדי לוודא שהעוגה נאפתה שקשקו קלות את מגש האפייה העוגה צריכה להיות יציבה כמו ג'לי
  8. מכבים את התנור, ומשאירים את הדלת מעט פתוחה עד שהתנור יתקרר לחלוטין. מעבירים את העוגה למקרר למשך הלילה
    עוגת גבינה טבעונית ללא גלוטן (צילום: סיון טרם- קוקי כיף)
    צילום: סיון טרם- קוקי כיף
  9. להכנת הגנאש– מניחים בקערה את הרכיבים ומחממים חצי דקה במיקרו. מערבבים היטב להמסה מלאה ושופכים על העוגה הקרה
  10. להכנת רוטב פירות יער (הכינו מראש כי עליו להתקרר)  – מניחים בקלחת או סיר קטן את הפירות והסוכר, ןמבשלים על אש בינונית-גבוהה, עד שהסוכר יימס והפירות יגירו נוזלים ויתרככו לחלוטין, תוך ערבוב מדי פעם. טעמו בזהירות כדי להחליט אם תרצו להוסיף סוכר, הוסיפו לפי הטעם
  11. מערבבים בכלי קטן קורנפלור ומים להמסת הקורנפלור לחלוטין. מוסיפים לסיר ומערבבים היטב במשך כדקה.
  12. אחרי שהתערובת מסמיכה, מורידים מהאש ומניחים בצד לרבע שעה להצטנן, מעבירים למקרר
  13.  לאחר שהתערובת תתקרר תוכלו להבין מה המרקם שהתקבל. אם זה ג'לי סמיך מדי- ניתן לערבב פנימה מעט מים עד למרקם הרצוי. אם זה נוזלי מדי- ניתן להחזיר לסיר ולבשל עוד כמה דקות להסמכה.
  14. שופכים מעל הגנאש לפני ההגשה