חברי קהילת טבעוני טעים הציעו את המועמדים, ואלפי גולשים הצביעו בסקר כאן ב-mako green ובחרו מי האנשים, המאכלים והעסקים שעשו להם את השנה בטבעונות, ב-12 קטגוריות שונות. כעת הגיע הזמן לחשוף מי הם המנצחים הגדולים:

המסעדה הטבעונית הטובה ביותר

ישראל היא אחת המדינות הידידותיות ביותר לטבעונים בעולם, וככזו לא מפתיע שבקטגוריית המסעדה הטבעונית היו לא פחות מ-27 מועמדות, ובכל זאת היו כמה שבלטו מעל כולן:

למקום השלישי, עם כמעט 10 אחוזים מהקולות הגיעה מסעדת באנה שממוקמת ברחוב נחמני 36 בתל אביב.

למקום השני בהפרש קולות צמוד לראשון הגיעה מסעדת אנסטסיה (פרישמן 54, ת"א) שזכתה ב-14 אחוזים מן הקולות.

ובמקום הראשון עם 15 אחוזים – המסעדה הטבעונית הטובה ביותר לשנת 2021 היא מסעדת 416 (fouronesix) הממוקמת ברחוב הארבעה 16 בתל אביב, ועוד תככב גם בהמשך המצעד.

המסעדה הויגן פרנדלי הטובה ביותר

גם במסעדות שאינן טבעוניות ב-100 אחוז ניתן למצוא היום לא מעט מנות טבעוניות או ניתנות לטבעון, מה שהופך את המסעדות הללו לידידותיות לטבעונים (ויגן פרנדלי). 30 כאלה נכנסו לרשימת המועמדות שלנו, ומתוכן יש כמה שאהבתם במיוחד:

במקום השלישי נמצאת רשת הפסטות פסטה בסטה עם כ-7 אחוזים מהקולות.

במקום השני נמצא בית הפנקייק בתל אביב עם כמעט 9 אחוזים.

ובמקום הראשון - המנצחת בקטגוריה היא רשת בתי הקפה לנדוור שמציעה מגוון מנות טבעוניות וקיבלה 13 אחוז מקולות הגולשים.

 

הבלוג הטבעוני הטוב ביותר

הם משתפים אותנו בחוויות שלהם, מעוררים בנו השראה ובעיקר מספקים לנו את המתכונים הטבעוניים הכי שווים, 16 בלוגרים ובלוגריות טבעוניים נכנסו למצעד שלנו, ואלו השלוש שעשו לכם את השנה:

במקומות השלישי והשני הגיעו צמודות מאוד, עם כ-11 אחוזים מהקולות לכל אחת, הבלוגריות נטליה פטרוב עם הבלוג שלה VegaNati והבלוגרית והבשלנית האהובה אורי שביט עם הבלוג שלה טבעוניות נהנות יותר.

למקום הראשון, עם 23 אחוזים מן הקולות, הגיעה הבלוגרית שמזמן כבר הפכה גם לכוכבת אינסטגרם וטיקטוקרית מדופלת שמנגישה טבעונות לאלפי גולשים – שקמה יעקבי עם הבלוג שלה Tivoneat.

 הבשלן או הבשלנית הטבעוניים הטובים ביותר

בין אם הם מבשלים לנו לפי הזמנה או מפתיעים במתכונים יוצאי הדופן שהם משתפים בקהילה יש לא מעט בשלנים טבעוניים מצטיינים, וגם בשלניות כמובן. מתוך 17 המועמדים בקטגוריה, אלו בשלני השנה שלכם:

אל המקום השלישי, עם כמעט 9 אחוזים מן הקולות הגיעה ניבה קרן אור גולדצוויג שמכינה ארוחות בנטו צבעוניות ומושקעות.

במקום השני נמצאת גם בקטגוריה הזו הבשלנית המופלאה אורי שביט שגם הספיקה להוציא השנה את ספר המתכונים השני שלה, וקיבלה 15 אחוזים מן הקולות.

ובמקום הראשון עם 33 אחוז – שף גל עדני שהמתכון שלו לחריימה טבעוני כבש השנה את הקהילה הטבעונית ואת הרשת.

הקונדיטור/ית הטבעונים הטובים ביותר

 לא רק תבשילים טבעוניים משוגעים טעמנו השנה, אלא גם עוגות, מאפים וקינוחים יוצאי דופן ומפתיעים, הרבה מהם שייכים לקונדיטורים המוכשרים האלה:

למקום השלישי עם 7 אחוזים הגיע ליאור בן משה שבעסק שלו TruffelVegan תוכלו למצוא הכל ממאפים ועד ארטיקים מפתים.

במקום השני עם 15 אחוז מהקולות נמצאת סיון טרם - קוקי כיף שגם מעבירה סדנאות אפייה.

ובמקום הראשון עם 17 אחוזים מן הקולות נמצאת דניאל לאור וגנרקונדיטורית ושוקולטיירית שהקימה את Cheffa מרכז ללימודי קולינריה טבעונית, ואת קורס הקונדיטריה הטבעונית הראשון בארץ.

 

הגבינה הטבעונית הטובה ביותר

גבינה וטבעונית אולי נשמע כמו אוקסימרון אבל החל מגבינות של חברות מוצרי החלב הגדולות ועד ליצרנים קטנים ומקומיים השפע שקיים בתחום פשוט מטורף. מתוך 25 מוצרי גבינה שונים שהתחרו בקטגוריה, שלוש גבינות הגיעו לטופ:

למקום השלישי עם 9 אחוזים מהקולות הגיעה גבינה חצי קשה עם זיתים של מעדני הטבע המייצרת מגוון גבינות אגוזים פרו-ביוטיות.

למקום השני עם 14 וחצי אחוזים הגיעה אחרי קרב צמוד מאוד גבינת אודם של אוטופי המייצרים גבינות אגוזים בעבודת יד.

ובמקום הראשון עם 15 אחוז מן הקולות – מה מה קיו גליל עזים גבינת סויה ושקדים בסגנון גבינת עיזים של חברת mama Q שיצאה השנה וכבשה את הקולינריה הטבעונית.

ההמבורגר הטבעוני הטוב ביותר

בין אם כמנה במסעדה לצד צ'יפס או כמוצר קפוא להכנה ביתית, המבורגר הוא מוצר טבעוני חשוב ואהוב, והקרב על המקום הראשון בקטגוריה הזו בהחלט היה צמוד:

למקום השלישי עם כ-11 אחוזים מהקולות הגיע ההמבורגר הקפוא האהוב שאפשר למצוא בכל סופר ולהכין לבד בבית – ביונד בורגר.

המקומות השני והראשון שייכים שניהם למסעדת הדיינר הטבעוני התל אביבית גודנס והמירוץ ביניהם בהחלט היה צמוד – במקום השני עם 13 וחצי אחוזים מהקולות ביונד של גודנס, ובמקום הראשון עם 14 אחוזים המבורגר רידיפיין של גודנס.

 המוצר הטבעוני הטוב ביותר

איזה כיף שהטבעונות בארץ כבר כל כך נפוצה ואפשר למצוא בכל סופר או חנות אינטרנטית מגוון עצום של מוצרים טבעוניים, מתחליפי חלב, דרך תחליפי בשר וביצים, גלידות ומעדנים, ובקיצור מה לא? אלו שלושת המוצרים הטבעוניים שללא ספק עשו לכם את השנה:

למקום השלישי עם כ-8 אחוזים מן הקולות הגיעו שניצלונים של הקצב הכחול.

במקום השני עם 11 אחוז נמצאת החמאה הטבעונית של חברת וגה.

ובמקום הראשון עם כמעט 15 אחוז מן הקולות נמצאים נתחי הסויה של טבעול שמשתלבים נהדר בכל מוקפץ או תבשיל.

השוקולד הטבעוני הטוב ביותר

חשבתם שטבעונים אוכלים רק שוקולד מריר? אז זהו שלא, השוק מלא בהמון מוצרי שקולד טבעוניים מעולים. אלו השלושה שאתם הכי אוהבים:

במקום השני והשלישי נמצאת חברת השוקולד הישראלית שוקולד פנדה מקריית טבעון שכבשה את הארץ עם החטיפים שלה שהגיעו למקום השלישי (9.4 אחוז מהקולות) וטבלאות השוקולד שהגיעו למקום השני עם כמעט 22 אחוז מן הקולות.

למקום הראשון הגיע השוקולד הטבעוני המיובא הפופלארי ביותר VEGO עם 24 אחוזי הצבעה.

 הקינוח הטבעוני הטוב ביותר

שוקולד זה טעים, אבל כשאנחנו יוצאים למסעדה ממש לא נסתפק בו כקינוח, אלו הקינוחים הטבעוניים שאתם הכי אהבתם:

במקום השלישי – 'אלף ההורס' קינוח האלפחורס המפנק של מסעדת 416 עם כ-8 אחוזים מהקולות.

למקום השני הגיעה קלאסיקה בגרסתה הטבעונית –  עוגת גבינה פירורים של אנסטסיה עם 19.5 אחוזי הצבעה.

ובמקום הראשון עם 21 וחצי אחוזים מן הקולות נמצא באופן מפתיע דווקא קינוח של מסעדה שאינה טבעונית – קינוח 'היער השחור' של מסעדת השף טאיזו.

 

המנה העיקרית הטבעונית הטובה ביותר במסעדה

לא רק קינוחים טבעוניים מפתים יש בשפע, אלא גם מנות עיקריות מרגשות שאי אפשר לעמוד בפניהן. מתוך 19 מועמדות בקטגוריה, אלו השלוש שקיבלו את מירב הקולות:

במקום השלישי עם 10 אחוזי הצבעה נמצא סלט סובה של אנסטסיה.

למקום השני עם 11 וחצי אחוזים הגיע סטייק פרגית  של מסעדת חומוס בר בחיפה.

ובמקום הראשון עם 17 אחוז מן הקולות וזכייה שנייה במצעד נמצאת מסעדת 416 עם מנת הרוסטביף בחלה שלה.

הפיצה הטבעונית הטובה ביותר

הגענו לקטוגריה האחרונה במצעד, ולמרות שהיום כמעט כל פיצריה מציעה גם אופציה לגבינה טבעונית, ויש לא מעט פיצות טבעוניות טובות ההוכחות שלכם מוכיחות שיש רק אחת מצויינת שבולטת מעל כולן:

במקום השלישי עם עם 7 אחוזים מההצבעות – הפיצה הטבעונית של רשת דומינוס.

במקום השני עם 10.6 אחוז מן הקולות – הפיצה הטבעונית של פאפא ג'ונס.

ובמקום הראשון בקטגוריה, עם לא פחות מ-37.5 אחוזי הצבעה, נבחרה הפיצריה הטבעונית התל אביבית החתול הירוק שמציעה מגוון פיצות עם גבינת קשיו או סויה שמוכנות במקום.

את כל העסקים המובילים במצעד תוכלו למצאו גם כאן:

ברכות לזוכים, ושתהיה שנה טבעונית טעימה!