טייוואן אישרה הצעת חוק אקלים פורצת דרך המחייבת את ממשלתה לקדם תזונה דלת פחמן. הצעת החוק חדשה שאושרה החודש כוללת שורה של צעדים שמטרתם לצמצם את את פליטות הפחמן ולהביא את המדינה למצב של כלכלה דלת פחמן ואיפוס פליטות עד לשנת 2050, והופכת יעד זה למחייב משפטית.
החוק ייכנס לתוקפו בתחילת השנה הבאה, ויכלול גביית מס פחמן על פליטות ישירות ועקיפות כולל מס על ייבוא מוצרים עתירי פחמן. על פי התכנית, כספי המיסים שייגבו יועברו לקרן לניהול גזי חממה המשמשת לסבסוד השקעות תאגידים בטכנולוגיות להפחתת פחמן, ויתמכו בעלויות הקשורות לאכיפת מדיניות האקלים של הממשל המקומי.
בנוסף לכך, נראה כי הצעת החוק החדשה גם תובלי לשינוי תזונתי בקרב אזרחי המדינה, כאשר שני סעיפים בהצעה נוגעים באופן ספציפי לקידומה של תזונה דלת פחמן: סעיף 8 אומר שמועצת החקלאות חייבת לקדם תזונה דלת פחמן כולל מזון צמחי ומזון מתוצרת מקומית, ולקדם מאמצים להפחתת פסולת מזון. בנוסף לכך סעיף 42 מתייחס לכל רמות הממשל, ומעגן קידום תזונה דלת פחמן כאמצעי להילחם בשינויי האקלים, ומחייב את הממשלה לתמוך בארגוני חברה אזרחית הפועלים למען תזונה דלת פחמן.
ההתייחסות לנושא התזונה בחוק זכתה לשבחים, שכן לשינוי תזונתי תפקיד משמעותי בהפחתת שינויי האקלים – מגזר החקלאות מייצר כ-33% מפליטת גזי החממה האנתרופוגניים (שמקורם בפעולות אדם), כאשר גם ה-IPCC קרא למנהיגי העולם לבחון שינוי בהמלצות הממשלתיות לכיוון תזונה צמחית בת קיימא. למרות זאת, טיוואן היא בין המדינות הבודדות בהן קידום תזונה מן הצומח מהווה חלק מחוק האקלים.
"כשהעולם מתמודד עם החשיבות של מערכות מזון בטיפול בשינויי האקלים, אנו שמחים לראות דגש על דיאטות דלת פחמן בחקיקת האקלים של טייוואן", אמר וו הונג, מנכ"ל EAST, האגודה לאיכות הסביבה והחיות של טייוואן.
בעוד נושא התזונה דלת הפחמן נעדר מחוקי האקלים של רוב המדינות, התמיכה של ערים ספציפיות בקידום תזונה למען הצומח הולכת ועולה. לאחרונה חתמה אדינבורו, בירת סקוטלנד, על אמנת התזונה מן הצומח, והפכה לבירה האירופית הראשונה שהצטרפה ליוזמה. על האמנה חתמו עד כה יותר מ-20 עיריות, בהן 15 בהודו, הייוורדס הית' בבריטניה, ואפילו לוס אנג'לס. יוזמת אמנת התזונה מהצומח היא קמפיין שנועד להציב את מערכות המזון בחזית המאבק במשבר האקלים. האנה נועדה לעצור את הפגיעה הנרחבת של מערכות אקולוגיות קריטיות הנגרמות על ידי חקלאות בעלי חיים ולקדם מעבר לתזונה בריאה ובת קיימה.
דוח הערכת השפעה שפרסמה אדינבורו, עם ההחלטה להצטרף לאמנה מצא שתזונה עשירה בחלבון צמחי ודלה בבשר ומוצרי חלב גורמת לפליטת גזי חממה נמוכה יותר. לכן, נכתב בדוח, "לשינוי הצריכה לתזונה מבוססת צמחים יש פוטנציאל הפחתה משמעותי. המדע ברור, חייבים להפחית צריכת בשר ומוצרי חלב כדי להשיג יעדי אקלים."