- 2 כוסות עדשים ירוקות
- כוס ורבע אורז בסמטי
- 1/2 כוס אטריות דקות
- 5 כפות שמן זית green
- 1 כוס + 3/4 מים רותחים
- חצי כפית קינמון טחון
- 1 כפית גדושה מלח
- כפית פלפל שחור גרוס במיכל
לתוספת הבצל:
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 בצלים מטוגנים ברבע כוס שמן זית וכפית מלח
לרוטב העגבניות:
- 5 כפות שמן זית
- 1 כפית שום גבישי
- 1 פלפל צ'ילי חריף קצוץ
- 1 צנצנת רוטב עגבניות לפסטה על בסיס בולונז שופרסל
- 1 + 1/4 כוסות מים
- 1/2 כף כמון
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- מניחים את העדשים בסיר עם מים עד לכיסוי ומבשלים 25 דקות עד לריכוך, מסננים מהמים ומניחים בצד
- בסיר עמוק מניחים את כל מרכיבי רוטב העגבניות ומבשלים עד להסמכה
- במחבת מניחים את שמן הזית, המלח והבצלים ומטגנים עד להשחמה
- בסיר סוטאז' מניחים שמן זית ואת התבלינים ומטגנים את האטריות עד להשחמה, מוסיפים את האורז ומערבבים, מוסיפים מים ומנמיכים את הלהבה
- מבשלים כ- 20 דקות ומשאירים מכוסה חמש דקות נוספות, מוסיפים את העדשים ומחצית מכמות הבצל ומערבבים בזהירות יחד בעזרת מזלג
- מגישים עם רוטב עגבניות מעל ובצל מטוגן