- ¼ כוס קינואה טריקולור green
- ½ כוס מים
- 1 פחית שעועית שחורה משומרת (439 גרם)
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כף שבבי בצל
- ½ כפית אבקת שום
- ½ כפית אורגנו
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ⅓ כוס פירורי לחם
- 1 כף שמן זית green
מכניסים לסיר קינואה ומים, ןמביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מכסים במכסה ומנמיכים את האש
מבשלים 12 דקות ומורידים מהאש
נותנים לקינואה לנוח בסיר עוד 5 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים בעדינות עם מזלג ומצננים לטמפרטורת החד
מעבירים את השעועית למסננת ושוטפים תחת מי ברז. מסננים היטב משאריות נוזלים ומעבירים
לקערה גדולהמועכים את השעועית במזלג או מועך פירה, עד שמתקבלת מחית אחידה
מוסיפים את הקינואה המבושלת, התבלינים ופירורי לחם ולשים עם הידיים לתערובת אחידה
בעזרת ידיים משומנות מעט יוצרים 4 המבורגרים שווים בגודלם
מחממים שמן במחבת פסים (אפשר גם מחבת רגילה) ומטגנים את ההמבורגרים על חום בינוני 3-4
דקות מכל צד או עד להזהבה* אפשר לאפות את ההמבורגרים בתנור - מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את
ההמבורגרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בספריי שמן, מרססים שמן על
ההמבורגרים ואופים 20-25 דקות או עד להזהבה.
הצעת הגשה - מגישים את ההמבורגרים בלחמניה עגולה מרוחה בקטשופ עם עלה חסה, פרוסות עגבניה טרייה ופרוסות דקות של מלפפון חמוץ.