בתור צמחונית אני אוהבת לגוון ולהכין ארוחות צהריים שוות על טהרת הצמחונות.

לכבוד יום הטבעונות הכנתי אורז צבעוני בסטייל של ריזוטו - פשוט לא עם אורז עגול של ריזוטו אלא אורז קלאסי שלכולם יש בבית. 

  • 1 כוס אורז

  • 2-3 כפות שמן זית green

  • 2 סלקים

  • 5 שיני שום, כתושות

  • 1 בצל קטן, קצוץ

  • 3 וחצי כוסות מים רותחים 

  • פלפל שחור ומלח על פי הטעם

  • 2 כפות חומץ בלסמי

    הגשה:

  • עלי רוקט טריים

  • פרחי כרובית מאודה או אפויה בתנור

  1. מקלפים את הסלקים ומגרדים בפומפייה גסה
  2. מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום
  3. מכניסים את הסלק המגורד ומערבבים היטב
  4. מוסיפים את האורז ומערבבים
  5. מוסיפים כוס מים ובהדרגה מבשלים תוך כדי ערבוב, בזמן שהמים נספגים מוסיפים חצאי כוסות. מבשלים תוך ערבוב עד שהאורז נהיה דייסתי ודביק. האורז מוכן כשהוא רך לגמרי וללא נוזלים
  6. מתבלים בפלפל ומלח על פי הטעם
  7. מגישים מיד בליווי עלי רוקט טריים ופרחי כרובית