בתור צמחונית אני אוהבת לגוון ולהכין ארוחות צהריים שוות על טהרת הצמחונות.
לכבוד יום הטבעונות הכנתי אורז צבעוני בסטייל של ריזוטו - פשוט לא עם אורז עגול של ריזוטו אלא אורז קלאסי שלכולם יש בבית.
1 כוס אורז
2-3 כפות שמן זית green
2 סלקים
5 שיני שום, כתושות
1 בצל קטן, קצוץ
3 וחצי כוסות מים רותחים
פלפל שחור ומלח על פי הטעם
2 כפות חומץ בלסמי
הגשה:
עלי רוקט טריים
פרחי כרובית מאודה או אפויה בתנור
- מקלפים את הסלקים ומגרדים בפומפייה גסה
- מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום
- מכניסים את הסלק המגורד ומערבבים היטב
- מוסיפים את האורז ומערבבים
- מוסיפים כוס מים ובהדרגה מבשלים תוך כדי ערבוב, בזמן שהמים נספגים מוסיפים חצאי כוסות. מבשלים תוך ערבוב עד שהאורז נהיה דייסתי ודביק. האורז מוכן כשהוא רך לגמרי וללא נוזלים
- מתבלים בפלפל ומלח על פי הטעם
- מגישים מיד בליווי עלי רוקט טריים ופרחי כרובית