תבשיל עדשים וחומוס ביתי

המתכונאית רחלי קרוט עם שלושה מתכונים שיוצרים יחד מה אחת שהיא ארוחה שיש בה הכל -חלבונים וברזל, טעמים מעולים ומרקמים כיפיים, נחמה חמה של ארוחת צהריים וגם קלילות של ארוחת ערב. תבשיל עדשים מפנק, על מצע של חומוס ביתי ומסבחה ותופתעו לגלות כמה כל זה קל להכנה.

תבשיל טבעוני וחומוס ביתי של רחלי קרוט>

ריזוטו פטריות חורפי של ריטה גולדשטיין (צילום: ריטה גולדשטיין)
צילום: ריטה גולדשטיין

ריזוטו פטריות

ריטה גולדשטיין במתכון מפנק במיוחד שדורש קצת זמן וקצת עבודה אבל לגמרי שווה את זה. ריזוטו פטריות, קצת אחר עם חיטה במקום אורז, שמבושל על בסיס ציר ירקות עשיר (על דאגה יש גם טיפ לממהרים) וגם קצת יין (רק אם אוהבים). חורפי, מנחם וטעים טעים.

למתכון ריזוטו חיטה ופטריות של ריטה גולדשטיין>

ריזוטו סלק של ירדן הראל (צילום: ירדן הראל)
צילום: ירדן הראל

ריזוטו סלק

גם ירדן הראל הכינה לכבוד יום הטבעונות טייק אוף על ריזוטו, בגרסה שלה היא השתמשה באורז לבן רגיל במקום באורז עגול, והוסיפה סלק שמעניק צבע משגע וטעם עמוק ונהדר. מעל כתוספת היא גם הגישה כרובית צלויה, שהצטרפה לחגיגה. מנה פשוטה וטעימה מרכיבים שלכולם יש בבית.

למתכון ריזוטו סלק של ירדן הראל>>

תבשיל גרגירי חומוס בנוסח הודי (צילום: ישראל אהרוני)
צילום: ישראל אהרוני

תבשיל חומוס בנוסח הודי

עבור השף ישראל אהרוני מנות טבעונויות המבוססות על ירקות וקטניות הן חלק קבוע מהארוחה גם אם לא קוראים להן ככה. הפעם הוא הלך על תבשיל גרגירי חומוס פשוט מלא טעמים ותבלינים, שישתלב טוב בכל שולחן.

למתכון תבשיל חומוס הודי של אהרוני>

לחמניות במילוי פטריות של יונית צוקרמן  (צילום: יונית סולטן צוקרמן)
צילום: יונית סולטן צוקרמן

לחמניות ממולאות

המתכונאית יונית צוקרמן במתכון עשיר ומפתה שמוכיח שמנה טבעונית יכולה להיות לא פחות עסיסית וטעימה, ואפילו בקלות יחסית.  צריך קצת סבלנות לעבודה עם הבצק אבל התוצאה היפהפייה שווה את הכל.

למתכון לחמניות במילוי פטריות של יונית צוקרמן>

 

קערה מקסיקנית של שיינא גרשוביץ (צילום: שיינא גרשוביץ)
צילום: שיינא גרשוביץ

קערה מקסיסקנית

הבלוגרית שיינא גרשוביץ היא חובבת מושבעת של ארוחות בקערה, צבעוניות, מרשימות ומלאות בכל טוב. הפעם היא לקחה את הקערה לכיוון המקסיקני עם תבשיל מפתיע של טופו ושעועית.

למתכון קערה מקסיקנית טבעונית של שיינא>