נעשה את זה קצר ונעבור להמלצות – די זהו, בואו ננפץ את הבועה שרק בתל אביב אפשר לאתר וללקט מציאות איכותיות, עודפי החפצים והבגדים מהארונות של כולנו הביא למצב שבו ירידים, מסיבות וחנויות של דברים שסיימו לשמש מישהו אחד ויכולים להיות טובים עבור אחרים – הפכו נפוצים מאי פעם. אז אם גם אתם אוהבים את הייחודיות והסטייל, אבל ממש לא בקטע של לנסוע למרכז בשביל קצת שופינג טוב, הנה 6 הצעות לחגוג את השפע:

דוקטור סטייל – קריית מלאכי

למרות שהיו לא מעט רגעים שהוא שמע מהסביבה שלו שזה לא יעבוד, הוא הלך בעקבות הלב הענק שלו והגשים חלום בעיר מולדתו. "הייתי מסתובב עם אמא שלי בחנויות יד שנייה בחו''ל וידעתי שמתישהו תהיה לי אחת משלי" אומר אושרי ביטון. אפשר לומר שד''ר אושרי הציל את הסטייל של נשות הדרום, יש לו אוסף פריטים מיוחדים שהוא מלקט ומוכר במחירים לכל כיס, אבל לא רק! הוא גם מציל אותנו ומאט את החרבת כדור הארץ ומעודד נשים, גברים וילדים לצרוך בגדים מיד ליד, מבלי להתפשר על השיק.
"היום לצריכת יד שנייה יש מודעות גדולה יותר מבעבר, ללא הבדל מצב סוציו-אקונומי, יש שינוי, גם אנשים שומרים על הכסף שלהם בגלל עידן הקורונה ומצד שני יש יותר מודעות ליד שנייה ככה שזה מאזן פחות או יותר."

שנייה מהבית – מושב שקף

יוזמה מקומית המופעלת בהתנדבות על ידי תושבות, שיצרו קהילה סביב מפגשים, נשנושים וקפה. לב המיזם הוא חנות חברתית שתורמת את כל רווחיה לפרויקטים שונים. האווירה ביתית וחברית והמחירים נוחים ושווים לכל כיס. תוכלו למצוא אקססוריז לבית, חפצים ופריטי ילדים, בגדים וגברים בכמה שקלים וגם הרצאות וסדנאות בנושא קיימות וסביבה, פופ-אפים של דוכני מזון ושווקי איכרים של תוצרת מקומית איכותית.

שעות הפתיחה משתנות ומתעדכנות בקבוצת ווטסאפ ייעודית ובעמוד הפייסבוק shniya.mehabait.

ענתיקה של מוטי – מושב מבקיעים

ריח של פעם, פיסת נוסטלגיה, אין סוף פוטנציאל לעיצוב וסגנון ייחודי בחנות בוטיק המציעה פריטי אספנות וחפצים ישנים בטוּב טעם – הכל באווירה משפחתית ובמחירים השווים לכל כיס. בכל ביקור שלי בחנות אני מתמלאת מעצם הנוכחות והפטפוטים עם ענת ומוטי.

בחנות אפשר למצוא רהיטים גדולים וקטנים מכל הסוגים, פריטים לשיפוץ, מקלטי רדיו עתיקים, פטפונים, גרמופונים, מבחר עצום של תקליטים, דיסקים, קלטות, ספרים, תשמישי קדושה, כלי מטבח מיוחדים, כלי אמייל, שעונים, ציורים ותמונות, כלי נגינה, מראות, משקלים, מכונות תפירה ישנות, צעצועים מפעם, תיקים, תכשיטים ועוד.

החנות נמצא ליד מגדל המים שבמושב מבקיעים (מועצה אזורית חוף אשקלון) לניווט בקלות – חפשו בוויז "ענתיקה של מוטי".

 

שאמבל'ה – באר שבע

חנות בוטיק יד שנייה חברתית, בתמיכת עיריית באר שבע וחברת כיוונים. החנות הממוקמת בפארק הסופרים ומטרתה היא צמצום תרבות הצריכה ויצירת תרבות של החלפת בגדים בשכונה. בעידן של היום, כמויות גדולות של בגדים נזרקות לפח או מחפשות תרומה. החנות מהווה פלטפורמה לשידוכים בין בגד במצב טוב לבין הורה חדש.

בחנות ניתן לרכוש ביגוד יד שניה לנשים ולגברים במחירים חברתיים המתאימים לכל כיס, וכן תושבים יכולים לתרום לה באופן קבוע את הבגדים שאין להם עוד שימוש בהם ולזכות בהנחה.

לחנות יש גם ערך סביבתי חשוב, שכן היא מתחזקת תרבות של צרכנות שיתופית וצמצום צריכה. זאת ועוד, החנות מהווה מוקד קהילתי נוסף בשכונה שבו ניתן לפגוש ולהכיר תושבים אחרים. החנות מופעלת על ידי פעילים בהתנדבות, מחיריה נגישים לכל כיס והכנסותיה מאפשרות ארגון אירועים חברתיים בשכונה.

החנות פתוחה שלושה ימים בשבוע: בימי שני ורביעי בין השעות 20:00-16:00 וביום שישי בין השעות 14:00-10:00.

פסאדה – אילת

פסאדה היא יוזמה שנוצרה במטרה לתרבת את סצנת היד שניה באילת, ולהנגיש קנייה ומכירה של יד שניה בסטייל וגאווה במקומות מרכזיים ב"עיר השופינג ללא מע''מ".

מי שהגתה ועמלה על השינוי התודעתי המשמעותי הזה, היא ליאת גרבובסקי בת 34, תושבת אילת במקור. ליאת עזבה אחרי הצבא ללימודים, גרה בתל אביב במשך עשור וחזרה לאילת עם משפחתה, ומצאה את עצמה יוזמת ויוצרת את מה שהיה חסר לה: "זה הפך להיות שם דבר עם ציפייה ודיבור אמיתי, נהיה ביקוש מתוך חוויית בוטיק בירידים של יד שנייה. אבל לא רק לשם הקניות – החיבורים, המפגשים עם הקהילה, יש בזה הרבה ערכים חברתיים, מעבר לשמירה על הסביבה ותועלת לכיס".

הגופים העירוניים השונים תומכים באירועים סביבתיים, העסקים המקומיים מאמינים בערכי הקיימות, משתפים פעולה ומאפשרים לקיים אצלם ירידים /בזארים של יד שניה ווינטג'.

אפשר להתעדכן באירועים השונים בפייסבוק ובאינסטגרם.

 

קהילת דרומיות מכורות ליד שנייה

מיזם חברתי וסביבתי שהתחיל מקבוצת פייסבוק והפך להיות אימפריה מושקעת בכיף עם משמעות. את הקבוצה הקימה לימור פרייס יחד עם רונית לוינסקי הסטייליסטית ועינת כהן רוזנברג, ששמו לעצמן מטרה להעלות את המודעות לנזקי תעשיית האופנה ולחבר את הדרומיות לצרוך אופנה מתגלגלת ולעודד את הסביבה לצריכה מקיימת.
הדרומיות מרימות לחנויות, משתפות ירידים, מסיבות החלפה וכל פעילות שדוגלת באופנה בת קיימא. הקבוצה מעלה למודעות את נזקי תעשיית האופנה חושפת את הקהילה למציאות בשטח מאפשרת במה פרסומית לבעלי עסקים בתחום, ככה שתוכלו למצוא שם בפירוט אפילו עוד חנויות נהדרות שלא הוזכרו בכתבה הזו.

מידי כמה חודשים מתקיים בזאר הכפר במושב אביגדור, בו אפשר למצוא אלפי פריטי אופנה במחירים חברתיים  2-20 שקלים לפריט. חלק מכובד מההכנסות מומר לתווי קניה ומועבר לתרומה עבור משפחות נזקקות ניצולי שואה ועוד.

ואם הגעת עד לכאן קבלי בונוס: יש גם כמה סניפים שווים של רשתות "דנדשה" ו"הביגודית", חפשי בגוגל את שם החנות ותמצאי את הכתובת, הטלפון ושעות הפתיחה.