'להציל את ראלף', סרט קצר באנימציית סטופ מושן, שצפוי להשתחרר היום (ג'), הצליח לתפוס לא מעט כותרות בעולם, בזכות השחקנים שמשתתפים בו, וביניהם – זאק אפרון, הקומיקאי ריקי ג'רוויס, אוליביה מאן וטרישה הלפר. 

במרכז הסרט, שמטרתו לקרוא להפסקת הניסויים בבעלי חיים, עומד ראלף, ארנב שאיבד את השמיעה באוזן אחת ואת הראייה בעין אחת, בעקבות ניסויים שבוצעו בו,ובמהלך הסרט הוא מתאר את חייו ואת ההשפעה המזיקה של ניסויים בבעלי חיים בראיון לקומיקאי ריקי ג'רווייס. השחקן והבמאי הניו זילנדי טאיקה וואיטיטי מעניק את קולו לראלף, והכוכבים האחרים משתתפים בסרט בתפקידי משנה.

בטריילר לסרט, שיצא לפני כשבוע ופורסם ביוטיוב ובעמוד האינסטגרם של עמות HSI, שאחראית על הפקת הסרט, צפו כבר יותר מ-100 אלף. לקראת עלייתו של הסרט פרסם הקומיקאי הבריטי ריקי ג'רוויס ברשתות החברתיות, כי הוא גאה לקחת חלק בסרט שיעזור לסיים את הניסויים בבעלי חיים.מוקדם יותר השבוע, פרסם ג'רוויס פוסט נוסף עם המודעה לקידום הסרט בו כתב "ניסויים בבעלי חיים זה אכזרי, וזה לא עובד".

זוהי לא הפעם הראשונה שג'רוויס מתבטא נגד ניסויים בבעלי חיים, וכבר ב-2019 הוא טען בראיון ל-BBC כי הם מיותרים ולא יעילים. הקומיקאי התייחס בעבר לזכויות בעלי חיים במספר מקרים שונים ובין היתר יצא נגד לבישת פרוות, צייד, סחר בכלבים ועוד. בתחילת השנה ג'רוויס אף התחייב יחד עם 100 מפורסמים נוספים, ביניהם פול מקרyני, להתנסות בתזונה טבעונית במטרה להלחם בשינויי האקלים. 

גם עבור זאק אפרון זוהי לא התייחסות ראשונה לנושאים כמו משבר האקלים וזכויות בעלי חיים. הכוכב, שבעבר דווח כי מתנסה בתזונה מן הצומח, מצלם בימים אלו עונה שנייה לסדרה המצליחה שלו בנטפליקס "Down to Earth", במסגרתה הוא יוצא, יחד עם חברו גורו החיים הבריאים דארין אוליאן, למסע ברחבי העולם בחיפוש אחר דרכים לחיות חיים בריאים ובני־קיימא. במהלך העונה הראשונה של הסדרה עסקו אפרון ואוליאן בנושאים כמו אנרגיה מתחדשת, המים שאנו שותים, זיהום סביבתי, וביטחון תזונתי. 

 מאבק שנושא פרי

HSI (Humane Society International), שעומדת מאחורי הפקת "הצילו את ראלף", מנהלת קמפיין נגד ניסויים בבעלי חיים כבר שנים, ובמסגרתו עבדה מוך ממשלות, חברות, מדענים וקבוצות דומות בברזיל, קנדה, צ'ילה, אירופה, מקסיקו, דרום אפריקה, דרום מזרח אסיה וארצות הברית - כדי להשיג עולם ללא אכזריות. לדבריהם, אף בעל חיים אינו חייב לסבול למען הקוסמטיקה.

המאמצים העקביים שלה ושל גופים אחרים, נשאו פרי ומדינות רבות בעולם, ביניהן אוסטרליה, גואטמלה וטורקיה מתחילות להחיל חוקים והגבלות סביב הנושא. מוקדם יותר החודש הצטרפה וירג'יניה לקליפורניה, נבאדה ואילינוי, והפכה למדינה הרביעית בארצות הברית שאוסרת ניסויים בבעלי חיים.

גם סין, הידועה בדרישותיה לגבי ביצוע ניסויים בבעלי חיים לכל מוצר קוסמטקה שנמכר בשטחה, הודיעה לאחרונה כי החל מהחודש מאי 2021 היא תוותר באופן חלקי על סעיף חובה לניסויים בבעלי חיים עבור מוצרי קוסמטיקה מיובאים.