המצרכים:

קרעי תפו"א:

  • 5 יחידות תפוח אדמה בינוניים
  • 3 ליטר מים
  • רבע כוס מלח
  • רבע כוס עלי טימין טריים
  • קורט פלפל שחור
  • חצי כוס שמן זית
    3 שיני שום מעוכות

קרם שקדים:

  • 1 כוס שקד קלוף מושרה (12 שעות)
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות חרדל דיזון
  • כפית מלח
  • רבע כפית פפריקה מעושנת

אופן ההכנה:

  1. לתפוחי האדמה: מחממים תנור ל-190 מעלות
  2. מבשלים את תפוחי האדמה עם כל המרכיבים עד לריכוך, מסננים ומקררים
  3. מכינים את שמן השום: מועכים את שיני השום, מכניסים לקערה ומזלפים את השמן לתוך הקערה. מניחים בצד
  4. "קורעים" את תפוחי האדמה , מסדרים במרווח על תבנית עם נייר אפיה, מזלפים מעל את שמן הזית ואופים בתנור ל-40 דקות
  5. לקרם שקדים: מערבלים את כל המרכיבים ביחד בבלנדר
  6. בקערת הגשה מניחים את תפוחי האדמה מעל הקרם, קוצצים בצל ירוק ומפזרים מעל עלי שמיר