המצרכים:
קרעי תפו"א:
- 5 יחידות תפוח אדמה בינוניים
- 3 ליטר מים
- רבע כוס מלח
- רבע כוס עלי טימין טריים
- קורט פלפל שחור
- חצי כוס שמן זית
3 שיני שום מעוכות
קרם שקדים:
- 1 כוס שקד קלוף מושרה (12 שעות)
- 2 כוסות מים
- 2 כפות חרדל דיזון
- כפית מלח
- רבע כפית פפריקה מעושנת
אופן ההכנה:
- לתפוחי האדמה: מחממים תנור ל-190 מעלות
- מבשלים את תפוחי האדמה עם כל המרכיבים עד לריכוך, מסננים ומקררים
- מכינים את שמן השום: מועכים את שיני השום, מכניסים לקערה ומזלפים את השמן לתוך הקערה. מניחים בצד
- "קורעים" את תפוחי האדמה , מסדרים במרווח על תבנית עם נייר אפיה, מזלפים מעל את שמן הזית ואופים בתנור ל-40 דקות
- לקרם שקדים: מערבלים את כל המרכיבים ביחד בבלנדר
- בקערת הגשה מניחים את תפוחי האדמה מעל הקרם, קוצצים בצל ירוק ומפזרים מעל עלי שמיר