קצת לפני שהוא חוגג את יום הולדתו ה-19, ג'רום פוסטר (השני) כבר מחזיק ברזומה מפואר בכל הקשור לאקטביזם סביבתי, ולא רק. בגיל 15 בלבד, הוא הקים  את The Climate Reporter – אתר חדשות בנושא אקלים בו כותבים צעירים ממדינות שונות; ובשנה שעברה כבר הקים מיזם בשם OneMillionOfUs המעודד צעירים בארה"ב לצאת להצביע; בין לבין הוא גם הספיק להיות שותף בתכנון חוק האנרגיה המתחדשת של וושינגטון, להיפגש עם מנהיגים, לנאום באו"ם, להתקבל ללימודים בתחום מדעי כדור הארץ ב-MIT, ולהיות הפרזנטור של מותג האופנה GAP.

אבל אחד ההישגים הכי משמעותיים של פוסטר הגיע לפני כשבועיים, אז הכריז הבית הלבן על חברי המועצה המייעצת לצדק סביבתי, הכוללת מומחים, יועצים ומנהיגי צדק סביבתי מרחבי המדינה  – כאשר פוסטר הוא הצעיר ביניהם, והאדם הצעיר ביותר אי פעם שנבחר לייעץ לנשיא.

אבל הרבה לפני שכל זה קרה, פוסטר היה רק עוד בן נוער מודאג, אחד מיני רבים, שהצטרף למחאתה של פעילת האקלים הצעירה גרטה טונברג, והיה בין המארגנים של השלוחה האמריקאית של שביתת בתי הספר למען האקלים. הוא הפך לאחד מסמלי המחאה בארה"ב, והחל לשתף פעולה עם פעילים ומובילי מחאה אחרים, ביניהם טונברג עצמה והשחקנית ג'יין פונדה, שמובילה מאבק להפסקת קידוחי נפט.

פוסטר מספר כי העניין שלו בנושא הסביבתי התחיל בגיל מוקדם מאוד, וכבר בגיל חמש כשצפה בסרטי טבע תיעודיים, החל לביע חששות בנוגע להרס סביבתי. "ההורים שלי תמיד אמרו לי שאי אפשר פשוט לשבת ולכעוס, לאף אחד לא יהיה אכפת. אתה צריך באמת לנקוט פעולה", הוא מספר. וג'רום אכן לא ישב בחיבוק ידיים והפך לאחד הפעילים המזוהים ביותר עם מאבק האקלים.

עם בחירתו של דונלד טראמפ לנשיא ארה"ב בשנת 2016, התחדדו החששות של פוסטר והפכו פוליטיים יותר. "הייתי בחטיבת הביניים כשהוא נבחר, כל תקופת התיכון שלי הוגדרה על ידי טראמפ", אמר. "לא שמתי לב לבחירות 2016, בכלל לא הייתי פוליטי. רק אחרי הבחירות הבנתי את העוצמה וההשפעה של בחירת אדם רע להפליא לתפקיד."

בתחילת 2019 התחיל ג'רום להגיע מידי שבוע להפגנת יחיד מול הבית הלבן, ונגד טראמפ, נשיא שלעג באופן שוטף לנושא האקלים וביטל עשרות תקנות שמטרתן היתה להפחית את פליטת גזי החממה ולעצור את ההתחממות הגלובלית. בכל יום שישי במשך 58 שבועות ברציפות, פוסטר היה עומד מול הבית הלבן בכיכר לאפייט ומניף כרזה שעליה נכתב "שביתת בתי הספר למען האקלים" – שמה של תנועת המחאה העולמית שהובילה גרטה טונברג, שאף הצטרפה אליו להפגנה כשביקרה בארה"ב באותה שנה.

לאחר בחירתו של ג'ו ביידן לנשיא, התפנו בבית הלבן לטפל בנושא הבוער, והקימו מועצה מייעצת בתחום האקלים והסביבה, שמטרתה לטפל בעוולות סביבתיות עכשוויות והיסטוריות – בה נבחר פוסטר הצעיר לקחת חלק. סגנית הנשיא, קמלה האריס, התייחסה להקמת המועצה ואמרה "אנו יודעים כי איננו יכולים להשיג צדק בריאותי, צדק כלכלי, צדק גזעי או צדק חינוכי ללא צדק סביבתי. לכן הנשיא ביידן ואני מחויבים לטפל בעוול הסביבתי."  

לאחר ההכרזה, שיתף פוסטר את הבשורה המרגשת בעמוד הטוויטר שלו וכתב – "זה כבוד מדהים להיבחר לעבוד לצד הנשיא ביידן לתכנון אסטרטגיה למאבק במשבר האקלים העולמי שלנו. אני גאה להודיע ​​שאני אצטרף למועצה המייעצת לנשיא בנושא צדק סביבתי בבית הלבן".

 

המועצה עובדת כעת על צו ביצוע לצדק סביבתי עליו שואף ביידן לחתום עד מאי, ובשבוע שעבר השתתף ג'רום פוסטר הצעיר בפגישה הראשונה שלה, שנערכה בזום ונמשכה כ-5 שעות. בישיבה נכחה גם קמה האריס עצמה שהכריזה כי מדובר ב"רגע היסטורי". 

פוסטר סיפר כי הוא האדם היחיד מתחת לגיל 40 בכל הפאנל, "כשהגעתי לשם חשבתי - 'האם אני אמור להיות כאן?' אך כוונתם הייתה להביא את נקודת המבט של הנוער על שינויי האקלים. בהתחלה קצת נבהלתי אבל עכשיו אני מתרגל לזה.” 

לאחר הישיבה הראשונה, אמר פוסטר כי הוא מופתע לטובה מהנשיא ביידן, ואף הביע תקווה שבעתיד הקרוב לא יהיה עוד צורך באקטיבזם סביבתי, והצעירים שהשקיעו את חייהם במאבק נגד משבר האקלים יוכלו לשוב לחייהם הרגילים. "אני מדבר עם פעילים אחרים ולכולם יש משהו שהם עשו לפני האקטיביזם ומשהו שהם רוצים לעשות אחריו", אמר בראיון ל-Guardian, "הם רוצים לחזור ולעשות את מה שהם אוהבים לעשות, לעשות קריירה, להיות שוב צעירים. אף אחד לא רוצה לשבת כאן ולהתחנן בפני פוליטיקאים שיעשו את הדברים שהם נשכרו לעשות. בעוד 10 שנים אני לא רוצה עדיין להילחם על אוויר נקי ומים נקיים. זה בזבוז מוחלט של החיים".