הסופ"ש נגמר, פורים חלף ואנחנו חוזרים לסוג של שגרה מבולבלת של ימי הקורונה, ואנחנו ממש לא יכולים להאשים אתכם אם זה גורם לכם לחוש שביזות או דכדוך. אנחנו כן כאן כדי לספר לכם, שלמאכלים שאתם מכניסים לגוף יש לא מעט השפעה על הגוף שלכם, והנה כמה דוגמאות למזונות שיעזרו לכם לשפר קצת את מצב הרוח:

עלים ירוקים

ירוק בדרך כלל מתקשר לבריא, וירקות בכללי עושים לגוף שלנו טוב, אבל לירקות שונים יתרונות שונים. ירקות עליים ירוקים כמו למשל תרד ומנגולד עשירים במגנזיום, שיכול מסתבר להעלות באופן טבעי את רמת הסרטונין, "הורמון השמחה". אז תכינו סלט, שלבו אותם בשייק או סתם נשנשו, השמחה כבר תגיע.

תרד (צילום: istockphoto)
תרד|צילום: istockphoto

מזונות מותססים

עוד דרך לגרום למוח לשחרר סרטונין היא לאכול מזונות עשירים בחיידקים טובים – פרוביוטיקה. מזונות שעברו התססה, כמו למשל כרוב חמוץ, קימצ'י או יוגורט עשירים בחיידקים הללו ויעשו את העבודה. מעבר לכך, הם גם מצויינים למערכת העיכול.

יוגורט בקערת עץ (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

אגוזים

לא ישנתם טוב? אגוזים הם אחד המקורות הטבעיים הטובים ביותר למלטונין, ההורמון המווסת את השינה – במיוחד פיסטוקים ואגוזי מלך.
באגוזי מלך יש גם כמות גבוהה של אומגה 3 שמסייע לוויסות סרוטונין ודופמין, המשפיעים על מצב הרוח והשינה, ועל פי מחקרים שונים קיים קשר בין הכנסת אגוזים לתזונה לבין שיפור במצב הרוח. בונוס – הם גם עשירים בנוגדי חימצון.

אגוזי מלך (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אגוזי מלך|צילום: אימג'בנק / Thinkstock

למתכון ממרח אגוזי מלך של אנה ארונוב>

זרעי צ'יה ופשתן

כנראה שמי שדבק בתזונה טבעונית מכיר את הזרעים האלו כחומר מדביק שבשילוב עם מים יכול להחליף ביצה בקציצות ובמאפים. אבל מעבר לתכונה הנחמדה הזו ובדומה לאגוזי המלך, גם  זרעי צ'יה וזרעי פשתן עשירים באומגה 3 ויכולים בהחלט לשפר את מצב הרוח שלכם. אתם יכולים להוסיף אותם לשייק, לסלט או ליוגורט – הטעם לא מורגש, אבל היתרונות דווקא כן.

צ'יה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
צ'יה|צילום: אימג'בנק / Thinkstock

שוקולד מריר

אם מצב הרוח הירוד גורם לכם לחשוק במשהו מתוק, אולי עדיף שתחברו דווקא מריר. שוקולד מריר, יכיל לרוב פחות סוכרים משוקולד חלב (שיכיל גם שומן), אבל עדיין מספיק כדי לתת לכם בוסט מהיר של אנרגיה; לצד זאת מחקרים מראים שבשוקולד תרכובות נוספות המשפיעות על מצב הרוח, בנוסף הוא מכיל פלבנואידים, שהוכחו כמגבירים את זרימת הדם, מרפאי דלקת ובעלי השפעה חיובית על המוח.

שוקולד מריר (צילום: RESTOCK images, Shutterstock)
צילום: RESTOCK images, Shutterstock

בננה

"פצצת אנרגיה צהובה", זוכרים? אז כן. בננה היא מקור מצויין לסוכר טבעי, יכולה לעזור לאזן את רמות הסוכר שמשפיעות גם כן על מצב הרוח שלנו; בננות גם מכילות וטימין B6, שחוסר בו מתקשר לדיכאון, ואפילו סיבים פרה-ביוטים (שכבר דיברנו על היתרונות שלהם). חוץ מההשפעה על מצב הרוח, בבננות יש גם אשלגן, מגנזיום, סיבים תזונתיים, חומצה פולית, וויטמין C; ומעל הכל, זה גם פשוט פרי טעים.

בננות בשלות (צילום: c12, Shutterstock)
בננות בשלות|צילום: c12, Shutterstock

* התוכן בערוץ זה אינו מהווה חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.