מתכון לממרח אגוזי מלך של אנה ארונוב
אנה משלבת בין הסנדוויץ' הישראלי לבין זכרונות ילדותה בממרח אגוזי מלך מהיר להכנה שישדרג לכם כל כריך
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מתכונים בהשראת בית ספר תמיד עושים לי חשק לכריך מושקע מלחם איכותי ושלל ירקות ותוספות. אצלי בבית אמא לא היתה תרבות של הכנת סנדביצ'ים לבית ספר ואני עצמי עוד לא התנסיתי בתענוג של הכנת סנדביצ'ים לילדים כאן בארץ כך שאת המתכון שלי החלטתי לשלב מתוך זכרון ילדות שמחבר בין הסנדביץ' הישראלי למסורת משפחתית.
המרכיב העיקרי במתכון הוא שליט הפיצוחים, אגוז המלך הפופולרי והידוע בתכונותיו הבריאותיות.
בקיריגיזסטן, תוכלו למצוא את יער ארסלנבוב שהוא יער אגוזי המלך הגדול בעולם! למעשה, למרות שרבים משייכים את השימוש באגוזי מלך למטבח הגיאורגי הסמוך, ההיסטוריה מספרת שהמקור הוא בכלל באותו יער עצום שנחשב גם לאחלה מקום לטייל בו אם אתם אי פעם באיזור (;
אנה ארונוב משתפת במסע שלה לאיזון>
בחרתי לשתף בממרח שלדעתי מוסיף עניין וטעם לכל כריך וגם מברך אותנו ביתרונות של ויטמינים ומינרלים, נוגדי חמצון ושומן טוב שקריטי לנו לגוף, גם לקטנים וגם לגדולים.
ההכנה מהירה ואפשר לשמור במקרר עם מעט שמן זית כשבוע בערך. אבל…. זה כל כך טעים שרוב הסיכויים הם שהצנצנת תתחסל מהר משחשבתם.
מרכיבים :
350 גרם אגוזי מלך
6-7 שיני שום טרי
פלפל חריף ירוק (לילדים אפשר גם פלפל ירוק לא חריף!)
צרור כוסברה טריה
חצי חבילת נענע
1/4 כוס חומץ תפוחים
מלח
פלפל