העולם רץ מהר, וכולנו נדרשים להספיק כדי להיות מספיק. מספיק טובים, מספיק יעילים, מספיק יפים, מספיק בריאים, והתחושה היא? שזה אף פעם לא באמת מספיק. מילא זה, אבל אז כשהגוף מתחיל לדבר אלינו בעזרת הכאב, אנחנו אומרים לו שתוק וקח כדור, אין לי זמן להקשיב לך, אני במרוץ ללא הפסקות.
כאב הוא הדרך של הגוף שלנו להתבטא. הוא סממן שמשהו שאנחנו עושים סטה קצת מדרך הטבע. הטבע שלנו הוא להיות בריאים ולא להרגיש כאבים וככה אנחנו אוהבים גם להרגיש, אבל מי שיודע להקשיב לדיבור של הגוף, לעצור רגע ולשאול אותו: "מה אתה צריך עכשיו?" ככל הנראה שיוכל להתגבר על הכאב מהשורש בקצב שלו.
במקרים רבים הכדורים לא באמת מרפאים אותנו, כשמם כן הם – משככים את הכאב ועוזרים לנו להרגיש שהכל כשורה. אך כאשר המצב לא באמת כשורה, זמן קצר לאחר שהכדור מסיים את השפעתו, הכאב חוזר והפעם, יכול להיות שזה יכאב יותר, ויותר, עד שהוא ממש יצעק שנקשיב לו.
הנה 8 דברים שיעזרו לכם להיות בחיבור לגוף שלכם ולטפל בכאב באופן טבעי:
- עצירה – לפני המשככים, ולפני החיפוש אחרי התרופה הטבעית החדשה, תעצרו רגע מהמרוץ, רדו מהמסלול ותבדקו מה הגוף צריך. תשאלו את עצמכם – למה דווקא הכאב הזה שהגיע מופיע בראש ולא בכתף, למה בגב התחתון ולא בעליון? למה דווקא הגרון? לכל כאב יש סיבה והמיקום שלו יכול להיות רמז לעניין נפשי לא פתור שמסתתר מתחת.
בספרה "אתה יכול לרפא את חייך", מביאה לואיז היי רשימה ארוכה של בעיות פיזיות שמרמזות על חוסר איזונים נפשיים. למשל: כאב בגב התחתון עשוי להגיע לטענתה מפחד לגבי פרנסה וכאב גרון מבטא בעיות בביטוי יצירתי. העצירה יכולה לעזור לנו להתבונן על מה שמתרחש בגוף שלנו ונותנת לנו מרחב להתמודד איתו מהשורש.
כמובן שבשלב הזה של העצירה, אנחנו במקביל לעזרה העצמית, הולכים לבדוק את עצמינו אצל גורם רפואי מוסמך, עושים בדיקות דם או מה שנדרש ובוחרים לראות מה קורה במקום לברוח ולהמשיך להתעלם מהכאב. - נשימה – בגוף שלנו זורם חמצן בצורה הרמונית, ולפעמים נוצר חוסר איזון שגורם לחמצן לא לזרום לאיברים מסוימים, וזה יוצר בעיות שונות בגוף. כשאישה יולדת – אומרים לה לנשום, כשאנחנו רוצים להירגע – אומרים לנו לנשום עמוק. זה לא סתם. אנחנו זקוקים לחמצן הזה בשביל שהגוף יהיה מאוזן ובריא.
רוב האנשים נושמים נשימות שטוחות ולכן החמצן אינו זורם כהלכה. מצאו זמנים קבועים ביום לנשימות ארוכות ואיטיות ונסו ריברסינג או שיטות אחרות לטיפול דרך נשימה. אנחנו יכולים לחיות ללא אוכל, ואנחנו יכולים לחיות זמן מה בלי מים, אבל אנחנו לא יכולים לחיות בלי הנשימה, וככל שהנשימה שלנו תהיה יותר איכותית, ככה הגוף שלנו יהיה משוחרר ובריא יותר. הנשימה היא משכך הכאבים הכי זמין ואיכותי בטבע. - פעילות גופנית במידת האפשר – כשמשהו כואב לנו, הדבר האחרון שיתחשק לנו זה להיות בתנועה, אבל פעמים רבות דווקא התנועה היא זו שתשחרר את הכאב, שמרגיש כמו תקיעות. הליכות למשל, אופניים, יוגה או פילאטיס, יזרימו חמצן לתאים וישחררו את הגוף מהכאבים. אז דווקא בימים שהגוף שלכם כואב, תעשו פעילות פיזית מתונה שאינה שוחקת את הגוף אבל כן תורמת להזעה, להמרצה ולנשימה.
- פוקוס על משהו אחר – מה שאנחנו מתמקדים בו גדל. ברגע שאנחנו מתמקדים בכאבים שלנו, הם כמובן יגדלו. פקסו את תשומת הלב שלכם על הנשימה, על הרפיה, על הבריאות שכן יש לכם והתמקדו בשפע שיש לכם בחיים. מיידפולנס למשל, מלמד אותנו להיות בכאן ועכשיו, מבלי לשפוט לכאן ולכאן.
- חיוך וצחוק – שמרו על מורל גבוה. החיוך והצחוק שלנו מפרישים הורמונים חיוביים שגורמים לנו להרגיש טוב יותר ולהפיג כאב. צפו בסטנד-אפ, שחקו עם תינוקות וילדים קטנים, תבלו עם חברים מצחיקים או עשו כל דבר שמשמח ומצחיק אתכם וכבר תרגישו הרבה יותר טוב.
- מדיטציה ודמיון מודרך – הגוף הוא הרופא הטוב ביותר של עצמו. אנחנו יכולים לחשוב מחשבות טובות ולהרגיש יותר טוב, או להתמקד בכאב שלנו והוא יתעצם. דרך השקטה של הגוף ודמיון מודרך, אנחנו בהחלט יכולים לשפר את המצב שלנו בדרך טבעית ויעילה.
- להסיר את הפחד – מכירים את המשפט: "הכל בראש" נכון? הפחדים שלנו כתוצאה מהמחשבות שלנו, יוצרים בסופו של דבר את המציאות שלנו. ד"ר ניר ברוש כתב על כך בספרו "הכוח לרפא את הכאב". בספר ישנו פרק שלם המדבר על הפחדים השונים שלנו, שבעצם מגדילים את עוצמת הכאב שלנו, כמו למשל פחד מאבחנה לא נכונה, פחד מהרע מכל, פחד שלא נצא מזה, פחד מהכאב שיגיע עוד לפני שהוא מגיע, פחד מהידרדרות ופחד שאי אפשר לסמוך על הגוף או שלא יחזור להיות כפי שהיה בעבר.
בספר מסביר ברוש שהנקודה החשובה ביותר שעוזרת להתגבר על הפחד היא ההבנה שגם אם הכאב אמיתי, הוא אינו מסוכן לגוף ואף אינו מעיד על נזק מסוים והפתרון הוא לנסות להזכיר לעצמינו שהכאב לא מזיק. - תזונה קלילה – מערכת העיכול דורשת אנרגיה רבה על מנת לעכל את המזון שאנחנו אוכלים, אך לכל מזון זמן עיכול שונה, למשל: בשר יתעכל בגוף לאחר 6 שעות לפחות לעומת פירות שיתעכלו תוך חצי שעה בערך. כשהגוף שלנו עסוק זמן רב בעיכול מזון, הוא עייף יותר ופחות אנרגיה תהיה מנותבת לריפוי. לכן, כשהגוף מתמודד עם כאבים ומחלות, כדאי להתמקד בתזונה קלילה שכוללת בעיקר פירות וירקות ופחות מאכלים מבושלים וכבדים שלוקחים הרבה אנרגיה מהגוף על חשבון החלמה.