מקבלים החלטות לשנה החדשה? מצוין. אם תשאלו אותנו, זה תמיד זמן טוב להחליט לעשות טוב, ולפעמים זה אפילו כמעט לא דורש מכם שום דבר. זה בדיוק המקרה של עמותת "עיגול לטובה", שמציעה לכם לעזור לאחרים, בלי לפנות זמן, בלי להתאמץ, וכמעט בלי להשקיע כסף.

איך זה עובד? נרשמים לאתר "עיגול לטובה" עם כרטיס האשראי שלכם, בוחרים 3 עמותות שאתם מתחברים לפעילות שלהן, ומאותו רגע, בכל קניה באשראי, הסכום ששילמתם יעוגל כמה אגורות למעלה לשקל הקרוב, ואותן אגורות נוספות ייתרמו ישירות לעמותות שבחרתם. באתר העמותה תוכלו לבחור בין 168 עמותות שמתעסקות בשלל תחומים, אז אספנו לכם 8 מתוכן, שיתנו לכם רעיון למי לעגל לטובה, ויתניעו את הטוב שתעשו השנה. תזכרו, הבטחתם!

הלפי

מה יכול להיות יותר טוב מלעזור למישהו לעזור למישהו? Helpi, כשמה כן היא, היא פלטפורמה אינטרנטית להתנדבויות חד פעמיות, שמחברת בין צרכים נקודתיים של אוכלוסיות מוחלשות שלא מקבלים מענה מהרווחה, לבין מתנדבים שיכולים לספק להם מענה. אם אין לכם זמן להתנדב בעצמכם, תמיד תוכלו לעגל להם לטובה.

ויקימדיה

התרגלנו לחשוב על תרומה בהקשר של מזון או רפואה, אבל הרי ידוע שידע הוא כוח – והוא חשוב לא פחות. מכיוון שכולכם יודעים כמה אתם משתמשים בויקיפדיה (הגולש חנן בן-ארי, אנחנו מדברים עליך), הנה ההזדמנות שלכם להחזיר, ולתרום לעמותת ויקימדיה ישראל, שפועלת לקידום הידע וההשכלה בארץ ולהנגשת תכנים במגוון רחב של תחומי ידע לתועלת הציבור. פעילות העמותה מתמקדת במיזמי קרן ויקימדיה העולמית, בכללם ויקיפדיה העברית והערבית, שמספקים ערוץ שיתופי וחופשי ליצירת תכנים, לאיסופם ולהנגשתם לציבור ללא עלות. אם עד היום התעלמתם מההודעה הקבועה באתר שמבקשת מכם תרומה – כאן מדובר בכמה אגורות.

חובבי החתולים בישראל

לא ניכנס כאן לדיון של חתולים נגד כלבים, ובאופן כללי אנחנו בעד לעזור לכל בעל חיים באשר הוא, אבל אם אתם בכל זאת משתייכים למחנה החתולים, הנה הזדמנות לעשות משהו לטובת המשופמים בעלי תשע הנשמות. עמותת חובבי החתולים בישראל נוסדה לפני יותר מ-50 שנה כדי לעזור לחתולי הרחוב בישראל, ועושה את זה דרך מאכילי חתולי רחוב, בתי אומנה, עיקורים, טיפולים רפואיים, בתים מאמצים, חינוך והסברה ועוד. העמותה פועלת על טהרת המתנדבים וממומנת מתרומות – וכאן בדיוק אתם יכולים להיכנס לתמונה.

לקט ישראל

עמותת לקט ישראל אחראית על בנק המזון הגדול בישראל שהוקם בשנת 2003, והיא הארגון היחיד בישראל שעוסק בהצלת מזון בלבד, למען אלו שזקוקים לו. הרעיון של העמותה הוא להפוך את עודפי המזון של מישהו אחד למזון וביטחון תזונתי עבור אדם אחר, שאין בידו להשיג לעצמו. כמה זה אפקטיבי? בלקט ישראל אוספים מדי יום תוצרת חקלאית משדות, מזון קצר תוקף, מזון מבושל מבתי מלון ואולמות אירועים – ואת כל אלה הוא מעביר למעל 170 אלף נתמכים ברחבי הארץ. מדהים לא?

נא לגעת

מרכז "נא לגעת" משמש כבר למעלה מעשר שנים כמוקד לתרבות ואמנות ללא מטרות רווח ומקום מפגש בין אנשים חירשים, עיוורים והקהל הרחב. מדובר במרכז יחיד מסוגו, שכבר שנים מפעיל תיאטרון שבו לכל השחקנים הם חרשים-עיוורים, מתוך אמונה שבני האדם שווים, ושלכולם יש זכות לקבל על עצמם את החובה לתרום לחברה. חוץ מהתיאטרון, במקום פועלים גם מסעדת "בלקאאוט", מסעדת חושך שכל המלצרים בה עוורים, מתחם האירועים "קפיש" שמעסיק מלצרים חרשים וכבדי שמיעה, ומרכז סדנאות אינטראקטיבי. מומלץ מאוד לבקר בכל אחד מהם, ואחרי שתעשו את זה, אין לנו ספק שתרצו לעגל עבורם.

אח גדול למען חיילים בודדים

 אין ספק שאחד הדברים שיותר חשובים במערך החיים של אדם הוא המשפחה. עמותת "אח גדול" מעניקה את התמיכה והקשר האוהב והמחבק לחיילים בודדים שאין להם משפחה ותמיכה בארץ: עולים חדשים, מתנדבים מחו"ל, יתומים או חיילים שאין להם קשר רציף עם המשפחה – כ-6,500 חיילים כאלו, שזקוקים לעזרת העמותה, שהוקמה על ידי חיילים בודדים לשעבר. זו ההזדמנות לחבק את אותם חיילים, שויתרו על הנוחות שלהם, התגייסו לצה"ל ולתרום למדינה שלנו, ולהחזיר להם מעט בחזרה.

מלאכיות הדממה

תסמונת רט פוגעת בילדות והופכת אותן לנכות וסיעודיות לחלוטין. מדובר בתסמונת גנטית ולא תורשתית, ולכן היא יכולה לפגוע בכל משפחה, ובעיקר בילדות, שעם השנים קיבלו את השם "מלאכיות הדממה", שהפך גם לשם העמותה. בעשרים השנים שהיא קיימת, העמותה מנסה למצוא מרפא לתסמונת ולקדם מחקרים שיוכלו לשפר את הטיפול בה. לעגל לטובה עבור מלאכיות הדממה יכולה להיות הזדמנות לתת להן את הקול שלהן ולסייע להן ולמשפחות שלהן בתמיכה, מנוחה, סיוע בבירוקרטיה ועוד.

יד ביד

לצערנו תחושת הפילוג והניכור בחברה הישראלית הולכת וגואה, במיוחד אחרי הבחירות האחרונות, ולשמחתנו, אפשר לעגל לטובה גם כדי לשפר את המציאות הזאת ולאחות את הקרעים. עמותת "יד ביד" פועלת מסוף שנות ה-90 כדי לאתגר את המציאות שבה יהודים וערבים חיים זה לצד זה בהפרדה ולפתח חברה משותפת, חוצת מגזרים ושוויונית בישראל, באמצעות רשת בתי ספר דו-לשוניים וקהילות משותפות לערבים ויהודים. כ-1,750 משפחות בוחרות מדי יום לחנך את ילדיהן ביחד, בכיתות שבהן מלמדות ביחד מורה ערבייה ומורה יהודייה, כל אחת בשפת אמה. בתי הספר הדו לשוניים של "יד ביד" מוכרים ורשמיים, ועובדים בשיתוף עם משרד החינוך. מדובר בניצנים אמיתיים של תקווה, ואתם יכולים לעגל טובה ולעזור להם לצמוח.