מדד תקרת הזכוכית של ישראל שהתפרסם הבוקר מצביע על התקדמות בדרך לשוויון בין המינים בישראל. בעוד שבתחומים מסויימים עוד יש מקום רב לשיפור, דווקא בפוליטיקה ובכלכלה, תחומים בעלי חשיבות רבה, כבר ניכרים שינויים חיוביים משמעותיים לטובת הנשים.

המדד התפרסם לקראת יום האישה על ידי אירגון ויצ"ו, והוא מציג נתונים לגבי מידת השוויון בין נשים לגברים במקומות העבודה בישראל. בעוד שנתונים רבים משקפים עדיין מציאות בעייתית בישראל של 2018, בשני תחומים חשובים ניכר שיפור משמעותי שמצביע על מגמה חיובית. הראשון שבהם נמצא לשמחתנו בצמרת השלטונית - הנשים שמכהנות בכנסת הנוכחית מהוות 28% מחברי הכנסת, מספר שיא שהפך את ישראל למדינה שנמצאת במקום ה-57 בעולם בשיעור הנשים המכהנות.

גם בכלכלה הנתונים מציגים תמונות מצב אופטימית, כאשר לא מעט נשים מאיישות תפקידים בכירים. בראש המערכת הפיננסית בישראל עומדות שש מנהלות בכירות: נגידת בנק ישראל והמשנה לה, המפקחת על הבנקים, החשבת הכללית באוצר, הממונה על ההגבלים העסקיים והמפקחת על שוק ההון והביטוח. כמו כן, בראש שלושה מתוך חמשת הבנקים הגדולים בישראל עומדות נשים – דיסקונט, לאומי והבינלאומי.

יו"ר ויצו העולמית, פרופסור רבקה לזובסקי, הגיבה לנתונים שהתפרסמו ואמרה: "למרות הישגים חשובים בעשורים האחרונים, פערים בין המינים בשוק העבודה ובהבניות החברתיות עדיין נפוצים. יש להם ביטויים בשכר, בשיעור הנשים במשרות בכירות, בשילוב חיילות בצה"ל ובהדרתן, בהטרדות ובאלימות נגד נשים – וזה חייב להשתנות. המאבק לשוויון אינו עניין של נשים בלבד, הוא מאבק על דמותה של החברה הנוגע לכל אחד ואחת מאיתנו".