אחרי מסע ארוך מרגש ומתוק הגיעה אתמול "הקינוח המושלם", אל המנה האחרונה, הלא היא תכנית הגמר החגיגית. ארבעת הפיינליסטים: לירון טאקו, מיכאל זורין, בשמת וינר שוורצברד ומור מזרחי שהצליחו להעפיל על שאר המתחרים עם קינוחים מיוחדים ומרהיבים באודישנים ובחצאי הגמר שלהם, הציגו את הקינוחים שלהם בפני השופטים. אחרי שני שלבים ושישה קינוחים מטורפים, נבחר הקינוח המושלם של המתמודדת בשמת וינר שוורצברד. בריאיון לגיא פינס היא מספרת על רגע הזכייה המרגש והסיבה שעדיין לא עלו לה העוקבים באינסטגרם.
את הגמר של העונה הזאת, ייחדו לא רק הקינוחים המושקעים, הטעמים המטריפים והתוספת של השופט החדש אבי ביטון. אלא גם הופעתו החגיגית בגמר של השופט האורח, אבי הקונדיטוריה ואחד מהקונדיטורים הטובים והמפורסמים בעולם - פייר ארמה, שמהווה השראה בעבור לא מעט אנשים בעולם האפייה וגם בשביל הזוכה הגדולה, שפגשה אותו לראשונה: "מאוד ריגש אותי לשמוע אותו, לפגוש אותו ולדבר איתו. כל כך התרגשתי כשהוא בא לידי ודיבר אותי ושאל שאלות, שבאיזה שהוא שלב ביקשתי רשות לחבק אותו, זה טיפה הרגיע אותי".
מזל שמרוב התרגשות לא שמת מלח במקום סוכר. קרה לך משהו כזה פעם?
"האמת שכן. במסעדה שבה עבדתי, שם גם פגשתי את בעלי עודד, שמו לנו בטעות מלח בכלי של הסוכר ויצאו לנו קינוחים מזעזעים. לא ידענו כלום עד שהלקוחות התלוננו שזה מלוח".
את עובדת עם בעלך בקיבוץ, הוא על האוכל, את על הקינוחים. לא קצת צפוף?
"ככה הכרנו. הוא היה שף של מסעדה, אני הייתי הקונדיטורית ומהר מאוד הבנו שזה טוב שלכל אחד יהיה את המרחב יצירה שלו. אנחנו מאוד מפרים אחד את השני, עובדים יחד בשיתוף פעולה ויש לנו את המרחב המשותף, שזה היצירה הכי חשובה - שלושת הילדים שלנו".
לאורך העונה הציגה בשמת ארבעה קינוחים שהדהימו את השופטים בנראות שלהם, בתחכום, בטכניקות והטעמים שהיא משלבת בפנים, מפירות הדר ועד לשמן זית ואפילו זיתים. אבל כשמדובר בקינוח המושלם מבחינתה, היא דווקא יותר בעניין של הדברים הפשוטים: "אני מאוד אוהבת עוגות גבינה אפויות וביתיות, לא מתחכמות כאלה. אם בא לי משהו קטן אז שוקולד מריר או מרציפן, או גלידת וניל עם אספרסו מעל".
יכול להיות שזה מה שאנשים מעדיפים, את הפשוט?
"לא. כי את הקינוח הפשוט אני אנשנש כשבא לי משהו מתוק. אבל כשאני חושבת עליי ועל בעלי למשל, יש לנו יום נישואים מחר ואנחנו רוצים לצאת למסעדה. אז השקענו, התלבשנו ובא לנו שהקינוח יהיה יפה ומושקע, שיהיה מן 'וואו' כזה".
הקינוחים נהיו שואו בשנים האחרונות, בעיקר ברשתות החברתיות. איפה העוקבים שלך?
"מודה שאני חדשה. זה עולם מדהים שאני עכשיו לומדת אותו אבל הוא חדש לגמרי ואפשר לקבל ממנו המון השראה אבל הזמן שזה שואב זה עבודה, הרבה עבודה. לא נעים לי לומר אבל יש לי חיים, אני מתנדבת בבית ספר ובקיבוץ, יש לי עסק ועובדות, שלושה ילדים ובעל. זה חשוב, אבל זה לא העיקר".