לשבת כל היום מול המחשב, לשחק במשחקים וגם לעשות מזה כסף. לרבים זו נשמעת כמו עבודת חלומות. למרבה השמחה, בשנים האחרונות הופכים יותר ויותר גיימרים ל"גיימרים מקצועיים" - כאלה שמצליחים לתרגם את התחביב שלהם למשכורת חודשית, בלי לוותר על שעות משחק. אחד מהגיימרים האלה הוא אנו אראגון, שחקן eSports אמריקאי שמשחק בארגון G2.

"כילד, אני זוכר שגיימינג תמיד היה חלק מהחיים שלי. תמיד השקעתי הרבה יותר זמן ממה שהשקיעו החברים שלי, כדי להיות השחקן הכי טוב במשחק שהיינו נוהגים לשחק באותה תקופה. זו מנטליות שמלווה אותי בכל אתגר שאני צריך להתמודד איתו בחיים", הוא סיפר לנו בראיון: "בתור ילד, לא היה לי מושג שספורט אלקטרוני יכול באמת להוות מקצוע אמיתי. גיליתי את העובדה המדהימה הזו רק בשלב די מאוחר בתיכון, בערך בגיל 17. בתקופת הקולג' זה הפך להיות סוג של מטרה לחיים עבורי וחלמתי לשחק יום אחד בטורניר גיימינג עולמי ולהפוך לאלוף עולם. זה לקח לי 4 שנים, ואינסוף שעות של אימוני גיימינג, כדי להשיג את המטרה הזו."

לא התעשר - אבל צבר ניסיון וידע

אנו, בן 24, משחק במשחק Paladins, שאינו פופולרי במיוחד בארץ, אך במסגרת אימוניו בארגון G2 פוגש גם שחקנים של משחקים רבים אחרים, ביניהם League of Legends, PUBG, Counter-Strike ועוד. וכן, אם תהיתם, להיות "גיימר מקצועי" זה לחלוטין מקצוע, עם שיגרת עבודה דורשנית.

""יום עבודה ממוצע אצלי כולל בין 4 ל-5 שעות של אימון קבוצתי, ועוד 5 שעות של אימון עצמי ללא הקבוצה. ביום עבודה רגיל אני מתאמן למעלה מ-8 שעות בממוצע", הוא מספר.

ומה לגבי המשכורת? ""אני לא מתעשר מלשחק משחקי וידאו. אבל, הניסיון והידע שאני מרוויח- הם עצומים. אם להיות כן לחלוטין, המשכורת שאני מרוויח גבוהה יותר מכל משכורת בשכר מינימום לעבודה במשרה מלאה בעיר שבה אני מתגורר, אורגון, ארה"ב. לחלוטין אפשר להתעשר מגיימינג, קחו למשל את Ninja, Dr.Disrescpet, Shroud, Summit1g- כל אלה הם גיימרים שכבר עשו זאת."

אנו אראגון (צילום: AOC, יחסי ציבור)
אנו אראגון: מתכוון לפתוח סטארט אפ ממש בקרוב|צילום: AOC, יחסי ציבור

חשש גדול אצל "אתלטים של משחקי וידאו" הוא השעון הביולוגי. שחקני eSports נוטים לזרוח כשהם צעירים ולדעוך עם הגיל. אנו מסביר את התופעה: "ספורט אלקטרוני הפך לפופולארי רק בשנים האחרונות ורוב המשחקים שאנו מכירים לא קיימים אפילו עשור. אם אנחנו כבר נכנסים למספרים, קח בחשבון שעד לפני שני עשורים לא היה אפשרי כלל להיות "גיימר". היום אפשר לראות שזה אפשרי גם עבור גיימרים שנמצאים בשנות ה-30+ לחייהם. בנוסף, ספורט אלקטרוני הוא בדיוק כמו כל ספורט תחרותי אחר, יש מגבלות פיזיות שמשחקות תפקיד משמעותי, וזה מסביר מדוע אנשים צעירים הם קבוצת הגיל המתאימה ביותר לעסוק בו."

ומה לגבי העתיד שלו? ""יש לי חלומות ושאיפות גדולים מאוד. בקרוב מאוד אפתח חברת הייטק, יש לי רשימה ארוכה מאוד המכילה לא פחות מ-114 מטרות, אותן אני רוצה להגשים במהלך חיי."

מאוד מקווה שישראל תהפוך למרכז Esports משגשג

בשנים האחרונות חלה התעוררות בשוק הספורט האלקטרוני גם בישראל. לפני מספר שבועות סיימנו את העונה הראשונה של ליגת Game In mako, בה אירחנו את הגיימרים הטובים בארץ לטורניר בן שלושה חודשים, בסופו חולקו פרסים בשווי עשרות אלפי שקלים. בימים אלה נפתחת "אליפות ישראל בספורט אלקטרוני" המסורתית של העמותה לגיימינג תחרותי בישראל.

למרות זאת, אנחנו עדיין רק בתחילת התהליך, ושמה של תרבות ה-eSports הישראלית עדיין לא הולך לפניה. "לצערי לא שמעתי הרבה על סצנת הגיימינג הישראלית, אבל אני כן יודע שמדובר בתעשייה צומחת שנמצאת בתנופת גדילה מטורפת, וזה אדיר בעיניי!", סיפר לנו אינו.

ומה הטיפים שלו כדי שהתחום ימשיך ולצמוח? ""העצה הכי טובה שאני יכול לתת היא להמשיך ולקיים תחרויות גיימינג גדולות ולתת להן ביטוי תקשורתי, על מנת שכולם יוכלו לצפות בהן. יש המון אנשים שהנושא הזה חשוב ומעניין עבורם.. אני מאוד מקווה שישראל תהפוך להיות בקרוב עוד מרכז משגשג לספורט אלקטרוני."


תודה לחברת AOC, נותנת החסות של קבוצת G2, שסייעה בהכנת הראיון