1. גזרו ושמרו: תבנית עגולה 24 = 2 תבניות אינגליש קייק = 12 מאפינס/קאפקייקס.
2. אוהבים להוסיף לעוגות הבחושות שלכם אגוזים, פירות יבשים או שוקולד צ'יפס, אבל איכשהו הם תמיד שוקעים לכם במהלך האפייה לתחתית התבנית? יש לזה שני פתרונות: 1. הכינו בלילה על בסיס חמאה מוקצפת ולא על בסיס שמן, פשוט כי היא סמיכה ויציבה יותר; 2. ערבבו את התוספות עם כף-שתיים של קמח לפני הוספתם לבלילה.
3. אחת השאלות הכי נפוצות של גולשי אוכל טוב היא האם אפשר להחליף את החמאה שבמתכון בשמן. התשובה היא כן, אבל לא תמיד. במרבית מתכוני העוגות הבחושות שאינן דורשות הקצפה, במתכוני מאפינס בקערה אחת ובמתכונים המכילים חמאה מומסת תוכלו להמיר את החמאה בשמן צמחי - ביחס של 75 אחוז מהמקור (150 גרם שמן כתחליף ל-200 גרם חמאה). במקרה כזה רצוי להשתמש בשמן בטעם ניטרלי, דוגמת שמן קנולה.
>> והנה 50 טיפים למטבח מאנשים שבאמת מבשלים
4. עוד שאלה נפוצה היא האם אפשר להמיר את הקמח בקמח מלא. אז כן, במרבית המתכונים תוכלו להמיר מחצית מכמות הקמח הלבן בקמח מלא (לא יותר מזה), אבל מכיוון שהקמח המלא סופח יותר נוזלים, ייתכן שתצטרכו להוסיף מעט מים לאיזון.
5. בטח שמתם לב שבחורף, כשהטמפרטורות נמוכות, לוקח לבצקי השמרים הרבה יותר זמן להכפיל את נפחם. הפתרון: מחממים תנור ל-50 מעלות, מכסים את הבצק היטב, מכבים את התנור (זה חשוב, אל תכניסו את הבצק לתנור דולק!) ומכניסים את הבצק פנימה. תפיחה מהירה מובטחת.
6. בניגוד לבישול, באפייה אפשר לאלתר, להחליף ולגוון במרכיבים רק כשאתם באמת יודעים מה אתם עושים. הפחתה משמעותית בכמות הסוכר, החלפת החמאה בשמן או המרה של אבקת אפייה בסודה לשתייה (נשמע תמים, נכון?) יכולות להפוך את העוגה היפה שתכננתם להכין לאסון קולינרי. אז רגע לפני שאתם משנים את המתכונים בעצמכם - ודאו שאתם מודעים להשלכות. ואם אתם מנסים את המתכון בפעם הראשונה, פשוט תעשו בדיוק מה שכתוב.
7. אנחנו הולכים לתת לכם נוסחה עכשיו, והיא הולכת להבהיל אתכם, אבל האמינו לנו – זו נוסחה משנה חיים. יש לכם מתכון לעוגה בתבנית בקוטר 24 ס"מ ויש לכם בבית רק תבנית 26, או להפך? ואולי בכלל בא לכם להכין את העוגה בגרסה קטנטונת, בתבנית 20 ס"מ? איך תדעו איך לשנות את הכמויות שבמתכון? ובכן, זה הולך ככה: אם אתם רוצים לעבור מתבנית קטנה לגדולה - חלקו את קוטר התבנית הגדולה (נגיד, 26) בקוטר התבנית הקטנה (נגיד, 24), ואת התוצאה העלו בחזקת שתיים. במקרה הזה התוצאה היא 1.17 – מה שאומר שעליכם להכפיל את כל הכמויות במתכון ב-1.17 (אנחנו מרשים לכם לעגל ל-1.2).
אם אתם רוצים לעבור מתבנית גדולה לקטנה (נגיד, מ-26 ל-20) – מחלקים את קוטר התבנית הקטנה (לצורך העניין 20) בקוטר התבנית הגדולה (לצורך העניין 26), ומעלים בחזקת שתיים. במקרה הזה: מכפילים את הכמויות ב-0.59 (0.6, בשבילכם).
8. רוצים להאריך את חיי המדף של העוגות הבחושות שלכם, ולשמור עליהן עסיסיות לאורך זמן? גשו לאחת החנויות המתמחות ורכשו מוצר בשם סוכר אינוורטי. עכשיו הוסיפו לבלילה סוכר אינוורטי ביחס של 3 אחוזים מהמסה, והפחיתו מהסוכר הרגיל בהתאם. התוצאה: עוגה לחה ושחומה שתשמור על טריות פרק זמן ארוך יותר.
9. עוגות מוס הן בריות קשות לפריסה, גם הקונדיטורים הטובים ביותר יעידו שהם מתקשים בזה, אבל יש כאלה שאפילו את הבראוניז שלהם לא מצליחים לפרוס חלק ויפה. כל זה ישתנה אם רק תכניסו את העוגה למקפיא לפני הפריסה. כשהיא קפואה אפשר לפרוס אותה בקלות רבה בעזרת סכין חדה טבולה במים חמים (כן כן, זה לא מיתוס של אימהות. הסכין הטבולה הזאת עושה את ההבדל).
10. כשקונדיטורים מכינים עוגה בציפוי פירות טריים, הם מורחים אותם במשהו שנקרא נפאז', בשביל שיישארו רעננים אפילו לכמה ימים. אבל נפאז' יש רק לקונדיטורים. האחרים מוזמנים להשתמש במקבילה הביתית היעילה לא פחות: ריבת משמש. מברישים את הפירות בריבת משמש חלקה, מחוממת ומדוללת בקצת מים, ובכך יוצרים שכבה שמגינה על הפירות מהחמצן, עוזרת להם לשמור על מראה טרי ויפה לאורך זמן ואפילו מוסיפה להם ברק. לא מתאים לכם טעם משמש? אנחנו מרשים להחליף בריבת תות.
11. לא מעט מתכונים דורשים "אפייה עיוורת" – אפיית ביניים של בצק פריך, כשעליו מפוזרות קטניות (בדרך כלל שעועית או חומוס) שימנעו ממנו לתפוח. מה עושים אם אין בבית קטניות, והמתכון לא מוותר? פשוט מאלתרים, ומשתמשים במרכיבים יבשים זמינים יותר כמו אורז, פתיתים ואפילו קמח. מתכננים לקלות שקדים או אגוזים בזמן הקרוב? תוכלו להשתמש בהם כמשקולות לאפייה העיוורת - בסופה הם יהיו קלויים בדיוק במידה הנכונה. מחפשים פתרון קבע? פשוט תקנו את המשקולות הקטנות המיועדות לצורך זה בדיוק.
12. מכירים את זה שבקיץ, כשהמטבח מהביל, השמנת המתוקה פשוט לא מצליחה להפוך לקצפת? כשזה קורה – פשוט הכניסו את קערת המיקסר ואת וו ההקצפה למקפיא ל-5-10 דקות, ואז נסו שוב. הכלים הקרים יעזרו להקצפת השמנת ויניבו קצפת יציבה גם ביום שרבי ולח במיוחד.
13. נכון המון מתכונים דורשים לא לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה? ונכון אתם נוטים לזלזל בהנחיה הזאת, שלא לדבר על זה שהיא מעוררת בכם דחף עז ומיידי לפתוח את דלת התנור? אז אל. פתיחת הדלת גורמת מיד לבריחת חום, ובמאפים שרגישים לשינויי טמפרטורות כמו עוגות גבינה, טורטים או פחזניות זה יכול להרוס לכם את המאפה לגמרי (אלא אם כן עוגה מפונצ'רת באמצע היא משהו שעושה לכם את זה. לא חשבנו).
14. המתכון דורש קמח תופח ובמזווה שלכם יש רק קמח רגיל? שום בעיה. ערבבו כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפייה, וקיבלתם קמח תופח. אותו הדבר לגמרי קמחים ייעודיים אחרים: לקבלת קמח עוגה מדדו כוס קמח רגיל והחליפו 2 כפות ממנה ב-2 כפות של קורנפלור, ולקבלת קמח לחם הוסיפו לכוס קמח לבן כפית של אבקת גלוטן (אם במקרה יש לכם).
15. גם שמנת מתוקה אפשר להכין לבד: שפכו 200 מ"ל חלב רותח על 100 גרם חמאה, ועבדו היטב בבלנדר עד לקבלת מסה אחידה. העבירו למקרר למשך יממה ותיהנו משמנת מתוקה טובה וטרייה.
16. אם אתם מאלה שהבצק של הפאי (או הטארט) תמיד צונח להם בדפנות, כנראה אף אחד מעולם לא הסביר לכם שחייבים להדק את הבצק לתבנית היטב, ובעיקר – להקפיד על זווית של 90 מעלות בין התחתית לדפנות.
17. השקיעו בעצמכם וקנו כבר משקל מטבח, רצוי דיגיטלי אבל גם אחד אנלוגי מפלסטיק, מכל חנות כלים פשוטה, יהיה יותר טוב מכלום. מתעקשים בכל זאת לעבוד עם כוסות? לפחות דאגו להשתמש בכוסות מידה אוניברסליות ולא בסתם כאלה שיש לכם בארון.
18. צריכים לרדד בצק עוגיות או בצק פריך ליריעה דקה וחוששים שהוא יידבק למשטח העבודה או למערוך? רדדו אותו בין שני ניירות אפייה מקומחים מעט - כך תוכלו לרדד את הבצק לעלה הכי דק שאפשר מבלי שיידבק לדבר, וכבונוס תרוויחו מטבח מצוחצח. כדי להסיר את הנייר בקלות, כדאי פשוט לקרר מעט את הבצק קודם.
19. מתכוונים להכין מרנגים, פחזניות או אפילו מקרונים וחוששים שלא תצליחו לזלף את כולם באותו הגודל? ציירו על נייר האפייה עיגולים בעזרת עיפרון, הפכו את הדף וזלפו את התערובת לפי הקווים. באופן דומה, תוכלו להיעזר בציור של מתאר לעיטור עוגות. במקרה כזה תצטרכו לסמן את הדוגמה על העוגה בעזרת קיסם עץ רגע לפני שאתם מזלפים.
20. נשארו לכם בננות בשלות וטעימות שאתם יודעים שכבר לא תאכלו? הכניסו אותן בשלמותן למקפיא, ממש כמו שהן יחד עם הקליפה. בפעם הבאה שתרצו להכין עוגת בננות תוכלו לשלוף אותן משם. הקליפה אולי תשחיר מעט במקפיא, אך הבננה עצמה תשמור על טעמה.
פירות רבים נוספים - כמו תותים, מנגו או פסיפלורה - ניתן לטחון למחית יחד עם 10 אחוז סוכר ממשקלן, לסנן ולהקפיא לאפייה עתידית.
21. קחו בחשבון שזמן האפייה המופיע במתכון הוא תמיד בגדר המלצה, וברוב המקרים הוא לא יהיה מדויק על הדקה. לקבל תוצאות מדויקות מומלץ לא לשגר את העוגה לתנור ולחזור אליה רק בתום הזמן הנקוב, אלא לקפוץ לבקר במטבח מ-10 דקות לפני כן, כדי לבדוק את התקדמות האפייה.
22. ניפוי קמח – האם זה באמת חיוני? אנחנו יודעים שאתם מתים שנגיד לכם שלא, אבל מצטערים – ניפוי קמח לפני השימוש יחסוך לכם גושי קמח ואפילו מזיקים שעלולים להתחבא בתוך השקית, וינפיק עוגה אוורירית יותר.
23. הקצפתם שמנת מתוקה יתר על המידה והיא נשברה? אל תזרקו אותה לפח! חממו את השמנת בסיר עד להמסה, ולאחר שחזרה למצבה הנוזלי העבירו אותה למקרר למשך יממה. התוצאה תהיה שמנת מתוקה נוזלית שתוכלו להשתמש בה שוב, ממש כמו חדשה.
24. מסתבכים עם ריפוד תבניות בנייר אפייה? קבלו מאיתנו מדריך מקוצר:
- לתבנית עגולה עם דפנות מתפרקות: רפדו את תחתית התבנית בנייר אפייה, סגרו מעל את הקפיץ וגזרו את השאריות מסביב. כדי לרפד את השוליים, גזרו רצועת נייר ארוכה בגובה התבנית, שמנו את הדפנות והצמידו את הנייר.
- לרינג: פרשו על משטח העבודה נייר אלומיניום קצת יותר גדול מהתבנית, ועליו נייר אפייה. הניחו עליהם את הרינג וקפלו בהדרגה את שולי הניירות יחד תוך הידוק אל הרינג.
- הנחיות לריפוד תבנית אינגליש קייק תוכלו למצוא כאן.
25. קערת המיקסר היא אחד הכלים השימושיים ביותר במטבחו של כל אופה, ואין ספק שלפעמים זה מתיש לשטוף אותה מחומרים דביקים שוב ושוב במהלך העבודה, בעיקר כשצריך להשתמש בה עבור כמה שכבות שונות באותו המתכון. אז אם אתם אופים הרבה, הפתרון הטוב ביותר הוא פשוט לרכוש קערת מיקסר נוספת שתחכה לכם בארון בעת הצורך. לא תאמינו כמה זה ישפר את חייכם.
26. מתכוונים לטחון אגוזים, פיסטוקים או שקדים במעבד מזון או במטחנת תבלינים? כדי שהאגוזים לא יהפכו למרציפן שומני במהלך הטחינה, הוסיפו להם חופן גדול של קמח או אבקת סוכר מתוך מסת החומרים היבשים שבמתכון. כך החומרים היבשים יוכלו לספוג ולאזן את השומן שמופרש מהאגוזים, ותתקבל אבקה דקה ויבשה.
27. המתכון דורש תבנית גבוהה ולכם יש רק אחת רגילה? אם תרפדו את דופנות התבנית שלכם בנייר אפייה העולה כמה ס"מ מעל לגובה התבנית – לעוגה יהיו דפנות גבוהים יותר לטפס עליהם והיא תוכל להעפיל לגובה הנדרש ללא חשש.
28. כמו בבישול גם באפייה - חומרי גלם טובים ואיכותיים ישבחו משמעותית כל קינוח או עוגה. שימוש בשוקולד טוב, בקקאו משובח, באגוזים טריים, בתמציות אפייה איכותיות ואפילו בליקר מסוג טוב במיוחד יקפיץ את איכות הקינוחים שלכם פלאים. ככל שתשתמשו בחומרי גלם משובחים יותר, תקבלו מאפה טעים יותר. נקודה.
29. רוצים להפוך את הבצק הפריך לפרווה אבל להימנע משימוש במרגרינה? המירו את החמאה במתכון בשמן קוקוס קר מאוד ביחס של 75 אחוז מהחמאה (200 גרם חמאה, למשל, יוחלפו ב-150 גרם שמן קוקוס). התוצאה תהיה קלתית בצק פריך מושלמת בטעם קוקוסי עדין ומשגע.
30. אגב, לגרסה טבעונית של בצק פריך ניתן להמיר את החלמון בבצק ב-2 כפות מים קרים.
31. כשאופים עם פירות (למשל, שטרודל או פאי תפוחים), תמיד קיים החשש שהם יגירו נוזלים וירטיבו את הבצק, ובצק רטוב זה לא משהו שהביס נהנה לפגוש. אז מה עושים? לפני הוספת הפירות מפזרים על תחתית המאפה שכבה של פירורי ביסקוויט, עוגיות חמאה מפוררות או שקדים טחונים, שיספגו את הנוזלים ויעזרו לכם לקבל בצק פריך ושחום.
32. מתכוונים לצקת ציפוי דביק על העוגה וחוששים שהוא יטפטף על כל השיש? רוצים לצפות עוגה בספרינקלס ולא רוצים שכל רצפת המטבח תתמלא בסוכריות צבעוניות? הניחו את העוגה על מעמד לעוגה או על כל חפץ גבוה ויציב אחר, והניחו תחתיה תבנית אפייה רחבה של תנור. עודפי הציפוי ושאריות הסוכריות ייפלו היישר לתוך התבנית ויחסכו לכם שעות של ניקיונות. אם תשתמשו בתבנית נקייה, אפילו תוכלו לאסוף את השאריות לשימוש חוזר.
33. האם אפשר להקפיא עוגות שמרים? ברוב המקרים אין שום בעיה להקפיא אותן מיד לאחר הצינון, כשהן עטופות היטב. העוגות יחזיקו במקפיא חודש לפחות, רק תשתדלו לא להיזכר בהן ברגע האחרון, כי להפשרתן נדרש לילה במקרר.
34. רוצים להקפיא את העוגה עוד לפני האפייה? עשו זאת לאחר שלב העיצוב ולפני ההתפחה השנייה. כשתגיע השעה ותרצו לאפות את העוגה, הפשירו אותה במקרר למשך הלילה, התפיחו בטמפרטורת החדר ותוכלו לאפות כרגיל לפי ההנחיות. תתקבל עוגת שמרים טרייה וטעימה שאיש לא יוכל לנחש שבילתה במקפיא. אגב, כנ"ל על חלות ומאפי שמרים אחרים.
35. בניגוד למה שמקובל לחשוב, חומרים יבשים לאפייה – כמו אבקת אפייה, סודה לשתייה ושמרים יבשים – לא מחזיקים מעמד במזווה לנצח נצחים. כדאי להציץ מדי פעם בתאריך המצוין על האריזה ולוודא שהם בתוקף, כי זה לא כל כך נעים לראות עוגת שמרים דו ממדית.
36. הכנתם קרם ברולה או כל קינוח אחר שדורש שימוש בחלמונים בלבד? אל תזרקו את החלבונים. הכניסו אותם לקופסה אטומה ושמרו במקפיא, שם הם יחזיקו מעמד חודש לפחות. אי אפשר לדעת מתי החשק לפבלובה יכה, ותזדקקו לשפע חלבונים. שימו לב, כדאי להפשיר את החלבונים במקרר לילה לפני השימוש.
37. רוצים לחלק את החלבונים למידות קבועות ונוחות לשימוש? תוכלו לצקת כל חלבון לשקע בתבנית קוביות קרח בעלת מכסה אטום, כך שתוכלו לשלוף בכל פעם בדיוק את הכמות שאתם צריכים.
38. כל עוגת שמרים תרוויח ממריחה הגונה של סירופ סוכר סמיך מעל ממש בתום האפייה, גם אם זה לא מופיע במתכון. סירופ הסוכר יעניק לעוגה טעם נוסף וברק משגע, ובעיקר ישמור על רכות וטריות העוגה לזמן ארוך יותר. איך מכינים סירופ סוכר? מבשלים יחד מים וסוכר ביחס של 1:1 (נגיד, כוס מים וכוס סוכר), מחכים שיסמיך טיפה, וזהו.
39. רגע, את הסירופ יוצקים על העוגה החמה, או מחכים שתתקרר? והסירופ עצמו צריך להיות חם או קר? התשובה: כשהעוגה חמה הסירופ צריך להיות קר, וכשהעוגה קרה על הסירופ להיות חם. ההסבר: אם שניהם יהיו חמים הסירופ עלול להיספג במאפה, ואם שניהם יהיו קרים יהיה קשה למרוח את הסירופ בצורה אחידה.
40. כל מטבח צריך סרגל שהוא רק שלו. הוא ישמש אתכם כשתרצו לחתוך את הבראוניז לקוביות יפות ואחידות, כשתצטרכו למדוד את עובי הבצק המרודד ועוד ועוד.
41. מכירים את זה שאתם מבשלים סירופ סוכר ואז, אחרי שהסוכר כבר נמס לגמרי, הוא פתאום חוזר ומתגבש לגושים לבנים ובלתי מסיסים? קוראים לזה קריסטליזציה, ומדובר בתופעה מעצבנת ומתסכלת מאין כמוה, שיכולה לנבוע מריכוז גבוה של סוכר, מבעבוע חזק מדי או מערבוב רב מדי. אז איך נמנעים מזה? מוסיפים לסירופ בתחילת הבישול כמה טיפות של מיץ לימון סחוט טרי. החומר החומצי ימנע את התגבשות הסוכר.
42. גרידת לימון או תפוז תעשיר ותשבח הרבה בצקים, הבעיה היא שדווקא כשצריכים אותם פתאום מגלים שהבית ריק מהדרים. אז בפעם הבאה שאתם מצטיידים בתפוזים ולימונים פשוט שמרו קצת ליום סגריר: גררו מהם את הקליפה והקפיאו בצנצנת אטומה או בתבנית של קוביות קרח. אגב, גם את מיץ הלימון אפשר להקפיא באותו האופן.
43. אם אפיתם פעם נשיקות מרנג בטוח שמתם לב לנטייה המרגיזה של שולי נייר האפייה להתעופף להם בתבנית ולאיים על צורתן המושלמת של הנשיקות (בעיקר במצב טורבו). כדי לרסן את הנייר ולמנוע ממנו להידבק ולחרב לנו את המרנג הצמידו את ארבע פינות נייר האפייה אל התבנית בעזרת מעט מתערובת המרנג. הנייר יישאר צמוד לתבנית לאורך כל זמן האפייה ולא יזוז מילימטר. כדאי ליישם את הטריק גם בהכנה של מקרונים או מאפים מבצק רבוך, כמו פחזניות ואקלרים.
44. הכנתם עוגה ונשאר לכם ציפוי גנאש עודף? אפיתם נשיקות ונותרו לכם מרנגים מיותרים? הכנתם קרמל מלוח ולא השתמשתם בכולו? העבירו את כל השאריות לקופסאות אטומות ושמרו במקפיא. השאריות המיותרות וחסרות הערך של היום יכולות להיות מצילות חיים בעוגה של מחר.
45. העוגות שלכם נוטות להידבק לתבנית, לא משנה כמה אתם משמנים ומקמחים? נסו לשמן את התבנית בחמאה רכה בעזרת מברשת אפייה ואז לקמח אותה בסוכר במקום בקמח. אם גם זה לא עוזר, כנראה אין מנוס מלהשקיע בתבנית אפייה איכותית באמת – עוגות נוטות להידבק יותר לתבניות זולות שהציפוי שלהן שחוק.
46. הכנתם קינוח עם מקל וניל? לאחר השימוש בגרגירים, נצלו בחוכמה גם את התרמיל - ניתן להכניס את המקל המשומש לצנצנת סוכר ולתת לו לשבת שבוע לפחות לקבלת סוכר וניל. אפשר גם לייבש ולטחון את המקל עם אבקת סוכר במטחנת תבלינים לקבלת אבקת סוכר וניל משגעת, או פשוט לטחון את המקל לבדו ולקבל אבקת וניל שחורה ויפה לעיטור עוגות וקינוחים.
47. כפות וכפיות קפיציות הן אביזרי חובה במטבחו של האופה החובב. הן יעזרו לכם לייצר במהירות רבה עוגיות עגולות ומדויקות במקום לגלגל בסבלנות אין קץ עוגייה אחר עוגייה, וגם להכין טראפלס עגולים ומדויקים מבלי ללכלך את הידיים. כף הגלידה האהובה יכולה לשמש אתכם אפילו ליציקת בלילת העוגה לתוך תבנית שקעים בקלות ובמהירות רבה. פרט לחיסכון הגדול בזמן, גם תרוויחו מאפים יפים גודל אחיד ובמראה מקצועי.
48. זקוקים לשקית זילוף ואין לכם אחת? חתכו נייר אפייה למשולש שווה שוקיים, הביאו את שתי הצלעות למרכז, אחת בכל פעם, לקבלת צורת חרוט, וקפלו את הקצוות העליונים פנימה להידוק. אפשרות נוספת: השתמשו בשקית זיפלוק עם חור קטן בקצה. ובעיתות מצוקה רצינית אפשר אפילו להשתמש במזרק תרופות ריק ונקי כדי לצייר במהירות על העוגה.
49. תוספת של קצת מלח ים אטלנטי תשביח מאפים וקינוחים מתוקים על בסיס שוקולד וקרמל, ותקפיץ משמעותית את הטעם.
>> המון עוגות וקינוחים מהממים מחכים לכם בבלוג של ענבל - פיית העוגיות
50. אתם אופים כבר שנים, ועדיין לא הבנתם למה הכוונה ב"השוואת טמפרטורות"? אז העניין הוא כזה: כשמקפלים שתי תערובות בטמפרטורות שונות הן עלולות להתפרק או לאבד מנפחן, והתערובת החמה עלולה לבשל את התערובת הקרה. כדי למנוע את כל זה עושים השוואת טמפרטורות – כלומר, מביאים את שתי התערובות לאותה הטמפרטורה. לכן כדאי למשל לקרר קרם פטיסייר לפני שמקפלים לתוכו שמנת מתוקה מוקצפת, או לערבב לתוך הג'לטין המומס והחם כמה כפות מהתערובת הקרה לפני שמוסיפים אותו לתוך בלילת העוגה.