מרק תרד ומנגולד
עם סיר כזה על האש, אין שום סיבה לפחד מהחורף. מרק סופר-מזין וטעים להפליא של תרד ומנגולד, שמגישים עם קרוטונים שמכינים לבד
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
למרק:
1 צרור מנגולד
6 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, חתוכות גס
4 כוסות ציר ירקות, או מים עם מעט אבקת מרק
1 תפוח אדמה בגודל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
מלח
פלפל שחור גרוס
1 חבילה גדולה (250 גרם) עלי תרד (או צרור עלי תרד טורקי ללא הגבעולים)
לקרוטונים:
2 פיתות (אפשר מחיטה מלאה)
כף תערובת זעתר
6 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 מפרידים בין הגבעול הלבן לעלים הירוקים של המנגולד. את העלים חותכים לרוחב לרצועות בעובי 1 ס"מ ואת הגבעולים קוצצים דק.
2 מחממים 4 כפות מהשמן בסיר בינוני, מוסיפים את גבעולי המנגולד, הבצל והשום ומטגנים על להבה בינונית 4 דקות, עד שהבצל מתרכך מעט.
3 מוסיפים את הציר/מים ואת תפוח האדמה. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 15-20 דקות, עד שכל הירקות מתרככים.
4 מוסיפים את עלי התרד והמנגולד, מגבירים את האש ומבשלים 5 דקות, עד שהעלים קמלים (אך נשארים בצבע ירוק יפה).
5 טוחנים היטב בבלנדר ידני (אם צריך מוסיפים מעט מים). תוך כדי הטחינה מזלפים פנימה את שמן הזית שנותר. המרקם הסופי של המרק אינו חלק – התרד והמנגולד צריכים להיראות קצוצים היטב.
6 טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
7 להכנת קרוטונים ביתיים: חותכים את הפיתות לקוביות. מסדרים בתבנית גדולה, מפזרים מעל את הזעתר ושמן הזית ומערבבים.
8 מכניסים לתנור שחומם ל-160 מעלות ואופים 20-30 דקות, עד שהקרוטונים מזהיבים. תוך כדי האפייה חשוב לערבב את הקרוטונים בתבנית כל 7 דקות בערך.
* טיפ: לקרוטונים פריכים במיוחד, מכבים את התנור כשהקרוטונים מוכנים ומשאירים את התבנית בפנים ל-30 דקות נוספות.