יש טיפים שהם בגדר "כמה קטנים ככה חכמים", ואחד כזה הוא הטיפ הזה שנתקלנו בו ב-TheKitchn (אגב, לאתר הוא התגלגל כל הדרך מבית ספר לקולינריה שבו למדה הכתבת, כך שמדובר בטיפ אקדמי לרציניים בלבד). הטיפ הזה מבטיח וגם מקיים להפוך את הפטריות שלכם למושלמות. האמצע שלהן יישאר רך ועסיסי, כמו תמיד – אבל השוליים, שם יקרה כל הקסם: הם יהפכו לקריספיים במיוחד, וייתנו טוויסט כיפי לכל המנה, וכל זה - מבלי להוסיף מרכיבים או עבודה בכלל. תכף נבין גם למה זה קורה, אבל קודם כל – הטיפ!
אז ככה: בדרך כלל כשאנחנו מטגנים פטריות אנחנו מכניסים אותן למחבת עם שמן זית או חמאה, ומיד מתבלים במלח ופלפל. וכאן נכנס לתמונה הטיפ – רגע לפני שאתם שולפים את המלחייה, פשוט אל. קחו נשימה עמוקה וחכו. בניגוד לכל אינסטינקט בישולי שיש או אין לכם – אל תמליחו את הפטריות כשאתם מכניסים אותן למחבת. למעשה, אל תמליחו אותן כלל כשהן במחבת. ודאו שהן יבשות לחלוטין לפני שאתם מכניסים אותן למחבת ואז תנו להן להיצלות בכיף, ורק כשהן בצלחת או בקערה – תמליחו. התוצאה, כאמור, תהיה הפטריות הקריספיות ביותר שאכלתם בחיים האלה.
איך זה עובד?
ההסבר הוא פשוט: מלח מעודד הגרת נוזלים, וכשממליחים את הפטריות כשהן במחבת הן מוציאות את הלחות, את המים שבתוכן – לאן? למחבת כמובן. במחבת החמה המים מתאדים, ולמעשה הפטריות שלכם מתאדות או מתבשלות במים שלהן עצמן, במקום להיצלות. תפרידו בין השלב של המלח לשלב של המחבת החמה – ופתרתם את הבעיה.
מחפשים מה לעשות עם הפטריות המושלמות האלה? הן ירימו כל מנה כמעט – פסטה, עוף, בשר, ולא מעט סלטים יעלו בדרגה עם הפטריות האלה. בתיאבון.