פיקנטה דה פסקדו
מי אמר שדג חריף חייב להיקרא מרוקאי? הגרסה הלטינית והמתובלת היטב, מכילה אומנם גם ציר דגים ושמנת מתוקה, אבל גם פה, כמו תמיד, מומלץ להצטייד בחלה לניגוב
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
מרכיבים:
3-5 נתחי דג לוקוס מפולטים וללא העור
2 תפוחי אדמה קלופים
2 פרוסות לחם לבן\חלה חתוכות לקוביות
1/2 כוס חלב
ניתן להוסיף 1 כף שמנת מתוקה 32% או 38% שומן – לא חובה
כוס ציר דגים
1 בצל לבן קצוץ
2-3 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
לציר דגים:
עצמות וראש של דג אחד
כף שמן זית
בצל אחד פרוסֿ
1 כוס יין לבן
מעט כרשה
גבעול טימין
גבעול פטרוזיליה
עלה דפנה
1/2 כפית פלפל לבן (שלם)
רוטב אדום לקישוט
3-4 פלפלים אדומים חריפים טריים ללא גרעינים
1/4 כוס שמן זית
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
קורט מלח
קורט פלפל
לאריסה:
4 פלפלים צהובים או כתומים חריפים טריים
1 גמבה
2 שיני שום קצוצות
1/2 כפית פלפל גרוס
כפית מלח
½ כפית כמון
שמן זית
להגשה:
עלי כוסברה
אופן ההכנה:
1 ציר הדגים: מאדים את עצמות הדגים במעט שמן זית, מוסיפים את הבצל וממשיכים לאדות מעט. מוסיפים את היין ומצמצמים לחצי. מוסיפים מים עד לכיסוי העצמות ומוסיפים את שאר המרכיבים. מבשלים במצב רתיחה כעשרים דקות. מסננים את הציר ושומרים את הנוזל.
2 האריסה: חותכים לפרוסות ללא הגרעינים את הגמבה והפלפלים החריפים, מכניסים למעבד מזון עם שיני שום, פלפל, מלח , כמון ושמן זית. טוחנים הכל לכדי עיסה. מסננים את הנוזל מבשר הפלפלים ושומרים בשתי קעריות נפרדות.
3 מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד לריכוך מבלי שיתפרקו. מצננים ופורסים לפרוסות של כ-2 ס"מ.
4 משרים את הלחם בחלב עד לספיגה (ניתן להוסיף גם כף שמנת מתוקה להסמכה). לשים לכדי עיסה ומסננים את יתרת החלב.
5 בסיר מטגנים בשמן את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את בשר הפלפלים (מהאריסה) ומערבבים. מוסיפים את החלה המושרית, מערבבים ומבשלים כשתי דקות. מוסיפים בהדרגה את ציר הדגים, מערבבים ומנמיכים את האש. מוסיפים את הנוזלים של הפלפלים (מהאריסה) ומערבבים. מבשלים עד להסמכה (סה״כ כ-10 דקות). במקרה שלא מסמיך מספיק ניתן להוסיף עוד חלה מושרית.
6 טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.
7 כשהרוטב חם וסמיך מכניסים לתוכו את הפילטים ו״מטביעים״ אותם ברוטב לחלוטין. מבשלים כ-12 דקות על אש נמוכה עם מכסה מבלי לערבב (כדי שהדג לא יתפרק).
8 הרוטב החריף: במעבד מזון טוחנים הכל דק ומסננים במסננת צפופה. מצמצמים את הנוזלים עד שמתקבל רוטב סמיך.
9 ההגשה: על צלחת הגשה מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה, יוצקים מעליהן מעט מהרוטב. מניחים בעדינות חתיכות דג ומעליהן עוד רוטב.
10 מקשטים עם מעט מהרוטב האדום ועם כמה עלי כוסברה.