אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

דורו וואט על מצע אינג׳רה

למרות שהוא בריא ומסעיר, המטבח האתיופי עדיין לא מקבל אצלנו את הכבוד הראוי לו. נסו את זה בבית: אינג'רה חמצמצה עם דורו וואט – עוף בתבלינים מארץ רחוקה

קסה גטו | הכי טעים שיש | פורסם 17/10/14 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

6 שוקי עוף

6 שיני שום

2 בצלים בינוניים

1 פלפל חריף (תלוי ברמת החריפות שרוצים)

6 ביצים קשות

½1 כוסות מים חמים

1/2 1 כפית קמאם

2 כפות טלבה

1 כף צ'אוו

קורט פפריקה

מלח לפי הטעם

פלפל לפי הטעם

1/2 1 כפות שמן זית

לאינג'רה:

1 קילו קמח טף (קמח אתיופי מיוחד ללא גלוטן)

כפית שטוחה שמרים יבשים

7 כוסות מים חמים

אופן ההכנה:

1 האינג'רה: בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם השמרים ו-4-5 כוסות מים חמים בהדרגה. מוסיפים מים עד שהקמח מכוסה והבלילה נוזלית. את הבלילה משאירים ל-24 שעות מחוץ למקרר. לאחר מכן מסננים את המים שעלו והחמיצו.

2 מתוך הבלילה מפרישים את הכמות הרצויה להכנת האינג'רה, מוסיפים 2 כוסות מים חמים ומערבבים במהירות ליצירת בלילה חלקה ואחידה. ייתכנו בועות קטנות מההחמצה של השמרים והמים החמים המעידות שהבלילה עשויה היטב.

3 בעזרת מצקת יוצקים לתוך מחבת טפלון מהבלילה, כאשר כל כף של מצקת מספיקה לאנג'רה אחת. משטיחים את הבלילה ע"ג המחבת ומטגנים עד שנוצרות בועיות. מכסים את המחבת לחצי דקה עד דקה והאינג'רה מוכנה.

4 הדורו וואט: קוצצים דק את הבצל, השום והפלפל החריף. מטגנים בסיר את הבצל בשמן זית וכשמתקבל גוון זהוב מוסיפים את השום, הפלפל והמים החמים.

5 מתבלים בשאר התבלינים בהדרגה וממשיכים לערבב. כשהירקות מתרככים, מוסיפים את העוף ומכסים במים חמים כך שיכסו את העוף (הרוטב צריך להיות סמיך).

6 מבשלים את העוף כחצי שעה, במהלכה מערבבים מדי פעם והופכים את שוקי העוף.

7 חמש דקות לפני הסוף מקלפים את הביצים הקשות ומוסיפים לסיר לספיגת הטעמים.

8 מגישים חם על גבי האינג'רה עם כל הרוטב.