מקומה של הנציגות הנשית בקולינריה הישראלית גדל מאוד בשנים האחרונות והתחום שתמיד נתפס כגברי מאוד, התמלא ביוצרות מכל צבעי הקשת, מכל העדות והמגזרים. בשרונה מרקט החליטו להרים את הכפפה ולייצר מפגש מיוחד בין הנשים הכי מרתקות בתעשייה. בעזרתה של המנחה ועיתונאית האוכל ריטה גולדשטיין שאצרה וחיברה בין יצרניות, יזמיות, טבחיות, בשלניות ואופות מכל קצוות הארץ, נוצר אירוע חד פעמי שהתקיים בסופ"ש אחרון בשרונה מרקט. פסטיבל "נשים יוצרות קולינריה" כלל 20 דוכנים מיוחדים ו-3 פופ אפים טעימים של הנשים הכי מסקרנות בתעשיית האוכל.
"זו הייתה הפעם הראשונה שאפשר יהיה לטעום משהו שאני מכינה", אומרת רחלי קרוט, מחברת ספרי בישול, עיתונאית בעלת מדור האוכל במוסף זמנים מודרניים שגם מנהלת את הבלוג 'קרוטית' עם מעל 200,000 עוקבים באינסטגרם. "המתכונים שלי תמיד בקדמת הבמה ואני אף פעם לא עמדתי בפרונט אבל בזכות הפסטיבל הזה אפשר היה לטעום את החלות שלי שבחרנו יחד עם האופה האהוב עלי ערן שוורצברד".
לילך רובין היא עיתונאית, יזמית ומדריכת סיורי אוכל בירושלים והיא הביאה לפסטיבל את "אפעקעלע" שהיא הרכיבה ממוצרים מכל קצוות ירושלים. "אני שמחה שהכירו באומנות הליקוט שלי וזה היה מרגש לצאת מירושלים ולפגוש קהל חדש שאני לא מכירה" אומרת רובין. "אני דוגלת ב-feeding instead of fighting ותמיד נורא מצחיק אותי שתופסים את מה שאני עושה בתור משהו שמאלני. מה שמאלני בקוגל או באבן יוגורט? אני מביאה חומר גלם, לא אינטרפרטציה ועכשיו זה ממש מסקרן אותי כיצד יגיבו לזה בתל אביב".
אביב שקורי והילה שייר יביאו לפסטיבל את בשורת הקיימות דרך קוקטיילים אלכוהוליים מבית היוצר של 'ויויאן' – בר הקוקטיילים הכי שמח בשוק לוינסקי. "אנחנו מרגישות שנכנס תדר חדש שמוביל להכרה בכך שיש המון נשים מדהימות בתחום שמשויך לרוב לגבריות", אומרת הילה, "זה מעיד המון גם על השינויים שקוראים בחלוקת התפקידים בעולם שלנו".
בפסטיבל שקורי ושייר השתלטו על המידל בר, הבר המרכזי של שרונה מרקט והציעו קוקטייל ספיישל עם שמן זית של ריש לקיש ושלושה בסט סלרים מהבר שלהן, בכוסות זכוכית לשתיה במקום או בבקבוקים שאפשר לקנות הביתה.
מה עוד היה בפסטיבל:
פופ אפ אוכל רחוב של השפית המבטיחה שיראל ברגר ממסעדת OPA, שזכתה החודש בתואר one to watch של 50 המסעדות הטובות במזרח התיכון ופופ אפ מאפים מיוחד של הקונדיטוריות מיכל בוטון ואנה שפירו מבית המאפה 'עמיתה'.
היה גם דוכנים של היצרניות המסקרנות ביותר מכל רחבי הארץ: השוקולטיירית הטובה בארץ איקה הגיע עם פרלינים, לשונות החתול וחטיפי בר השוקולד המפורסמים שלה ובית המלבי של תינה מעכו הציע לכם מלבי ומתוקים עכואיים מיוחדים; לונה זרייק בעלת ביסטרו 'לונה' הנצרתי הגישה מנות מהמסעדה המוערכת שלה ואצל הממתקאית רונית צין קרסנטי היה אפשר לטעום את הממתקים הנוסטלגיים המיוחדים שהיא מייצרת; נשות פנינה פאי האשדודי הגיעו עם הקרואסונים המפורסמים והשפית נועה דואה לוי הציע מרקחות, התססות, רטבים וסירופים מיוחדים שהיא מייצרת.
אפשר היה לטעום בפסטיבל גם את הממולאים והכנאפה של מנאל אסמעיל ממאסטר שף, קארי הודי של רינת ינסמן ואת הג'חנון המפורסם של אתי מפרדס חנה. מיכל גולדברגר הייתה שם עם פחזניות במגוון מילויים מיוחדים, רוני הולנדר הביאה את הליקרים והשנאפסים של מזקקת הולנדר, השפית אביה פרנס ושותפה עמרי זקהיים הגישו כריכי באן מי ווייטנאמיים ממסעדת באן מי 13, פרח ראסלן הציע קינוחים לבנונים כמו לילות ביירות והיו גם קינוחי פטיסרי צרפתיים של "לה גוטה פטיסרי" מאשדוד ויין של יקב "אחת".
"בחיי היום יום אני משתדלת להתרחק מאור הזרקורים אבל תמיד היה לי חלום לעשות פיקניק ענק כדי לפגוש את הקהל שלי. הפסטיבל הזה היה סוג של חלום שהגשמתי", אומרת קרוט. "נכון שבתקופה הנוכחית האינסטינקט הראשוני שלנו הוא להתכנס ולא להתעסק בדברים השטחיים אבל לדעתי חשוב גם לתת מקום לאסקפיזם, כדי להזכיר לעצמו שעדיין יש דברים ששווה לצאת בשבילם מהבית. כשאתה קונה חלה זה לא מעניין מי אפה אותה, נוצרי, יהודי או ערבי. האוכל מייצר שיח שחוצה את הביקורת שמתנהלת ברשתות והוא גם הרבה מעבר לעניין המגדרי".
את הפסטיבל ליוותה חברת קיטשן ליין, שבונה את המטבחים של המסעדות המובילות בארץ, ובראשה עומדת ליבנת לביא, הבעלים, שתמכה ביוצרות וממנה עבורן את עלות הדוכנים והקמתן.