מתכונים לשבועות
פסטה זוקיני ברוטב חמאה ושום
כמה עדינות ויופי יש בפסטה הזאת, עם החמאה, השום והזוקיני, כמה צניעות וטעם טוב. מהמנות שעולות על סך המרכיבים שלהן בלי להסתכל אחורה.
למתכון: פסטה זוקיני ברוטב חמאה ושום
רוטלו די פסטה
רוטלו הוא סוג של הכלאה בין קנלוני ללזניה - דפי פסטה מגולגלים וממולאים שאם משדכים למרכיבים הנכונים, יוצרים מנה מפוארת שהיא גם חגיגית וגם מענגת בטעמיה. כאן יוגב ירוס ממלא על עלי הפסטה בתערובת של גבינות, ואז צולה אותם בתנור ברוטב עגבניות משודרג עם אנשובי וצלפים. קצת בשמל מלמעלה - ואתם מסודרים עם עיקרית פצצה לחג.
ניוקי בשני טעמים
עוד הזדמנות לגרום לאורחים שלכם לשבועות להרגיש כאילו הגיעו למסעדת גורמה, ושוב באדיבות השף יוגב ירוס. אם אלה הניוקי הראשונים שלכם מוטב שתקראו את ההוראות בריכוז, אבל כך או כך - אנחנו מבטיחים לכם שלהכין ניוקי זה הרבה פחות מסובך ממה שאתם חושבים.
קנלוני ברוטב רוזה
צינורות פסטה במילוי גבינות, מסודרים בשתי קומות ועטופים ברוטב רוזה - שאיכשהו נעשה יותר ויותר אהוב ככל שהשנים חולפות. מתכון ג'וקר של רותם ליברזון.
>> מעדיפים פסטה רגילה ברוטב רוזה? גם אופציה
קצ'יו אה פפה אמיתי
אם אתם בעניין של מתכונים פשוטים בטוח כבר יצא לכם להכין קצ'יו אה פפה - פסטה עם רוטב שמורכב רק מגבינה ופלפל שחור. אז עכשיו ההזדמנות שלכם להכין את המנה הזאת כמו באיטליה - שזה לא פחות קל אבל קצת יותר מדויק.
לזניה גבינות ופטריות
מספיק להציץ בתמונה בשביל להבין שלא באמת אפשר לסרב למרובע הגון מהתבנית הזו. ואתם יודעים מה מגניב? אפילו הקלוריות לא בשמיים.
פסטה בקרם זוקיני ובזיליקום
את המנה הזו אנחנו אוהבים כי למרות שהיא יפה ומרשימה ונראית משביעה לכל הדעות - היא יחסית קלילה, ולא מכילה לא שמנת ולא תועפות של שמן זית. לבו של הרוטב הוא שוב זוקיני שאודה במעט חמאה, והועשר בעוד טעמים ירוקים מקסימים.
למתכון: פסטה בקרם זוקיני ובזיליקום
פסטה בשמנת ופטריות
כשחושבים על פסטה חגיגית לשבועות, זו המנה שמדמיינים: צחה, שמנתית, בהירה ומשובצת פטריות. אז אם אתם מחפשים את הקלאסיקה, זה המתכון בשבילכם: בצל, הרבה שמנת מתוקה, שני סוגי פטריות ופרמזן להגשה. וכל זה כמובן על פסטה מאורכת חמימה שזה עתה יצאה מהסיר. ככה עושים את זה כמו שצריך.
פסטה ברוטב שמנת וארטישוק
עדיין בגזרת הפסטות בשמנת - הרשו לנו להציג בפניכם את המתכון הבא, שהוא כאילו פשוט, אבל למעשה טומן בחובו טעמים שלא כולם יודעים עד כמה הם עובדים טוב ביחד. פסטה יש? יש. שמנת? יש. יופי, עכשיו הוסיפו אפונה עדינה ותחתיות ארטישוק (אין צורך לקלוף ארטישוקים טריים חלילה, גם אנחנו הכנו מקפוא), ערבבו עם קצת גבינה בולגרית, ותגלו מנה שתלווה אתכם עוד הרבה שנים. רוצים את הגרסה הפחות משמינה? פשוט תוותרו על השמנת.
למתכון: פסטה ברוטב שמנת וארטישוק
>> עוד 5 מתכונים מצוינים לפסטה, אחד לכל מצברוח
פסטה ברוטב שמנת ומיץ גזר
רוצים להכין פסטה מיוחדת באמת? המתכון הבא, של איילת לטוביץ' המעולה, הוא משהו אחר מכל מתכון פסטה שחשבתם עליו עד היום. 3 מרכיבים בלבד יש ברוטב הזה (לא כולל תיבול) - ואחד מהם הוא מיץ גזר. כן כן, מה ששמעתם. מחממים ביחד שמנת מתוקה עם מיץ גזר וכמות נאה של שום, ומקבלים רוטב קרמי כתמתם וטעים להפליא. שווה ניסיון, לא?
למתכון: פסטה ברוטב שמנת ומיץ גזר
פסטה עם סלמון, כרישה ומסקרפונה
המנה הזו היא מה שנקרא פסטה בסטייל. ראשית, יש בה סלמון, מה שהופך אותה לבשרנית יחסית לאחיה מאכלי השבועות. שנית, יש בה, בנוסף לשמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה ושלישית - היא מאופיינת בניחוחות נעימים של יין לבן וקליפת לימון. בקיצור, אם אתם רוצים להרשים עם הפסטה שלכם - זה המתכון.
למתכון: פסטה עם סלמון, כרישה ומסקרפונה
פסטה עם מוצרלה ושני סוגי עגבניות
הפסטה הזו היא כנראה הפסטה הכי פשוטה להכנה עלי אדמות. עד כדי כך שאפשר להפקיד את אחד הילדים על הכנתה, ולהתקדם בינתיים בגזרות האחרות. הרוטב הפשוט להפליא כולל עגבניות שרי ועגבניות צהובות, שמוקפצות בשמן זית עם שום ומלח. מגישים עם כדורי מוצרלה, ומתענגים. מתכון של אביב משה.
למתכון: פסטה עם שני סוגי עגבניות
פשטידת פסטה וגבינות
נכון שאנחנו גולשים כאן לקטגוריית הפשטידות לשבועות, אבל מכיוון שבכל זאת מדובר במנה פסטאית לחלוטין, אנחנו מרשים לעצמנו לחרוג. היופי במתכון הזה - חוץ מזה שהוא מניב פשטידה טעימה רצח - זה שתוך רבע שעה מסיימים את כל העבודה, ואז רק צריך להמתין שהתנור יעשה את שלו. אז מה יש לנו כאן? קשקבל, פרמזן, גבינה צהובה וכמובן שמנת מתוקה, וגם שום, עגבניות ותימין, בשביל התיבול.
פסטה פטריות אפויה
את המתכון הזה קיבלנו ממסעדת לולו, והוא הרחיב את אופקי הפסטה שלנו לכיוון חדש. ההתחלה מוכרת ממתכונים אחרים: מכינים רוטב (טעים למות) של פטריות, בצל ויין לבן, מוסיפים שמנת מתוקה, מבשלים לקבלת רוטב סמיך ומוסיפים למחבת את הפסטה (רצוי מסוג פפדרלה) המבושלת. עכשיו מגיע השוס האמיתי: את המחבת מכניסים, כמו שהיא, לתנור לאפייה קצרה, ואז פותחים מלמעלה ביצה ואופים עוד דקה. התוצאה: מנה מושחתת מאין כמוה, שעושה טוב טוב על הלב.
קנלוני גבינות ותירס
מתכון של דליה אלחדף, בוגרת "מאסטר שף". בפנים תערובת של תירס וגבינות, בחוץ רוטב בשמל. פשוט מהמם.
סלט פסטה עם פלפלים קלויים ופטה
את המתכון הזה קיבלנו ממשה בראל, האבא של פסטה דלה קזה וסמכות גדולה בתחום הפסטה בארץ. מדובר בסלט פסטה קר וטעים, עמוס בהפתעות שעושות כיף בפה: פלפלים קלויים, פטה, שום, הרבה פטרוזיליה, ומעל הכל רוטב מעלף של בלסמי ושמן זית. סלט, אבל מדוגם.
למתכון: סלט פסטה עם פלפלים קלויים, שום ופטה
פסטה מוקרמת בסיר אחד
ואחרונה חביבה: פסטה בסיר אחד של ענת אלישע, שבזמן שהיא תחסוך לכם תוכלו להכין עוגת גבינה מושקעת במיוחד.
חג שמח!