מנזה ירושלים מסעדה (צילום: אפרת ליכטנשטט,  יחסי ציבור )
מנזה. מקווה לענות על השאלה "איזו מסעדה טובה בירושלים פתוחה בשבת?"|צילום: אפרת ליכטנשטט, יחסי ציבור

מי שמתגורר בירושלים או מבקר בה בסופי שבוע מכיר היטב את מצוקת המסעדות הפתוחות - או יותר נכון הסגורות - בשבת. בתי האוכל הפעילים בסופי השבוע בעיר הקודש הם בודדים, ולא יהיה מוגזם לומר שגם בימות השבוע היא אינה משופעת במסעדות שף שאפשר לאכול בהן אוכל מצוין לצד קוקטייל או כוס יין טובה.

את הוואקום הזה בדיוק מתכננת למלא מסעדת מנזה החדשה, שנפתחה ברחוב בצלאל בעיר על ידי הירושלמים הצעירים אורי ענבר, תומר קיסר וניצן קדר. השלישייה צירפה לשורותיה שף בשם שלומי אטון, שהוא גם אמן מקעקע, ואת הקונדיטורית המוכרת מיכל בוטון שאחראית על תפריט הקינוחים - וביחד הם מבטיחים להחזיר לעיר מעט מזוהרה.

בואו לנשנש איתנו גם בפייסבוק

לחזור לשנות השבעים המאושרות

המנזה אמנם פתחה את שעריה רק השבוע, אבל הפכה להיות מדוברת עוד בטרם הגישו בה את המנה הראשונה. "אנחנו מתעסקים בכל מה שקשור בתרבות ובילוי בעיר כבר שנים ארוכות", מספר ענבר (31). "זה שש שנים שאנחנו מפעילים את הבר הסטודנטיאלי החדר וחצי בעיר, ולאחר מכן פתחנו גם חברת שירותי בר שעובדת עם קייטרינגים ומלונות יוקרה בירושלים".

מנזה ירושלים חלת קממבר (צילום: אפרת ליכטנשטט,  יחסי ציבור )
חלת קממבר. אחת ממנות הדגל במנזה|צילום: אפרת ליכטנשטט, יחסי ציבור



אז למה מסעדה?
"קודם כל כי התבגרנו והקמנו משפחות, ועם כמה שאנחנו אוהבים את תחום הברים, עם השנים מסעדות החלו להיות הבילוי המועדף עלינו. אנחנו כבר לא מחפשים היום לראות ולהיראות בבר, אלא יותר לבלות במסעדה ולאכול אוכל טוב. אני חושב שלאור הרקע שלנו בתחום האלכוהול, אנחנו יכולים ליצור מסעדה עם ערך מוסף שאנשים שמתעסקים רק באוכל לא יכולים".

עוד באוכל טוב:

 

מעבר למהפך האישי, גם הפטריוטיות הירושלמית משחקת תפקיד במנזה. "אנחנו מתעסקים בנושא של פתיחת מסעדה כבר שנתיים, ואני חושב שזה נובע גם מהחיבור עם מה שאנחנו חושבים שירושלים צריכה", ממשיך ענבר. "הרי גם תחום התרבות והבילוי הוא משהו שמגדיר ומעצב עיר. לכן בחרנו להתעסק בתחום הזה דווקא בירושלים, שזאת עיר שאנחנו אוהבים מאוד אבל יש בה גל הגירה שלילי. הרבה מהאנשים שהכרנו כאן עזבו, בעיקר לתל אביב. אנחנו החלטנו להישאר כאן ולנסות, על ידי פתיחת עסקים כמו המנזה, לעצור את ההגירה מכאן, וגם לעודד עלייה לעיר בסופי שבוע ממקומות אחרים".

אטון, שף המסעדה, עבד בעברו במסעדת קלואליס של השף ויקטור גלוגר, בפלימרקט ביפו ובטרטוריה חבה הירושלמית של השף מיכאל כץ. "הוא בהחלט לא שף סטנדרטי, הוא סוג של אמן", אומר עליו ענבר. "עד לפני שנה וחצי הוא עסק בקעקועים, וזה ניכר בפרזנטציה של המנות שלו בצורה מדהימה. התחברנו אליו מאוד והוא גם שותף לחזון של מה שאנחנו מנסים ליצור כאן בירושלים. נוצר בינינו שילוב מעניין של מטבח עכשווי, אבל גם שפוי ומיושב".

מנזה ירושלים קוקטייל (צילום: אפרת ליכטנשטט,  יחסי ציבור )
ויש גם קוקטיילים|צילום: אפרת ליכטנשטט, יחסי ציבור

מי שהשם מנזה מצלצל לו מוכר כנראה מכיר את ירושלים טוב יותר ממה שהוא חושב. "מי שלמד באוניברסיטה העברית בשנות השבעים והשמונים בעיר יכיר את השם, כי זה היה שמה של המסעדה באוניברסיטה אז", אומר ענבר. "בחרנו אותו כי אנחנו מחפשים להחזיר את התחושה הזאת של שנות השבעים המאושרות של ירושלים".

מנזה תפעל כבר משעות הבוקר ועד אחרון הלקוחות. בין 8:00 בבוקר ל-13:00 יוגשו בה ארוחות בוקר וביניהן אגז בנדיקט, קרואסונים ממולאים ופלטת גבינות ופירות (בין 22-52 שקלים); בשעות הצהריים והערב יוגש תפריט בראסרי עם מנות כמו שיק פריזיאן, מנה של חלת קממבר ממולאת עם פניני סלק ואגוזי פקאן, שניצל מנתח שייטל ומעורב ים בפיתה (מ-40 שקלים למנה ראשונה ועד 119 שקלים לעיקרית). בנוסף, בימים שישי ושבת יוגש במקום בראנץ' משעות הבוקר ועד אחה"צ.

בין החידושים הנוספים במקום הוא הבר הפתוח, שעליו אחראית אשתו של ענבר, קרן, ממשרד אדריכלים ירושלמי בשם "סטודיו מקומי". "יצרנו כאן בר פתוח שנמצא במרכז המקום, כך שאין כאן דיסטנס בין הלקוח לברמן", מסביר ענבר. "ככה אני חושב שאפשר ליצור חוויית שירות חדשה שבה לא משנה איפה יושבים - אפשר לראות את הברמן מכין את הקוקטיילים". בעקבות החיבה שלהם לאלכוהול רקחו במנזה תפריט קוקטיילים לשעות הבוקר ותפריטי קוקטיילים לשעות הצהריים והערב, והם יוגשו לצד תפריט יין רחב.

מנזה. בצלאל 10, ירושלים, 02-6255222. שעות פעילות: ראשון-שבת 8:00-אחרון הלקוחות

>> כל חדשות האוכל