מה חדש?

סניף חדש לאובן קובן ברמת החייל, תל אביב
בית האוכל היפני מבית אונאמי וטפאו הולך לפתוח בשבועות הקרובים סניף חדש ושני. המסעדה החדשה תהיה גדולה יותר מהסניף הראשון והקטן יחסית ברחוב הארבעה בתל אביב, אך התפריט יהיה זהה למדי. בין המנות המוצעות: סלט אצות בוויניגרט שומשום (28 שקלים), אגדאשי דופו (34 שקלים), ראמן עם פרגית צלויה, שיטאקה, ביצה, תרד, נבטים ובצל ירוק (48 שקלים).  

אובן קובן. הברזל 4, תל אביב, רמת החייל. 03-6030903. לא כשר

גלוטריה  (צילום: יורם אשהיים,  יחסי ציבור )
לחם מהמם ללא גלוטן|צילום: יורם אשהיים, יחסי ציבור



הגלוטריה - מאפייה חדשה לרגישים לגלוטן, יפו
השף ערן זינו פותח מתחם פופ אפ קולינרי עם קונפסט משתנה בשם נור Culture Club. בין ה-27 במרץ ל-10 באפריל המקום יתפקד כמעדניית פופ אפ נטולת גלוטן ובה יגיש זינו מנות נטולות גלוטן כמו פיצה מרגריטה; פיצה ארטישוק, רוקט וגבינת פקורינו; סינטה כבושה עם פולנטה אפויה; עוגת שמרים ריקוטה ודובדבנים עם תותים טריים; ניוקי גבינה עם דלעת ערמונים ואגוזי לוז; שניצל ללא גלוטן עם פירה; עוגת לימון בחושה ועוד (18-68 שקלים למנה). במקום תפעל במהלך פסח גם מעדנייה שממנה ניתן יהיה לרכוש אוכל מוכן לחג, ובהמשך המקום יהפוך למסעדה בקונספט אחר שישתנה מפעם לפעם. המסעדה תהיה פתוחה בכל ימות השבוע בין השעות 9:00-19:00 ובשישי עד השעה 16:00.

הגלוטריה. נור - מתחם אמנות ואירועים. פנחס בן יאיר 5, שוק הפשפשים, יפו.

עוד אוכל טעים אצלנו בפייסבוק

איסט מסעדה תאילנדית ראשון לציון (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
תאילנדי באיסט|צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

איסט, מסעדה תאילנדית חדשה בראשון לציון
מסעדה תאילנדית חדשה נפתחה לפעילות בקרבת סינמה סיטי וקניון הזהב בראשון לציון. על האוכל במקום אחראי השף היועץ לאון אלקלעי שיצר תפריט שמשלב בין מנות אסייתיות למנות בשרים. בתפריט: סלט פפאיה; המבורגר מבשר אנגוס ואנטרקוט; מרק טום יאם; פרגית בחצילים תאילנדים; בנינג מנאו- דניס מאודה עם כוסברה, שום, פלפל חריף ולימון; טאפיוקה פירות, ערמוני מים, חלב קוקוס וקרח כתוש. המקום כשר ופתוח בימים ראשון-חמישי בין השעות 12:00-23:00 ובמוצאי שבת.  

איסט. סחרוב 26, ראשון לציון. 03-5222550

סניף חדש למסעדת חאלד עדווי, טבעון
המסעדה הערבית החיפאית פותחת שלוחה בטבעון. בתפריט מגוון סלטים (25 שקלים לסועד), שיפודים (החל מ-55 שקלים), צלעות כבש (90 שקלים), סטייק פרגית (60 שקלים), עוף עדווי על גחלים לצד רוטב שום (60 שקלים), מיקס פירות ים (90 שקלים) ומיקס פירות ים זוגי (170 שקלים).

חאלד עדווי. כיכר זובידאת, רמת טבעון. 04-9536610.

סניף חדש לקפה נטו בקריית אתא
במתחם I-Way בקרית אתא נפתח סניף חדש של קפה נטו אשר מציע לכבוד הפתיחה ועד לסוף חודש מרץ מבצע של 1+1 על כל ארוחות הבוקר בסניף, בימים ראשון עד חמישי.

לכל הפרטים.

אין תמונה
חוגגים בנמל עם שבוע הקולינריה הבלגי

מה חוגגים?

שבוע הקולינריה הבלגי בתל אביב
בין ה-30 במרץ ועד ה-2 באפריל ייערך פסטיבל הקולינריה הבלגי בנמל תל אביב. אחרי התלהבות ניכרת מהאירועים הקודמים שערך הנמל, מציעים השנה שלל פעילויות סביב האוכל והבירות הבלגיות - כמו דוכנים שיציעו שוקולד בלגי, ופל בלגי, נקניקיות טלה, כריך טרטר, פסטה עם מולים בבירה לף בלונד, צ'יפס בלגי ועוד. בנוסף, ייערכו בנמל סדנאות למזיגה נכונה של בירה, לצד הופעות מוסיקה בלגית ואפילו הקרנת משחק הכדורגל שבין נבחרת ישראל לנבחרת בלגיה.

ארוחה מיוחדת בדלידה, תל אביב
השף דן זוארץ יארח ביום שלישי ה-31.3 את השף יוסוף חנא ממסעדת מגדלנה שבגליל לארוחה שמשלבת בין המטבח הערבי הגלילי למטבח הטריפולטאי והתימני. התפריט של האירוע מורכב מ-10 מנות שיוגשו לצד קוקטיילים על בסיס ערק. 

דלידה. זבולון 7, תל אביב. 03-5369627.

חגיגות שנה לז'אז'ו, תל אביב
המסעדה במתחם שרונה חוגגת שנה במסיבה גדולה שתתקים ב-29 במרץ בכיכר האקליפטוס בכניסה למסעדה, החל מהשעה 18:00. האירוע יכלול חגיגת צרפתית של יין ואויסטרים כשבמסעדה עצמה תתקיים ארוחת טעימות מיוחדת של השפית עדי לוי.

ז'אז'ו בר יין. דוד אלעזר 27, תל אביב. 03-5225822.

גרנד קפה טורקיז (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
גרנד קפה טורקיז. עכשיו גם בשבת|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

גרנד קפה טורקיז פותחים בשבתות, תל אביב
המסעדה בקניון רמת אביב, שמוביל השף רז סלע (לשעבר השף התפעולי של מסעדת טוטו), נפתחת לראשונה גם בימי שבת. סלע יגיש במקום בופה רחב ידיים הכולל בר סלטים ובשעות הצהריים ארוחות צהריים שמתאימות לכל המשפחה. בשעות הערב המקום כבר הופך למקום בילוי. כל יום, מוצע במקום החל מהשעה אחת בצהריים גם תפריט סושי.

גרנד קפה. אינשטיין 40, קניון רמת אביב, תל אביב. 03-5536677.

יום הולדת יפני ליאמה סאן, TYO, תל אביב
ביום ראשון הקרוב תיערך במסעדה היפנית חגיגת יום הולדת לבעלים - יאמה סאן. במסגרת האירוע נבנה במקום תפריט ספיישלים הכולל סושי ייחודי ומנות ראשונות מעניינות, וכן יתארח במקום די ג'יי. האירוע יחל בשעה 19:00.

TYO . מונטיפיורי 7, תל אביב.03-9300333.

יום הולדת 7 לפיקוק, תל אביב
הבר, שאפשר לקרוא לו כבר ותיק, עורך חגיגות יום הולדת ביום שבת החל מהשעה 15:00 ועד שעות הערב. החל מהשעה 19:00 בערב יציע השף ערן שרויטמן מנות חדשות לקהל האורחים ובאירוע ישולבו גם הופעות. 

פיקוק. מרמורק 14, תל אביב. 03-6868259.

יום הולדת 3 לצפרירים 1, חיפה
המסעדה החיפאית חוגגת 3 שנים עם ארוחות מיוחדות של השפים אדיר כהן (הרברט סמואל), יניר גרין (טייגר לילי), רן ראש (הנמל 24), החומוסולוג אבו מארון והקונדיטור מיקי שמו. האירועים יתקיימו בין ה-29 במרץ ועד ה-2 באפריל.

צפרירים 1. צפרירים 1, חיפה. 04-8112235.

אל טאקו (צילום: תומר רוטנברג,  יחסי ציבור )
אל טאקו. מתחרים בחריף|צילום: תומר רוטנברג, יחסי ציבור

תחרות חריף, אל טאקו, תל אביב
קדחת האוכל המקסיקני ממשיכה: הערב תיערך תחרות אכילת פלפלים חריפים באל טאקו שבצפון תל אביב. בתחרות ינסו המשתפים לשבור את שיא אכילת הפלפלים החריפים בזמן הקצר ביותר. בזמן שהמשתתפים נחנקים מחריף, האורחים יוכלו לבחור מבין ספיישלים של מנות חריפות ואפילו קינוחים חריפים. בין המנות שיוצעו: טאקוס צ'ילי חלפניו מצופים וממולאים במוצרלה (15 שקלים), קינוח פרפה נוטלה עם צ׳יפוטלה יבש וליקר קלואה מקסיקני (16 שקלים) ומרגריטה מקסיקנית מעט חריפה (25 שקלים).

אל-טאקו, ירמיהו 17, תל-אביב. 03-5228334.

מבצעים במינה טומיי, חיפה
המסעדה האסייתית מציעה במהלך משחק הכדורגל של נבחרת ישראל מול וויילס ביום שבת הקרוב מבצע מיוחד, שבמסגרתו ניתן יהיה להזמין מנת ספיישל של 3 לחמניות באן במילוי בקר בבישול ארוך על מצע חסה, קימצ'י קוריאני, צ'ילי קוריאני ומשחת שומשום, בתוספת כוס בירה מהחבית במחיר 65 שקלים, או מנת בומביי באטר צ'יקן - שיפודי פרגית ביוגורט וקשיו, מומביי ספייס, אורוגולה, בצל סגול, נאן שום וכוסברה, בתוספת כוס בירה מהחבית במחיר 80 שקלים.

מינה טומיי מרקט. פלימן 8, מרכז קסטרא חיפה. 04-6668080.

מגייסים מצרכים לפסח בסוהו, ראשון לציון
מסעדת סוהו עורכת חגיגה מיוחדת ב-29 במרץ לקראת הפסח במסגרתה יופיעו יובל דיין ולירן דנינו ותוענק כניסה בחינם למי שיביא עימו מוצרי מזון שייתרמו לאחר מכן לנזקקים (האירוע מתחיל בשעה 22:30). כמו כן, במהלך חודש מרץ יוגשו במסעדה מנות מתחלפות שההכנסות מהן יוקדשו לתרומה עבור משפחות נזקקות לפסח.

סוהו. משה בקר 15, ראשון לציון. 03-9658395.

מינה טומיי חיפה  (צילום: יפית בשבקין,  יחסי ציבור )
מינה טומיי חיפה. כדורגל ואוכל אסייתי |צילום: יפית בשבקין, יחסי ציבור

מה שותים?

חגיגות 20 שנה לבארוד, ירושלים
הבר-מסעדה הירושלמי הנהדר בארוד הוא מוסד עירוני מוכר. כעת, המקום חוגג 20 שנה עם הנחות של 20 אחוז על כל האלכוהול שיינתנו עד ה-15 באפריל.

בארוד. יפו 31, ירושלים.02-6259081.

השקת יינות ביקב תבור, כפר תבור
היקב עורך ביום שישי החל מהשעה 10:30 אירוע אביב בו יוצעו מבחר יינות לטעימה. בנוסף, תתקיים מכירת יינות במחירים אטרקטיביים לקראת הפסח. מחיר הכניסה לאירוע הטעימה: 60 שקלים. כמו כן, ברכישת 3 בקבוקים ומעלה, יינתן זיכוי של 25 שקלים.

יקב תבור. כפר תבור. 04-6760444.

כוס יין ואוכל (צילום: webphotographeer, Istock)
מלא מלא מלא יינות לפסח|צילום: webphotographeer, Istock

פופ אפ יינות, תל אביב
לקראת הפסח ייערך יריד פופ אפ במתחם התחנה, בין ה-1 ל-2 באפריל (18:00-23:00). הכניסה למתחם, בו יוצעו יינות רבים לטעימה, תהיה בעלות של 30 שקלים שייתרמו לעמותת שורשים למארזי חג לניצולי שואה. במקום יוצעו למכירה מעל 100 יינות בעלות של עד 79 שקלים. 

השקת יינות ביקב שורק, קיבוץ נחשון
בין התאריכים 27-28 במרץ יתקיים אירוע השקה ביקב שורק בו יוצגו יינות חדשים כמו רוזה 2014 ;ויאונייה 2014; ובלאן דה נואר 2014. בנוסף, במסגרת האירוע תיערך סדנת יין שתועבר על ידי שי שינוולד מומחה לארומתרפיה וחוש הריח בעלות 60 שקלים למשתתף או 100 שקלים לזוג.

יקב שורק. קיבוץ נחשון. 08-9450844.

השקת יינות ביקב דלתון, מרום גליל
החל מהשבוע ועד ה-3 באפריל יקיימו ביקב דלתון השקת יינות חדשים, טעימות יין ומכירות בעלויות ייחודיות לפסח. בין היינות שיושקו: זינפנדל 2013, פינו גרי 2014, פטיט סירה 2013 ורוזה 2014, אותם ניתן יהיה לטעום ולרכוש. בימי חול המועד יציעו ביקב סיורים וטעימות בעלות 20 שקלים לאדם.

דלתון . פארק תעשיה דלתון, מרום הגליל. 04-9527107.

השקת יינות ביקב ברבדו, כרמי יוסף
היקב משיק יינות חדשים ביום שישי ה-27.3 בין השעות 11:00-14:00. ניתן יהיה לטעום במקום את LANDMARK 2B 2012: היין הראשון בסדרה - שהינו בלנד של קברנה סוביניון ומרלו וכן יינות כמו שרדונה 2014, רוזה 2014, קופאז' 2012, מרלו 2012, שיראז 2012, וקברנה סוביניון 2012. בנוסף, במהלך חג הפסח ייפתח מרכז המבקרים של היקב במהלך שעות היום עד השעה 14:00.

לכל הפרטים.

>> לכל חדשות האוכל