לאחרונה אנחנו מתבשרים שוב ושוב על שפים ישראלים מוכרים שפותחים מסעדות בחו"ל. זה קרה ממש לא מזמן עם ארז קומרובסקי, שפתח את מסעדת מינט בניו יורק, עם ניר צוק שעובד במרץ בימים אלה על פרויקט משלו בתפוח הגדול וכמובן עם אייל שני, אסף גרניט ומאיר אדוני שכבר חולשים על יותר ממדינה אחת בניכר.

אבל הסיפור של האוכל הישראלי בחו"ל כבר מזמן לא נוגע רק לשפים סלבס, אלא הולך וזולג גם לרשתות ומסעדות ישראליות שלא מתהדרות בשפים מוכרים – והפעם זהו מוסד המרקים התל אביבי זופה, שהחליט דווקא בשיא החורף שלנו לסגור את אחד הסניפים בישראל ולפתוח סניף בפולין הקפואה.

>> והנה כמה מתכונים למרקים של זופה שאפשר להכין בבית

מרק מינסטרונה זופה (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
המינסטרונה של זופה. יגיע לפולין?|צילום: בועז לביא, יחסי ציבור


בעלי זופה, קובי בנדלק ועופר אלמליח, החליטו לייצא את המרקים שלהם למקום שבו הם יהיו מבוקשים לאורך השנה כולה, ולהתחיל בפולין. "בארץ יש חלון הזדמנויות צר יותר למנות כמו מרק", מסביר אלמליח, "ובחרנו בפולין כי ידענו שמזג האוויר שם מתאים כמעט בכל ימות השנה והביקוש גדול כי כמעט תמיד קר".

סניף זופה הראשון בניכר ייפתח בחודשים הקרובים בקרקוב, ולאחר מכן הם מתכננים לפתוח סניפים נוספים ברחבי אירופה. הסניף הפולני הראשון יגיש את המרקים הקלאסיים שהפכו ללהיטים בקרב הסועדים בתל אביב: מרק הגולש העשיר, מרק ירקות ירוקים, אפונה וגזר ועוד. בנוסף יוצעו לפולנים מרקים שיותאמו במיוחד למזג האוויר והטעם המקומיים.

במקביל להתרחבות לאירופה, כאן בארץ מתכננים הבעלים של זופה להשאיר סניף אחד בלבד ולהרחיב את מערך המשלוחים. סניף זופה הפועל ברחוב נחלת בנימין בתל אביב ייסגר ב-23 בחודש, ואילו הסניף ברחוב אבן גבירול ימשיך לפעול כרגיל. "רצינו להתרחב לאירופה כבר מזמן, אבל לצערנו הבנו שהדרך היחידה שלנו לגדול מבלי לקרוס היא לתמצת ולמקסם את העבודה בארץ", מסביר אלמליח את המהלך, "אז בחרנו לסגור סניף אחד ולהתמקד במערך המשלוחים".

ואומנם, מערך המשלוחים של זופה עתיד להתרחב בקרוב מאוד לכל אזור תל אביב, כולל השכונות הצפוניות, ובהמשך להגיע גם להרצליה, רמת השרון והסביבה. התפריט במשלוחים יציע מלבד מרקים גם כריכים וסלטים.