עוד ועוד מקומות מצטרפים לגל פריחת המסעדות הכשרות בישראל בחודשים האחרונים, ושתיים מהחדשות שבהן לקחו על עצמן אתגר לא פשוט בכלל; התעסקות והגשה של בשר כשר (אתגר לא פשוט גם לדעתם של השפים המוכשרים והמנוסים ביותר). שתי המסעדות החדשות, ריי בשרים במושב קדימה ובריסקט בפאתי חדרה, שואפות להגיש לחובבי הבשרים באזור את הפנטזיה הקרניבורית הכשרה שלהם, ואנחנו לגמרי בעד.
ריי בשרים הוקמה לפני כחודשיים על ידי יאיר ריעאני, יצחק תמיר ורוני והב, והקונספט שלה מתמקד בבשרים נטו: התפריט כאן נבנה סביב ויטרינה גדושה בנתחים ואפשרויות הגשה, כך שכל סועד בוחר את הארוחה שלו אישית, לפי סוגי הבשר שמתחשק לו מתוך מבחר שמשתנה מדי שיום וכולל נתחים כמו אנטרקוט, פילה, נתח קצבים, צלעות טלה, שקדי עגל וחזה אווז. אם אתם מאלה שמחפשים את המנות הפשוטות יותר, אל חשש, אתם לגמרי יכולים להגיע לריי ולהזמין לעצמכם מנת המבורגר שנטחן במקום או נתח פרגית קלאסי.
לצד הבשרים הנבחרים שמהווים את המנה העיקרית, מוגשים לשולחן עוד 10 סוגי סלטים כמו סלט חצילים, כרוב, סלק ועוד. בנוסף, מאפשרים כאן גם לרכוש בשרים טריים הביתה מהמבחר היומי. המחירים בריי בשרים מתבססים כמובן על פי המשקלים של הנתחים שבחרתם ונעים בין 60 שקלים לקילו פרגית ו-220 שקלים לקילו סטייק פילה.
בניגוד לריי שעובדת על קונספט בשרים שמוכר היטב לסועד הישראלי, בריסקט החדשה בחדרה חוברת למגמת מסעדות הבשרים המעושנים שכבר התפשטה לה במרכז הארץ, ושמה דגש דווקא על הכריכים שמוגשים במקום. המסעדה פועלת ממש בסמוך לכניסה לחדרה (במיקום בו פעלו בעבר לא מעט מסעדות אחרות) והיא מתופעלת על ידי בני זוג שמנסים להביא לחדרה בשורה קולינרית חדשה ומרעננת.
כמו בכל מוסד בשרים מעושנים שמכבד את עצמו, גם כאן תמצאו מעשנת מכובדת, ממנה יוצאים הנתחים ונחתכים אל תוך לחמנייה רכה. בין האפשרויות במקום תמצאו את כריך הדגל שנקרא על שם המקום ומכיל חזה בקר מעושן עם איולי בזיליקום וירקות (55 שקלים), כריך אסאדו מפורק (55 שקלים) ועוד. את הכריכים ניתן להזמין עם תוספות כמו צ'יפס, תפוחי אדמה או בטטה אפויה בתנור, ובדומה לריי, גם כאן ניתן לרכוש את הבשרים ולקחת הביתה.
ריי בשרים. החסידה 1, קדימה. 09-8999923. ראשון עד חמישי: 12:00 עד חצות | שבת: מוצאי שבת עד חצות
בריסקט. תחנת הדלק סונול ענבר כביש 4 חדרה, 079-5595160, ראשון עד חמישי: 11:00 עד 23:00 | שישי: משעות הבוקר עד 14:30