פעם, לפני שנים, הוא היה מאכל אסייתי ואקזוטי, אבל היום אנחנו מנשנשים סושי בתדירות גבוהה יותר משאנחנו אוכלים פלאפל, ככה שאנחנו בהחלט מוכנים לדבר הבא. והדבר הבא הוא כנראה ה-SHI SHI: בית אוכל אסייתי צעיר שייפתח להרצה בשבועיים הקרובים בפינת הרחובות אבן גבירול והנביאים בתל אביב, ומבטיח לרגש אותנו עם מנות שלא הכרנו.
על המקום החדש אחראית שגית לאופר שקד, בת טיפוחיה של המסעדנית עפרה גנור ממסעדת מאנטה ריי התל אביבית הוותיקה. גנור מלווה את לאופר שקד עוד מימיה במסעדת בריבה בנמל תל אביב, שם הכירו השתיים והפכו חברות טובות. במהלך תקופה ארוכה עובדת לאופר שקד, בליווי של גנור ושל השף רונן סקינזיס, על הקונספט הייחודי של שי-שי, שגובש לאחר מחקר נרחב על המטבח האסייתי בכל המזרח הרחוק. השי-שי שעל שמו נקרא המקום הוא אריה השומר על המקדשים במזרח הרחוק, אבל המסעדה החדשה מעוצבת דווקא בסגנון צעיר ואורבני וכוללת מקומות ישיבה סביב בר פנימי קטן וספסלי עץ חיצוניים לישיבה משותפת בפינת הרחובות הסואנת.
אז על מה בעצם מדובר? השי-שי הוא וריאציה מוגדלת ובריאה אפילו יותר של סושי. המנה עצמה מבוססת על עלה אורז שבתוכו מנת אורז ומבחר מילויים מגוון עם רטבים ייחודיים. מעין רול סושי מוגדל, ללא אצה, שלא מטפטף ומתאים לאכילה במקום וגם לטייק אוויי.
עוד באוכל טוב:
- ניסינו את הפיצה בסיר שמשגעת את כולם
- לשבת: גלילות חצילים עם בשר של נוף
- מושיק רוט עושה המבורגר עגבנייה במקדונלד'ס
השי-שי מגיע ב-10 וריאציות שונות - ממילוי של דגים ופירות ים, דרך עוף, טופו וירקות ועד לפירות. האופציה הנבחרת מתובלת ברטבים ייחודיים למקום ונעטפת לאחר מכן באורז ובעלה אורז. כך למשל ניתן למצוא כאן שי-שי ממולא בסלמון מושרה בוויניגרט צ'יפוטלה, עם רוטב מיסו, מנגו וג'ינג'ר, גזר, סלק, עשבים ירוקים וסלט מלפפון ומנגו פיקנטי עם בוטנים; שי-שי חזה עוף ברוטב איולי-קארי, קולרבי מוחמץ, כרוב סגול, חסה ובצל ירוק; או שי-שי עם טופו מטוגן ברוטב איולי-ווסאבי, בטטה בטמפורה, חסה, פטריות שיטאקי ושאלוט מטוגן.
SHI SHI. אבן גבירול 33, תל אביב. 03-5753737. ראשון-שבת 11:00-02:00. לא כשר.