נראה שבזמן האחרון המקומות שנפתחים ברחבי הארץ נחלקים לשניים - ישנם אלה שמתמקדים במושחת, מפיצריות והמבורגרים ועד גלידות או קינוחים כמה שיותר מוגזמים, וישנם המקומות הבריאים, ששמים להם למטרה לעזור לאנשים לעבור לתזונה טובה יותר. בול אנד ג'וס, מקום חדש מבית המסעדה האסייתית הכשרה ק-פה האנוי בתל אביב, הוא מהז'אנר השני, ואנחנו בהחלט מברכים על כך, כי בין כל מאכלי הרחוב עתירי השומנים והסוכרים שאנחנו מתנסים בהם לאחרונה, בהחלט נחמד להשחיל תבשיל אסייתי בריא ומשקה טבעי.
המקום, שכבר סיפרנו לכם עליו בפרויקט המקומות שאנחנו מצפים להם במיוחד השנה, נפתח ממש אתמול בסמוך למסעדת האם, ומציע תפריט מזין שופע מנות טבעוניות, ללא תוספת סוכר ונטולות גלוטן, שמוגשות כולן בקערות קוקוס יפות שמוסיפות לאווירה. ואם זה לא מספיק בריא עבורכם, התפריט מקפיד על רוב למנות רואו פוד (מזון שלא עבר כל תהליך בישול), ומרבית המנות כוללות רכיבי סופר פוד. גם כאן, כמו במסעדה השכנה, מייעצת בגזרת האוכל השפית נופר זוהר.
שילובים שיכולים לגרום להרמת גבה
אנחנו הגענו למקום בשעות הצהריים המוקדמות של יום הפעילות הראשון, וחווינו מעט קשיים באלמנטים הטכניים, כמו תפעול הקופה וקצב הוצאת המנות (אז קחו בחשבון). התפריט מורכב ממנות מתוקות (שנקראות קערות קוקוס) ומנות מלוחות (קערות בודהה שמכילות את כל אבות המזון) והוא יקסום מיד לחובבי הז'אנר האסייתי שלא מפחדים להתנסות בשילובי טעמים שיכולים לגרום להרמת גבה, כמו מלון ועלי רוקט או דלעת ומנגו.
האפשרויות במקום החדש כוללות למשל קערת בודהה עם קארי צהוב שבה רוטב טיקה מסאלה, טופו פיקנטי, אורז אדום, חומוס, בוטנים, עדשים מונבטות, קיווי ובזיליקום; קארי אדום עם דלעת, טופו, אורז מלא, קשיו קלוי, שאלוטס, אננס, חומוס וכוסברה; קערת מלון ורוקט עם בננה, תמר, פקאן, סילאן, מוסקט, ג'ינג'ר וחלב אורז שמעליה כוסמת, צ'יה וגרנולה; וקערה סגולה עם פטל, אוכמניות, בננה, תות, אסאי, חלב שקדים, שקד טבעי, גוג'י ברי ויוגורט טבעוני עם דומדמניות, תות שדה וקוקוס פריך.
כל מנה מתומחרת ב-45 שקלים, ולצידן מציעים כאן גם מיצים מגניבים בסחיטה קרה, שוטים בריאים כמו תמצית עלים ירוקים או שוט ג'ינג'ר ושורש כורכום (9 שקלים) ומשקאות בריאות שווים כמו משקה קקאו נא עם חלב שקדים, קשיו, צ'יה, קקאו פלייקס רואו, תמר, אגבה וצ'ילי (31 שקלים), ושייק אבטיח עם ג'ינג'ר וקרח גרוס (28 שקלים).
אם אתם באזור ולא מתחשק לכם לאכול ארוחה מלאה, מציעים כאן גם חטיפי בריאות בעבודת יד כמו קרקרים רואו פוד מכוסמת ירוקה, צ'יה, פשתן, בצל ירוק, עגבניות שרי ומלח ים (16.90 שקלים ל-100 גרם); חטיף גרנולה עם שיבולת שועל, אגוזים, תמרים, גוג'י ברי, קוקוס, צ'יה וקשיו (9 שקלים ל-50 גרם); וחטיף נבטוטים, מש, חומוס ועדשים שחורות וירוקות (12 שקלים).
אחרי לא מעט התלבטות (האסתטיקה גרמה לנו לרצות לנסות מהכל), בחרנו בקערת קארי אדום, משקה שייק אבטיח וקערת קוקוס בגרסת מנגו ודלעת עם חלב קוקוס, שורש כורכום, בננה, גראם מסאלה, פלפל אנגלי ומי קוקוס עם גוג'י ברי, זרעי דלעת וכוסמת פריכה.
הקערות היו יפהפיות ועשירות במרכיבים, ועשו חשק גם למי שאינו טבעוני או בריאותני. גם הטעם לא אכזב: הקארי היה מתובל היטב (חרפרף אך ממש לא חריף מדי) וגדוש ברכיבים, כך שכל ביס הכיל הרכב אחר, ועוד יותר נהנינו כשביקשנו תוספת רוטב והעובדים במקום פינקו אותנו בנדיבות. זאת הייתה ארוחת צהריים מזינה, קלה ובריאה, שבהחלט אפשר להמשיך אחריה את היום ולהרגיש נהדר. מבחינת המחיר, עם זאת, חשנו בהפרזה מסוימת. לטעמנו, לנוכח הגודל הלא במיוחד גדול של הקערות, המחיר צריך להיות מתון יותר ולנוע בין 35 ל-40 שקלים לקערה ולא יותר.
שייק האבטיח היה מרענן בטירוף, ואין לנו ספק שהוא יהפוך ללהיט בקיץ הקרוב. הקרח איזן את המתיקות הטבעית של הפרי, הג'ינג'ר הוסיף מעט עניין וחריפות לטעמים, והכל ביחד יצר משקה קרמי, מעולה ולא מתוק מדי (אם כי גם הפעם, מעט יקר).
המנה החביבה עלינו מכולן, זאת שאנחנו רואים את עצמנו חוזרים לכאן במיוחד בשבילה, הייתה קערת הקוקוס עם המנגו והדלעת. שילוב הטעמים היה לא פחות מנהדר, וכך גם המרקם. הקערה הזו מוגשת כאן בארוחות הבוקר והצהריים, ומבחינתנו היא יציאה נהדרת, מזינה וטעימה בטירוף שיכולה לסגור פינה בכל שעות היום.
בשורה התחתונה, מבין שפע המקומות סביב כיכר רבין, שכרגע מונים בעיקר מאפיות, פיצריות, ברים ומסעדות קצת יותר פורמליות, בול אנד ג'וס היא אפשרות טעימה ומוצלחת לארוחת בוקר או צהריים, שאפשר לאכול כאן או לקחת אתכם, ולהרגיש שעשיתם לעצמכם ולגוף שלכם משהו טוב. היא הייתה אפילו יותר מומלצת אם המחירים בה היו נמוכים יותר - כי לטעמנו אוכל בריאות לא חייב ללכת יד ביד עם תמחור גבוה.
Bowl & Juice. פרישמן 77, תל אביב. ראשון-חמישי 8:30-17:00. כשר