כשמשפחת מזרחי הודיעה בשנה שעברה שהם סוגרים את קפה מזרחי, בית הקפה הוותיק שפעל 14 שנים בליבו של שוק מחנה יהודה, היה נדמה שזו סופה של תקופה - עוד ועוד עסקים לא הצליחו להחזיק מעמד בעיר בה המצב הבטחוני משפיע באופן ישיר על כמות המבקרים והחליטו להוריד את השאלטר, או לחילופין לעבור לתל אביב (ראו מקרה טופולינו או ראצ'ה). למרות הכל, העיר (ובעיקר אזור השוק) ממשיכה להתפתח, ואחרי קרייב המדוברת, נפתחת השבוע גם לה פדלה - מסעדת שוק חדשה, בדיוק באותו מקום בו פעלה קפה מזרחי.

את לה פדלה פתח מנחם סיטבון, איש חב"ד שיחד עם אשתו מחזיק בנוסף גם בעסק של הלבשה ואופנה לנשים. כבר שנים שסיטבון חולם על עסק בתחום האוכל, ואחרי כמה נסיונות שלא ממש צלחו, הצליח סיטבון להגשים את החלום. "תחום האוכל הוא כמו סוג של מחלה אצלי", הוא מספר, "זה יושב אצלי כבר שנים וסוף סוף זה קורה עם מקום משלי".

מסעדה לה פדלה, ירושלים (צילום: באדיבות המקום,  יחסי ציבור )
מקפה מזרחי ללה פדלה|צילום: באדיבות המקום, יחסי ציבור

למרות האהבה הגדולה שלו לבישול, סיטבון הבין מהר מאוד שהוא חייב צוות מקצועי במטבח, וחבר אל השפית נעה פיכלר (שונקה, ג'וי, ג'קסי). תוך כדי עבודה על התפריט צירפה פיכלר גם את השף אהרון כהן, מי שבישל לפני כן במחניודה ובמסעדת הסדנא של אסף גרניט, ויחד יצרו השלושה את לה פדלה - מסעדת המחבתות. "לה פדלה זו מחבת באיטלקית", מספר סיטבון. "חוץ מזה שזה מצלצל יפה באוזן, זה עזר לנו להיסגר על הקונספט של המסעדה, ורוב האוכל שלנו מוגש במחבתות אל השולחן".


לה פדלה תהיה פתוחה משעות הבוקר המוקדמות עם תפריט ארוחות בוקר שיפנה את מקומו לתפריט אוכל רחב יותר משעות הצהריים, ומשם לאווירה צעירה וחשוכה יותר בשעות הערב. "המיקום שלנו הופך את השוק לסוג של מגרש משחקים", מספר אהרון כהן, ומוסיף: "התפריט שלנו מייצג את כל המוצרים הטריים שאנחנו קונים בחנויות ובדוכנים מסביבנו". בתפריט הבוקר למשל, אפשר למצוא לצד ארוחת הבוקר הרגילה גם ארוחת שוק דגים - מיני בורקס, דגים מעושנים כמו מטיאס, סרדינים ומקרל בכבישה ביתית, איולי שמיר, חמוצים, זיתים, ביצה קשה ואריסה (78 שקלים עם לחם ושתיה חמה או קרה), בוקר דרוזי - פיתה דרוזית, לבנה עם שמן זית, כדורי פלאפל, חצילים מטוגנים, טחינה, זיתים, פלפל חריף וסלט אישי (56 שקלים) או בוקר צרפתי - סלסלת קרואסוני חמאה, בריוש, באגט, גבינת קממבר, גבינת שמנת, סלמון מעושן וריבה עם קונפיטורה (62 שקלים).

ארוחת בוקר, לה פדלה, ירושלים (צילום: באדיבות המקום,  יחסי ציבור )
ארוחת הבוקר של פדלה|צילום: באדיבות המקום, יחסי ציבור

מה עוד תמצאו כאן? כריכים וסלטים שיוגשו לאורך כל היום כמו כריך מעושנת - חמאת שום וצ'יפוטלה, מוצרלה מעושנת, פרוסות חציל, עגבניות ורוקט (42 שקלים), או סלט קריספ בריאות - רוקט, שומר, קולרבי, מלפפון, גזר, בורגול וחמוציות, ברוטב שמן זית ולימון עם מקלוני חומוס פיקנטים (52 שקלים). החלק המרכזי בתפריט (שנקרא פשוט מחבתות) כולל כמובן שלושה סוגים של שקשוקה (44-48 שקלים), מחבת ממולאים (38 שקלים), מק אנד צ'יז עם צ'דר וקראסט עשבי תיבול ושום (48 שקלים) ומחבת מטוגנים - סוג של שדרוג לפלטת המטוגנים של פעם שכוללת צ'יזי פרייז, ארטישוק מטוגן, קובה במילוי פיטריות וסיגרים (52 שקלים)

מקלובה, לה פדלה, ירושלים (צילום: באדיבות המקום,  יחסי ציבור )
ובשעות הערב תוכלו לבחור בין שלל המחבתות|צילום: באדיבות המקום, יחסי ציבור

אם שאלתם את עצמכם "ומה לקינוח?", תשמחו לשמוע שבגזרת המתוקים מתחבאים להם כאן בראוניז הייפר - אצבעות בראוניז בגלידת וניל, רוטב שוקולד חם ושוט אספרסו; צ'ורוס עם רטבי קרמל, שוקולד ויוגורט צימוקים; ו"קוקילידה כי נועה מתעקשת" עם עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים שביניהן גלידת וניל, קרם לוטוס וקוקוס קלוי. פייר? אותנו הם כנראה יפגשו שם שוב.

לה פדלה. השזיף 10, שוק מחנה יהודה, ירושלים. 02-624-2105. ראשון עד חמישי: 07:00-23:00 | שישי: 6:00 עד שעה לפני כניסת השבת | מוצ"ש: שעה אחרי יציאת השבת  ועד חצות. כשר

 >> לכל חדשות האוכל