זוכרים את חמודי עוקלה מ"משחקי השף"? אז השבוע נפתחה להרצה המסעדה שלו, איטליאנו דה לה קוסטה (Eataliano Dallacosta), או בקצרה: "איטליאנו", ואנחנו כבר יכולים לומר שמדובר באחת מסעדות המסקרנות של התקופה האחרונה. מיקומה של המסעדה אגב הוא הקומה שמעל למסעדת שוואטינא הוותיקה בשכונת בת גלים שבחיפה.

אתם עוד לא בפייסבוק שלנו? אין מצב

עם פתיחתה של איטליאנו ממשיך עוקלה את הגל ההולך ומתגבר של שפים ערבים שמשלבים במסעדותיהם את הטכניקה וחומרי הגלם מהמטבח הערבי המסורתי לצד מנות מהמטבח האיטלקי הקלאסי. במקום החדש מציע חמודי מנות איטלקיות מוכרות כמו פיצות, פסטות, סלטים איטלקיים ומנות עיקריות של פירות ים, דגים ובשרים, בגרסאות מקוריות ועם נגיעות מתוחכמות של שף מנוסה.

הכל מתחיל מקמח מאיטליה !! كل شي بيبلش من طحين من ايطاليا!!

A video posted by Hmodi Okala (@hmodi_okala) on


עוד באוכל טוב:

EATALIANO DALLA COSTA

A photo posted by Hmodi Okala (@hmodi_okala) on


כזכור, עוקלה סיים לפני כשלושה חודשים את דרכו במסעדת מגדלה הערבית והמודרנית של השף יוסף (זוזו) חנא אחרי למעלה משלוש שנים של עבודה משותפת, וניכר שאת השפה האסתטית המרשימה שכל כך אפיינה את המנות במגדלנה, הביא איתו עוקלה גם למסעדה החדשה, עם צלחות עשירות וצבעוניות, וקינוחים מרשימים לא פחות שמשלבים מרקמים, צבעים ואלמנטים שונים.

בתפריט של איטליאנו (שנמצאת כרגע בתקופת הרצה אך כבר פעילה החל משעות הצהריים ועד הערב) תמצאו סלט סלקים שמשלב בין קרפצ'יו סלק וסלקים צלויים בטאבון, עם עשבי תיבול טריים, צ'ילי אדום, קרם גבינת עזים ופיסטוקים קלויים (46 שקלים); קרודו דג ים עם סלט בורגול גס ועדשים שחורות, עשבים, קרם לימון וקרם גבינת עזים (47 שקלים); וארנצ'יני עם מוצרלה מעושנת ואיולי פפריקה (39 שקלים).

כמו כל מסעדה איטלקית שמכבדת את עצמה, גם כאן תמצאו מגוון רחב של פיצות שיוצאות מהטאבון כמו פיצה ירוקה עם קרם תרד ומסקרפונה, גבינת פטה כבשים, פלפלים קלויים, זיתי קלמטה ופרמזן (57 שקלים); פיצה סינייה עם בשר טלה מתובל, חצילים שרופים, סלסת עגבניות, טחינה גולמית, בצל סגול, ארוגולה, פטרוזיליה, צנוברים וסומק (62 שקלים); ופיצת אווז מעושן ואספרגוס עם מוצרלה (56 שקלים).

קרודו בדרכו לשולחן!! كرودو بطريقو لطاولة

A photo posted by Hmodi Okala (@hmodi_okala) on



בגזרת הפסטות והמנות העיקריות ניתן למצוא כאן קנלוני כרישה וגבינת עזים ברוטב רוזה ופרמזן (64 שקלים); פסטה שחורה עם שרימפס, ופסטו פיסטוקים (76 שקלים); ומנת צלעות בנוסח סיציליאני עם גזרים צבעוניים וקרם ארטישוק ירושלמי (129 שקלים). בין הקינוחים כאן תמצאו אפשרויות מפתות כמו ברולה קפה עם קראמבל פקאן, טראפלס מריר וטוויל קקאו (39 שקלים); וזפולה - סופגניות ריקוטה עם קציפת תפוז, קרם שוקולד לבן, גלידת מסקרפונה ודובדבני אמרנה (42 שקלים).

המסעדה החדשה מעוצבת באופן כפרי וחמים עם רצפת עץ, מטבח פתוח וטאבון ענקי לצד ויטרינה גדולה שחושפת מזווה עשיר בחומרי גלם שיובאו במיוחד מאיטליה. אם זה לא מספיק, יש כאן גם חלון רחב ידיים עם נוף מרגש לים של חיפה.

איטליאנו דה לה קוסטה. העלייה השנייה 96, בת גלים, חיפה. 04-6601011. לא כשר

טירמיסו !! بعد تفكير طويل !!! هيك راح تتقدم تيرميسو !

A photo posted by Hmodi Okala (@hmodi_okala) on


>> לכל חדשות האוכל