דה אויסטר סי פוד האוס (The Oyster Seafood House), מסעדה חדשה לקבוצת גוצ'ה, תיפתח ביולי הקרוב לפעילות במקום בו שכן עד לאחרונה קפה נחמני בתל אביב. את המטבח במקום יוביל השף יובל פכלר, מי שעבד עם יונתן רושפלד והיה השף של המסעדות טאפאס אחד העם והרברט סמואל בתל אביב.
לקבוצת גוצ'ה שלוש מסעדות נוספות בתל אביב שהולכות על הקלף העממי והמשפחתי. לעומתן, האויסטר סי פוד האוס הולכת לכיוון יוקרתי יותר. רועי ימין, מנהל המסעדה, מסביר על היתרונות של החיבור לקבוצה: "מנות האויסטרים יהיו סימן ההכר של האויסטר סי פוד האוס, ולאור החבירה לגוצ'ה אנחנו מתכננים גם להביא לכאן עוד חומרי גלם שכמעט ולא רואים בישראל, כמו לובסטרים וסקאלופים למיניהם שאנחנו מקבלים אמנם בייבוא, אך בזכות הכוח של הקבוצה המנות כאן יתומחרו באופן נגיש. אנחנו לא רוצים שזאת תהיה מסעדה שאנשים יוכלו להרשות לעצמם להגיע אליה רק בימי הולדת".
כשימין אומר "נגיש" הוא לא מתכוון לתמחור זול, שכן המוצרים עליהם הוא מדבר הם יקרים מטבעם. יחד עם זאת, הוא מבטיח מחיר שטרם נראה כמותו בארץ לאויסטרים, שמתומחרים על פי רוב בכמה עשרות שקלים ליחידה. "אני מקווה שזה ישפיע גם על עוד מקומות בשוק הישראלי שמגישים אויסטרים", הוא אומר. "אבל כך או כך האויסטר סי פוד האוס לא תהיה מסעדת יוקרה לא נגישה".
עוד באוכל טוב:
- עוגת פולנטה, לימון ושקדים ללא גלוטן
- טעמנו את שווארמה בנדורה: הרשת החדשה עם השווארמה האופקית
- שוס בקניון גבעתיים: המסעדנייה של ספייסס
"הקהל צמא לדברים חדשים"
למרות הקשר לקבוצת גוצ'ה, האויסטר סי פוד האוס תפעל במנותק מהרשת והתפריט לא יכלול מנות מוכרות שלה. "הבעלים והשף של הרשת לוקחים חלק ניכר במה שקורה כאן, אבל זה לא עוד סניף של גוצ'ה", מדגיש ימין. "אנחנו מנסים ליצור במסעדה הזאת משהו שונה ומתוחכם יותר, וזאת גם הסיבה שיובל ואני נכנסנו לסיפור הזה. היתרון של גוצ'ה הוא האפשרות להביא חומרי גלם מדהימים במחירים שטרם נתקלתי בהם".
דה אויסטר סי פוד האוס (the oyster seafood house). נחמני 26, תל אביב. 03-5597933. ראשון- שבת 18:00-01:00. לא כשר.