כשנכנסים לחנות מוצרי מטבח וחומרי גלם כמו ספייסס מפתחים תיאבון באופן כמעט אוטומטי. ואז אתם מוצאים את עצמכם עושים קניות רעבים, יוצאים רעבים, מחפשים משהו מגניב לאכול, נזכרים שאתם במרכז קניות ובוחרים בין אוכל קניונים לבין פשוט להישאר רעבים. אז ברשת ספייסס זיהו את הבעיה והחליטו להפוך אותה ליתרון: המטבח היא רשת חדשה של בתי אוכל שמבוססים על חומרי הגלם שנמכרים בחנויות הרשת, ומציעות אוכל קניונים ראוי.
הסניף הראשון של המטבח נפתח בקניון גבעתיים, ויש בו כריכים, טוסטים, פסטות וסלטים שמכילים ממרחים שונים, גבינות ודגים מעושנים - הכל ממוצרי החנות. למעשה מדובר בפלטפורמה שיווקית: הרעיון הוא שתשאלו ותקבלו כמה שיותר הסברים, תכירו את המוצרים ואת אפשרויות השימוש בהם ותחסכו לעצמכם לבטים ואכזבות - במקום לקנות צנצנת שלמה של ממרח שלא בטוח תשתמשו בו, יש לכם הזדמנות לנסות ולהחליט. כחלק מהקונספט, המחירים במטבח יותר מסבירים: כריכים ב-12 שקלים, סלטים מ-19 ופסטות מ-29 שקלים, כך שבסך הכל – כולם מרוויחים.
התפריט במקום מתחלף כל הזמן, וכרגע ניתן למצוא בו מנות כמו טוסט איטלקי עם פטה, פסטו, עגבניות מיובשות וזיתי קלמטה (21 שקלים), פסטה ברוטב פומודורו קלאסי (29 שקלים), סלט בורגול קטן עם עדשים שחורות, עגבניות שרי, חמוציות, בטטה ותפוחי עץ (19 שקלים) וארוחת ילדים של לחמנייה עם ביצה קשה, גבינת לבנה וזיתים (19 שקלים). גם מבחר השתייה הקלה רחב ומפתה - המון סוגים מיוחדים של תה קר או משקאות מוגזים מיובאים מארה"ב.
עוד באוכל טוב:
תשומת לב ואוכל מושקע
קבלת הפנים במטבח חמה ונעימה; כבר בשלב ההתלבטויות הציעו לנו כוס מים קרים, ובהמשך גם הסברים וטיפים בהתאם לשאלות שלנו, והכל באדיבות ובסבלנות. תפריט הפסטות לא היה זמין באותו יום, והחלטנו ללכת על דיל של סלט בורגול ועדשים וחצי כריך טוניסאי עם טונה, לימון כבוש וזיתי קלמטה בעלות 29 שקלים, וטוסט גאודה הולנדי בעלות 20 שקלים. במטבח עמדה עובדת אחת בלבד, וההזמנה לקחה הרבה יותר מדי זמן - כרבע שעה עד שהאוכל היה מוכן. עם זאת, ניכר היה שהמנות מושקעות מאוד ונעשו בתשומת לב רבה, והמקום בכלל בתקופת הרצה – אז סלחנו על העיכוב.
המנות עצמן לא ענקיות אבל בהחלט עושות את העבודה. דיל הצהריים של חצי כריך עם סלט היה בהחלט משביע וטעים. הטוסט לא היה הברקה של מקוריות אבל גם הוא היה טעים - הגבינה הייתה מצוינת, והבריוש החמאתי אפילו יותר ממצוין.
המנות פה רובן ככולן פשוטות מאוד, ובהחלט מאפשרות מפגש עם חומרי הגלם שנמכרים בספייסס, בהתאם לקונספט: למשל, לסלט הבורגול בחרנו ברוטב פסטו, אך קיבלנו גם רוטב שום. שניהם רטבים שנמכרים בספייסס. דווקא רוטב הפסטו לא היה לטעמנו, ואילו רוטב השום, שבכלל לא נלקח כאופציה, היה מצוין. בפעם הבאה שנתלבט מול מדף הרטבים נזכור את זה.
בשורה התחתונה: משתלם מאוד, טעים ואפקטיבי גם למטבח הביתי. אנחנו לגמרי התלהבנו מהרעיון, ולא פחות מהביצוע. עכשיו נותר רק לחכות שגם יתר סניפי ספייסס יפתחו אחת כזו.
המטבח. יצחק רבין 53, קניון גבעתיים. ראשון-חמישי 9:00-22:00; שישי 9:00-15:30; 03-5510215. כשר ללא תעודה.