נתחיל בזה ש- La Mundana זה בדיוק המקום שאנחנו מחפשים כשאנחנו מגיעים לכל בירה באירופה: מקומי, לא יקר, רחוק מספיק מהמרכז כדי להיות לא להיות תיירותי, אבל לא רחוק מדי כדי שההגעה אליו תהפוך למסע. יש בטאפאס בר השכונתי הזה כל מה שאתם חולמים עליו כשאתם חושבים על חוויה מקומית אותנטית. הוא קטן יש בו אווירה קלילה, תפריט באנגלית ומנות ברמה של פיין דיינינג אבל במחירי פאן דיינינג שמוגשות באווירה לא מחייבת. בשנייה שתיכנסו, תרגישו בבית ותמורת 40 יורו לאדם (לא כולל משקאות) תחוו חוויה בלתי נשכחת.

הדרך במונית לא מבשרת שום דבר מסעיר (אפשר גם להגיע במטרו ולרדת בתחנת "פלסה דל סנטרה"); המקום נמצא ברחוב חד סטרי בשכונת מגורים ונראה כמו חור בקיר. המבנה הארוך והצר של הבר לא מגלה מבחוץ איזה עולם קולינרי מרתק מגישים כאן זוג השפים אלאן גויארד (46) - חצי צרפתי וחצי קטלוני ושותפו מארק מרטין גומז (40) - חצי באסקי חצי קטלוני שהתחנך במטבחים הכי נחשבים של לונדון.

 

בתפריט של La Mundana יש הכל וכל מה שיש בו מסקרן ומיוחד, והולך נהדר עם בירת הלאגר של אסטרייה דאם. היצע המנות מסחרר: זה מתחיל עם חמאה מעושנת ולחם מחיטה אורגנית; ממשיך עם כרישה קונפי ברוטב ברביקיו; פטטס בראוואס - אחת ממנות הטאפאס הכי מפורמות בקטלוניה שכאן מוגשת בצורת אקלר; אורז בויאבז עם צלופח ואיולי זעפרן; כריך ברביקיו יפני עם רוטב פרואני, בייקון ספרדי ומקרל מוחמץ ומעושן בקארי אדום; קרפצ'ו שרימפס עם ג'לי בלאדי מרי, מיונז טרגון וליים ובוראטה מעושנת; תמנון בברביקיו ברוטב קארי ירוק עם כוסברה וקריספי סקין של בטן חזיר; מחית תפוחי אדמה עם חלמון כמהין ספרדי וקצפת קרבונרה; צלעות ברביקיו קוריאני עם ג'לי ג'ינג' ו-3 מנות משוגעות של אויסטרים, בינהן אויסטר מחבל נורמנדי עם גבינת קומטה וכוסברה. בגזרת הקינוחים תמצאו כאן בריוש באסקי מטוגן ממולא בקרם קטלנה ובאבא רום ספוג בליקר תפוזים מבושם.

אורז בויאבז (צילום: לין לוי)
אורז בויאבז|צילום: לין לוי
סנדוויץ יפני (צילום: לין לוי)
סנדוויץ יפני|צילום: לין לוי
צלעות ברביקיו קוריאני (צילום: לין לוי)
צלעות ברביקיו קוריאני|צילום: לין לוי

כשנפתחה ב-2016, La Mundana הוכתרה בתור הפתיחה הכי מסעירה של השנה ואנחנו לגמרי מבינים למה. היום המקום נחשב לאחד מ-5 ברי הטאפאס הכי טובים ברמת מחיר של עד 50 יורו לאדם, ואם עדיין לא התרשמתם אז התפריט שזה עתה הפנינו אליו את הזרקור זיכה את המקום בציון הנחשב "ביב גורמאנד" של מדריך מישלן.

"אני מעדיף שהלקוח יחזור לכאן פעמיים בשבוע מאשר שיצטרך לחשוב פעמיים לפני שהוא מגיע אחת בחודש" אמר לנו מארק שמנהל את המטבח הפתוח ללא שום גינוני שף. בפעם הבאה שאתם טסים לברצלונה - אל תחזרו בלי שאכלתם כאן.

כרישה (צילום: לין לוי)
כרישה|צילום: לין לוי
בריוש בסקי מטוגן (צילום: לין לוי)
בריוש בסקי מטוגן|צילום: לין לוי
לה מונדנה (צילום: לין לוי)
לה מונדנה|צילום: לין לוי

La Mundana. Carrer del Vallespir 93 Barcelona, +934088023

*הכתבת הייתה אורחת במקום במסגרת פרויקט "הכוכבים של אסטרייה" במסגרתו אלאן גויארד ומארק מרטין גומז יגיעו לישראל וב-21-22 יבשלו במסעדת מריפוסה לצד השף חביב משה.