בשקט וביציבות, קבוצת האוכל האסייתי פו סושי מתרחבת באופן עקבי עם מסעדות מצליחות בכל הארץ והופכת לאימפריה של קולינריה פאן אסיאתית בישראל. פו סושי התל אביבית הייתה הסנונית הראשונה, ואחריה הגיעו מסעדות כמו קיסו בקריית אונו, נישי המצליחה בנתניה וסטודיו החדשה יחסית בצפון תל אביב, וביססו את הקבוצה ככזאת שהיא הרבה מעבר ללהיט חד פעמי.
הפעם הקבוצה חוברת למלון חדש בשם INK שנפתח ברחוב ברנר בתל אביב. מסעדת המלון, שנקראת סאן יאנג (SUN YOUNG), שייכת לקבוצה, והיא שואבת השראה מכמה ממסעדות הפיוז'ן האסייתיות המצליחות בעולם. האם קונספטים כמו אלה של מסעדת האקסן בלונדון או מסעדת נובו במילאנו יתפסו בישראל, ועוד בתקופה שיש כל כך מעט תיירים? קשה לדמיין זאת כרגע. אבל נחזיק אצבעות, כי לפי ההצהרות לזה בדיוק הם מכוונים פה.
השף אלעד פיניש ינסה לשלב בסאן יאנג בין טכניקות וטעמים אסייתיים לקולינריה הים תיכונית. שילוב פחות מובן מאליו שבא לידי ביטוי במנות כמו צלעות טלה עם פירה תפוחי אדמה, צ'יפס ארטישוק ירושלמי וציר בקר במיסו; או פילה בר ים עם חמאה חומה, ציר סאקה, חצילו במיסו ובזיליקום; סביצ'ה אינטיאס על ברוסקטה עם ויניגרט עגבניות צהובות, לימון כבוש, עשבים ויוזו; סלט עוף עם ירקות מוחמצים, ויניגרט חמאת בוטנים, הדרים ומיסו; וקינוחים כמו פיסטוק יוזו עם קרם לימון, עוגת פיסטוק, גלידת עוגת גבינה גרידת לימון, פיסטוק קלוי ומרשמלו שרוף; ומדוריאמה - בר שוקולד אפוי, קרמו שוקולד מריר, קרמבל פולי קקאו, טוויל פולי קקאו ופקאן, אנגלז חמאה חומה וגלידת חמאה חומה.
לצד התפריט של המסעדה יוגש כמובן גם תפריט דגים נאים וסושי עם אופציות מגוונות כמו ספייסי טונה עם אושינקו ולימון; מגורו ניגירי- טטאקי טונה אדומה עם אצבעות אורז, כבד אווז צלוי ורוטב סויה; מאקי ספייסי סלמון ואבוקדו עם שרימפס בטמפורה, איולי צ'ילי, יוזו ועירית; ורול עם בטטה, אבוקדו, קנפיו, טמפורה, סלט אצות ושומשום לבן.
טווח המחירים במקום נע בין 47-68 שקלים לרול סושי, סביב כ-50 שקלים למנות קטנות יותר ובין 78-110 שקלים למנות גדולות יותר. כרגע המקום פעיל בשעות הערב בלבד בכל ימות השבוע מהשעה שבע בערב ועד אחת עשרה בלילה.
SUN YOUNG. סאן יאנג. ברנר 14, תל אביב. 03-5030098. לא כשר