שוק אוכל עולם, תל אביב
גלריה דובנוב בתל אביב תארח בפעם השנייה את שוק האוכל העולמי ב-9 וב-10 לספטמבר. השוק יכלול עשרות דוכנים עם מגוון מנות ממטבחים שונים מרחבי העולם: קולומביה, וייטנאם, פיליפינים, אתיופיה, דרום אפריקה, איטליה, גיאורגיה, סודן, מקסיקו ועוד. מחיר הכניסה לאדם הוא 10 שקלים (מגיל 6 ומעלה).

שוק אוכל עולם. גלריה דובנוב, דובנוב 8, תל אביב. 03-6910168

פסטיבל היין Salute 2016, מתחם התחנה תל אביב
פסטיבל Salute 2016, שמופק השנה על ידי עיריית תל אביב ורשת יין נקודה, יארח מבחר יקבים מרחבי הארץ. במסגרת האירוע יתקיימו טעימות יין ומופעים חיים של הרכבי ג'אז. כמו כן, תמצאו במקום דוכני שוקולטיירים, מחלבות, קונפיטורות, מאפים, שמני זית ועוד. האירוע יתקיים ב-7 וב-8 לספטמבר, ומחיר הכרטיס הוא 80 שקלים לאדם וכולל כוס טעימות וצמיד באמצעותם ניתן לקבל טעימות יין חינם לאורך כל הערב.

Salute 2016. מתחם התחנה, קויפמן פינת המרד, תל אביב

יריד מוצרים ללא גלוטן, חולון
מתחם "לה פארק" בחולון יארח יריד מיוחד שכולו ללא גלוטן ויכלול ממגוון פעילויות לכל המשפחה ללא תשלום, לצד מגוון דוכני מזון מיוחדים לרגישים לגלוטן. בין הפעילויות: הופעה של הזמר דורון מזר, הרצאה שתעניק כלים להתמודדות רגשית להורים על ילדים חולי צליאק, סדנת אפייה ללא גלוטן ועוד. היריד יתקיים ב-8.9 החל מהשעה 17:00 והכניסה חופשית.

לי בלי גלוטן. לה פארק, שדרות ירושלים 216-218, פארק פרס חולון. 03-5588591

עשן בכפר, ערב מעושנים במטבחצר, מושב גינתון
השפים יוגב ירוס ואייל סניור יארחו בחצר שלהם במושב גינתון ערב על טהרת הבשרים המעושנים במחיר 240 שקלים לאדם. הארוחה תתקיים ב-8.9 ותכלול קוקטיילים שונים (מחמצים, צ'רלסטון ועוד), מנות ראשונות (לחם תירס, שעועית אפויה, קונפי עגבניות ועוד), מנות עיקריות מארון הברזל (לונג ריבס, ספריב חזיר ועוד) וקינוחים כמו מוס שוקולד ועוגת שיבולת.

מטבחצר. משק 29, מושב גינתון. 054-4579200

מטבחצר (צילום: שרית גופן)
מנפלאות ארון הברזל. מטבחצר|צילום: שרית גופן

עוד באוכל טוב:

אור גינסברג מתארח ביאניביצ'י, בוסתן הגליל
זוכה העונה השנייה של "משחקי השף", אור גינסברג, יתארח במסעדת יאניביצ'י שבבוסתן הגליל ביום רביעי ה-7.9 לרגל המשך חגיגות השנתיים למסעדה. גינסברג, יחד עם שף המסעדה עידן רקיר, יבשלו ארוחה שתכלול 5 מנות ראשונות, עיקריות לבחירה כמו פילה בר ים, נתח ציידים או ריזוטו וקינוח כיפה אדומה (פרפה פטל ושוקולד לבן). הארוחה תכלול גם את קוקטייל הבית ותעלה 229 שקלים לאדם.

יאניביצ'י. בוסתן הגליל. 04-84222122

אבי ביטון ואורי שביט במשתה טבעוני, תל אביב
השף אבי ביטון ואורי שביט חוזרים לשתף פעולה במסיבה שתכלול אוכל טבעוני, מוזיקה, אלכוהול ויין. הערב ייערך במתכונת של מסיבת קוקטייל ללא מקומות ישיבה מסודרים, ויתקיים בבית "מזל טלה". בין המנות שיוגשו: ריזוטו של קונפי שום ועגבניות שרי מנומרות, פולנטה תירס טרי, ראגו פטריות וקונפי שרי, סשימי אבטיח בוויניגרט, ברוסקטה של טרטר עגבניות וקישואים פריכים ועוד. האירוע יתקיים ביום חמישי, ה-15.9, החל מהשעה 19:00, ויעלה 190 שקלים לאדם.

המשתה הטבעוני. בית מזל טלה, מונטיפיורי 42 תל אביב. 03-7581818

אבי ביטון (צילום: אביב חופי)
חובר לאורי שביט למשתה טבעוני מיוחד. אבי ביטון|צילום: אביב חופי

פסטיבל היין בבאר שבע

פסטיבל היין הדרומי יתקיים זו השנה הרביעית במתחם הקטר בעיר העתיקה. הפסטיבל יכלול טעימות של יינות חדשים, הופעות ישראליות ומסיבה לטינית, ויתקיים בימים רביעי וחמישי, ה-14 וה-15 בספטמבר. הפסטיבל יכלול פעילויות, טעימות מיקבים שונים, דוכני גבינות, מאפים חמים, ושוקולדים שיוצבו לאורך המתחם. את היום הראשון תפתח להקת "אטרף" ולאחריה מסיבה לטינית. ביומו השני של הפסטיבל יעלו על הבמה סינגולדה וחברים.

פסטיבל היין 2016, מתחם הקטר, העיר העתיקה באר שבע. 08-6290080

טוטומה חוגגת שנה, תל אביב
בימים אלה מציינת מסעדת הסטריט פוד הלטינית של דליה אלחדף שנה להיווסדה. במקביל ליום ההולדת יחגגו בטוטומה את יום הארפה הבינלאומי. במסגרת החגיגות, שיימשכו בין ה-8 ל-12 בספטמבר, יוגשו במקום מבחר מילויים חדשים לצד ארפות קלאסיות. לצד הארפות, יוגשו מנות ראשונות שונות ויחולקו צ'ייסרים.

טוטומה. דיזינגוף 265, פינת ירמיהו, תל אביב. 03-5168963

טוטומה אראפה (צילום: שירן כרמל,  יחסי ציבור )
חוגגים שנה לטוטומה|צילום: שירן כרמל, יחסי ציבור

סדנאות בירה בוטיק בנווה צדק, תל אביב
חברת טובורג מארגנת מפגשים וסדנאות טעימה על טהרת הבירה שיכללו הרצאות, מנות פתיחה של מסעדת ברנינג טאקוס, בירת המותג ללא הגבלה וטעימות של מאפים על בסיס בירת טובורג של הקונדיטורית מיכל בוטון. המפגשים יתקיימו ב-12/9 וב-26/9 בגלריה טימור בנווה צדק בשעה 20:30, ויעלו 50 שקלים לאדם.

לפרטים

אוראל קמחי מארח את מלכת הבלינצ'ס במסעדת פופינה, תל אביב
השף אוראל קמחי יחבור למלכת הבלינצ'ס, שושנה פרידריך, לערב במסעדת פופינה שם יוגש לצד התפריט הקבוע גם הבלינצ'ס המוכר של שושנה עם מילויים כמו פטריות וקארי, תרד וגבינות ועוד, לצד הבלינצ'ס של קמחי שיוגש עם זנב שור או פירות ים. מחירי המנות ינועו בין 48 ל-78 שקלים, והערב יתקיים ב-12.9.

פופינה. אחד העם 3, תל אביב. 03-5757477

חגיגות בציר 2016 ביקבי רמת הגולן 
יקב רמת הגולן חוגג את בציר 2016 במסיבת טבע בכרם לוע אביטל, שבצפון רמת הגולן. במהלך הערב יופיעו חברי להקת מטבוחה פרוג'קט יחד טניה וינוקור ו-DJ גל עופר, לצד דוכני אוכל כמו טריילר  שיגיש מנות סטריט פוד, בורקס טורקי בטאבון עצים, בשרים מהמעשנת וירקות על הגריל במשקל, דוכן תה צמחים, קפה שחור בפינג'אן ובקלאוות (כל דוכני האוכל הם בתשלום של עד 35 שקלים). האירוע יתקיים ביום חמישי ה-15.9 החל מהשעה 21:00 ועד השעות הקטנות של הלילה. 

לפרטים

חדש, חדש, חדש

מוזס מפנקת את חיילי ישראל
רשת המסעדות מוזס תעניק מתנה לחיילי צה"ל במהלך כל חודש ספטמבר - כרטיס חבר ב"מוזס הומיז", מועדון ההטבות לצעירים, בשווי 49 שקלים. 

פרונטו קיוסקו מרחיבה את שירותי המשלוחים
פרונטו קיוסקו מרחיבה את שירותי המשלוחים שלה לכל ערי גוש דן (תל-אביב, גבעתיים, רמת-גן ובני ברק). שירות המשלוחים כולל את כל המנות בתפריט, החל ממנות אנטיפסטי, דרך הפיצות והפסטות וכלה בקינוחים, ומוצע בין הימים ראשון-חמישי בשעות 12:00-23:00, בימי שישי עד השעה 16:00 ובשבת בין השעות 12:00 – 21:45.

לפרטים

פרונטו (צילום: אנטולי מיכאלו)
עכשיו בכל גוש דן. פרונטו קיוסקו|צילום: אנטולי מיכאלו

ליטל איטלי בשרונה מרקט תל אביב נסגר
מתחם המסעדות ליטל איטלי שכלל את הפיקניק, הווינרייה, טרטוריה ומסעדת מיס קפלן סוגר את שעריו אחרי שנה וחצי. לדברי רועי דור, אחד מבעלי המקום, פורמט הפיקניק יחזור לפעול במיקום חדש.

גוצ'ה סניף נחמני תל אביב נסגרה
אחרי שהושק בתחילה כאוייסטר בר ואז שינה כיוון למסעדה נוספת של רשת פירות הים גוצ'ה, נסגרה לאחרונה המסעדה ברחוב נחמני בתל אביב אחרי כמעט שנה של פעילות.

פוד טראק בטיב טעם סניף רמת החייל, תל אביב
רשת טיב טעם מציעה בימים אלו בסניף רמת החייל את ה-Tiv Taam Food Truck, דוכן אוכל מרכב מסוג Volkswagen שעבר הסבה לדוכן מזון והוצב בפתחו של הסניף. דוכן האוכל משלב כיסאות בר וניתן יהיה למצוא בו מנות לחמניות עם נקניקיות, מגוון בירות וכריכים.

טיב טעם רמת החייל. דבורה הנביאה 122, תל אביב

טיב טעם (צילום: אלעד גוטמן)
נקניקיות על גלגלים בטיב טעם|צילום: אלעד גוטמן

תפריט חדש במסעדת ים 7, הרצליה
מסעדת ים 7 מרעננת את התפריט הים תיכוני שלה עם מנות כמו מטבוחה שרימפס, סשימי דג ים, פילה בקר על הפלנצ'ה, קלמרי קריספי ועוד. בנוסף, תפריט הקוקטיילים השתדרג גם הוא עם קוקטיילים כמו מרגריטה קפואה, המינגויי, ספייס מנגו ועוד.

ים 7. רמות ים 122, הרצליה. 09-9566950

ג'ק דניאלס חוגג יום הולדת במסעדות שונות ברחבי הארץ
ג'ק דניאלס מציין בחודש ספטמבר את יום הולדתו ברחבי העולם, ואת המאורע ילוו 17 מסעדות מרחבי הארץ שיגישו תפריט מנות ספיישל בהשראת הוויסקי הוותיק. המסעדות המשתתפות באירוע: פופינה, סושיאל קלאב, קוואטרו, ניטן תאי, דלאל, יפו תל אביב, נורמן, משייה, קיטשן מרקט ואונזה (תל אביב), אנה, ג'קו וסטריט (ירושלים), ווניה ביסטרו, ששון, ויויניו (חיפה), סזאר (רחובות) ומסעדת יאניבצ'י (גליל). הארוחות יתקיימו בין ה-15 ל-22 לספטמבר.

ניטאן תאי (צילום: אפיק גבאי)
ג'ק דניאלס בניטן תאי|צילום: אפיק גבאי


ספרטה - חמארה יוונית חדשה בתל אביב
מסעדה יוונית חדשה צפויה להיפתח בקרוב בצפון תל אביב. ספרטה תנסה לשחזר את חווית האכילה ביוון העתיקה וכל סעודה תתחיל במגש ספרטני שיכלול 5 מנות יווניות קטנות (צזיקי, פאבה סקורדליה ועוד), המשך הסעודה כוללת מנות עיקריות בשיטת שרינג - גירוס, סופלקי, ברבוניות מטוגנות, קלמרי פריך ושרימפס. מחירי המנות ינועו בין 9 ל-90 שקלים.

ספרטה. ירמיהו 54, תל אביב. 03-6056575  

רשת קוקיז פותחת סניף חדש, כפר סבא
רשת "עוגיות הגלידה" קוקיז פותחת סניף חדש במתחם האושילנד בכפר סבא. הפתיחה החגיגית תיערך ביום חמישי הקרוב, ה-15/9, בין 18:00 ל-21:00, ולאורך כל האירוע יחולקו קוקיז חינם.

קוקיז. מתחם אושילנד, כפר סבא

Waikiki, מסעדת חוף חדשה בראשון לציון
מסעדת בשרים חדשה נפתחה על חוף הים בטיילת ראשל"צ ותציע תפריט תפריט שכולל מנות כמו המבורגרים, כריכי בשר, כנפי עוף ברוטב BBQ, צ'יפס הולנדי וקינוחים שונים. המסעדה פועלת בכל ימות השבוע החל מהשעה 10:00 ועד אחרון הלקוחות

Waikiki. הטיילת 19, ראשון לציון

7 ימים של בראנץ' במסעדת סילו חולון
בראנץ' הבוקר של מסעדת סילו, בראנץ' בסגנון איטלקי-ים תיכוני, יוגש שבעה ימים בשבוע בין השעות 09:00 ל-12:00, ובימי שישי החל מהשעה 8:30 ועד 12:00. התפריט כולל מאפים מהטאבון, סלטים, יוגורטים, מאזטים וממרחים תוצרת בית, תפריט ביצים, שתייה קרה או חמה ומתוקים.

סילו. מתחם לה פארק חולון. 03-5733315

סילו (צילום: לינה מיארה וערן שמר)
שבעה ימים של בראנץ' בסילו|צילום: לינה מיארה וערן שמר

מנות מהעבר במסעדת הרברט סמואל, תל אביב
לרגל סגירת מסעדת הרברט סמואל תל אביב בחודש הבא ומעברה בתחילת 2017 למשכנה החדש במלון, תציע המסעדה מנות "חותמת" מהעבר לצד התפריט הקבוע של השף קובי אוחיון. בין המנות: טונה אדומה בנוסח הרוצח, אינטיאס וטונה - קרודו, קצוץ בסכין עם חצילים באש, רוק שריפס - Rock Shrimps Tempura ועוד. המנות יוגשו למשך 10 ימים בלבד ומומלץ להזמין מקומות מראש.

הרברט סמואל. קויפמן 6 תל אביב, 03-5166516

>> לכל חדשות האוכל