את פרי האסאי הסגול והמטריף הכרנו בישראל כבר לפני שנים, עם הייבוא הראשון שלו לארץ. מאז הוא צץ בעיקר כטרנד בריאות שמשתלב טוב בתמונות ברשתות החברתיות, שכידוע אוהבות כל אוכל צבעוני פוטוגני באשר הוא. 

בשנה האחרונה עשה האסאי קאמבק גדול והתבסס ברחבי העולם כמוטיב מרכזי בקערות הסמודי -smoothie bowls, שמופיעות בכל בית קפה שמכבד את עצמו, כשהפרי הסגול בבסיסן.

סמבהזון קערת אסאי פירות  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
סמבהזון קערת אסאי פירות |צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

עכשיו נפתח לראשונה בארץ בית קפה שכל כולו על טהרת האסאי, תחת השם סמבהזון (מותג אסאי מארה"ב שמיובא ארצה). בעלי המקום הם בן זנזורי וגל ארגמן, זוג חברים צעירים שהתאהבו בפרי שמקורו באמזונס והחליטו שהישראלים צריכים להעמיק את היחסים איתו. כרגע פועל סניף של המותג ברחוב השומר בתל אביב והכוונה להתרחב לסניפים נוספים ברחבי הארץ.  

סמבהזון קערה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
סמבהזון קערה |צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

פרי האסאי באופן טבעי עתיר נוגדי חמצון ואומגה 3,6 ו-9. הוא מגיע לארץ בצורת מחית קפואה ממותקת בסוכר פירות או ללא סוכר, והוא נמכר בסמבהזון גם כסורבה (ניתן לרכוש במקום גם את מחית הפרי עצמה להכנת שייקים וקערות סמודי בבית). מנת הדגל כאן היא קערת סמודי על בסיס אסאי עם תוספות של פירות טריים, אגוזים, גרעיני חמנייה, קוקוס מיובש ועוד. בנוסף ניתן לרכוש במקום גם שייקים על בסיס אסאי וקפה אורגני.

סמבהזון. השומר 1, תל אביב