מקומות חדשים וסגירות
פאפא ג'ונס פותחים בישראל
רשת הפיצות פאפא ג'ונס מארצות הברית עושה עלייה: סניף ראשון ייפתח ברחוב דיזנגוף פינת ירמיהו בתל אביב בחודש פברואר ויציע משלוחים לרחבי העיר. מדובר ברשת השלישית בגודלה בארצות הברית אחרי פיצה האט ודומינוס, ובאופן טבעי התכנית היא להתפתח בהמשך לסניפים נוספים גם בישראל.
בורגר סאלון מגיעה לרמת השרון
רשת בורגר סאלון מבית מסעדת הבשרים לימוזין פתחה סניף חדש ברמת השרון, אחרי סניפים בטבעון, זיכרון יעקב, חיפה ויקום. בתפריט המקום ניתן למצוא המבורגר 160 או 220 גרם (37-43 שקלים), המבורגר כפול (54 שקלים), וצ'יזבורגר (45 שקלים). בגזרת התוספות: רוקפור, ביצת עין, פטריות ובצל מטוגן.
בורגר סאלון. סוקולוב 111, רמת השרון. 1-700-705-715. ראשון-שבת: 11:00-23:00. לא כשר
סניף חדש ללחם בשר, בני ברק
רשת המסעדות הכשרות פתחה סניף חדש במגדלי בסר. המסעדה החדשה כוללת טאבון גדול ובין המנות המוגשות במקום ניתן למצוא לחמעג'ון כבש עם ירקות שורש, פלפל קלוי וזיתי קלמטה; סינייה טלה עם תבלינים ארומטיים, ירקות שורש, צנוברים, פלפל קלוי וטחינה על קרם חצילים במחבת עטופה מאפה; ופוקאצ'ה ראגו עם רוטב עגבניות, ראגו בשר בקר, פלפל קלוי וזיתי קלמטה על מאפה פתוח.
לחם בשר. מצדה 9 בני ברק (מגדל בסר 3). כשר.
עוד המון חדשות מרגשות בפייסבוק שלנו
שמונה, רשת חדשה של כריכי בשר
רשת חדשה של כריכי בשר בשם שמונה נפתחה בחיפה. הרשת מציעה שלל כריכי בשר במחיר 8 שקלים וכוללת כרגע סניפים בטכניון ובאוניברסיטת חיפה (בקרוב היא תתפשט גם לתל אביב ולאחר מכן לרחבי הארץ). בתפריט כריכים בלחמניות מרובעות מקמח לבן או מלא עם אסאדו, אנטריקוט, אווז, פרגית, שניצל, המבורגר, מרגז או חביתת ירק, עם תוספות כמו פטריות, ביצת עין או פלפל קלוי.
יוז'י דלי, מעדנייה ובית כריכים חדש בכפר שמריהו
בכפר שמריהו התחדשו לאחרונה בגרסה טרייה למעדניית יוז'י הוותיקה עקב חילופי בעלות. המקום עבר שיפוץ מסיבי ומציע שלל בשרים טריים וגבינות מכל העולם לרכישה הביתה. מלבד זאת, במקום מציעים גם כריכים שווים במיוחד.
יוז'י דלי. הזורע 2, כפר שמריהו. 09-956445
עוד באוכל טוב:
- הזמנו משלוח מיוחנן, ויצאנו מה זה מרוצים
- דיויד פרנקל מתחדש עם רשת מזון מהיר איטלקית
- ארבעה מתכונים משני מרכיבים שאשכרה עובדים
סגירה עצובה לקפה ששת הימים, תל אביב
בית הקפה הוותיק ששת הימים ברחוב דיזנגוף בתל אביב נסגר לאחר חמישים שנות פעילות. הנכס בו פעל המקום מוצע כעת למכירה.
אירועים וסדנאות
אירוע אמנות ואוכל בבאר שבע
צלם האוכל חיים יוסף מתארח בחממת האמנים רד ליין בבאר שבע לערב אמנות ואוכל, הכולל סדרת הרצאות שיעסקו בקשר בין תחומי אמנות שונים לאוכל. כך למשל הילה שפיצק תרצה על אוכל בציור; קירה קלצקי על אוכל בצילום; ד״ר נעה ליבוביץ ממכללת קיי בבאר שבע תדבר על אוכל באומנות מתולדות האומנות ועד לימינו במדיה החברתית; וחיים יוסף יכין ויגיש את הכריך הספרותי ״הסנדוויץ של אברם הסתת״ מספרו של מאיר שלו ״בביתו במדבר״. האירוע יתקיים ב-7 בינואר משבע וחצי בערב.
מתחם הסדנאות של ניופאן גורמה מציע קורס פטיסרי חדש בהנחיית דלית קפלן. הקורס יכלול שמונה מפגשים ויתקיים אחת לשבוע החל מה-19 בינואר (משך כל מפגש 4 שעות). מחיר הקורס - 2200 שקלים.
מנות חורף חדשות
תפריט חדש בג'ראלד פטיסרי, תל אביב
ג'ראלד פטיסרי מציעים תפריט חדש שכולל מאפים כמו טארט ג׳ראלד עם עגבניות צלויות וקרם פרש; פיסלדייר מבצק עלים עם ארטישוק, בצל מקורמל, אנשובי וביצה קשה; פחזנית אפויה עם סלמון מעושן וקרם פרש, וכן מנות עיקריות כמו פטוצ'יני ברוטב שמנת עם חזה אווז, אספרגוס וגרוייר, ורטטוי של ירקות ים תיכוניים על מצע עדשים שחורות.
ג'ראלד. אבן גבירול 36, תל אביב 03-5063135
מנות חורף חדשות בקפה לואיז
רשת בתי הקפה מציעה מנות חדשות לחורף כמו גבינת לבנה חמה בתיבול תימין, שמן זית, מלח וצ'ילי ובציפוי שבבי קשיו עם דבש ופולי קקאו כתושים על עלי בייבי, בצל ירוק ונבטי חמנייה (36 שקלים), סושי קינואה שחורה עם נבטים סיניים, בצל ירוק, מלפפון ונבטי חמנייה ברוטב סילאן וסויה (36 שקלים) ופאד תאי לואיז עם דפי פסטה מאורז במרינדה של סילאן וסויה, מוקפצים בשמן קוקוס עם גזר, בצל, שום, ברוקולי, קישוא, ג'ינג'ר וקוביות טופו או חזה עוף (59 שקלים).
קינוחי חורף חדשים ב-Buy the Way
רשת Buy the Way משתפת פעולה עם החקלאי חיים צחורי ומציעה קינוחים חדשים על בסיס זן התפוזים שמוטי. יחד יצרו צחורי והקונדיטור דדיה פרוזניאק קינוחים כמו קרנץ תפוז (44 שקלים), בריוש תפוז (33 שקלים), טארטלט אישי עם קרם תפוז (30 שקלים) ופנקוטה פריחת התפוז (32 שקלים).
Buy the Way. צומת רעננה, על כביש 4,רעננה. 09-7424600. צומת רעננה כפר סבא צפון, כפר סבא. 09-7446868
תפריט קינוחים חדש ברשת ג'פניקה
הרשת מציעה תפריט קינוחים חדש עם מנות כמו כדור מנגו ושוקולד לבן מצופה ברוטב מנגו ופירורי קרמבל; עוגת גבינה אפויה עם רוטב תפוז; פרפה חלבה ושוקולד עם שומשום קלוי; ונמסיס – עוגת שוקולד פאדג' חמה בליווי כדור גלידת וניל. 30 שקלים לקינוח.
קוקטיילי חורף בריבר
הרשת מציעה קוקטיילים חדשים לחורף: Green Flower עם ג'ין גורדונס, מלפפון, מונין אלדרברי ולמון גראס ותפוחים; Tokyo Red Sour עם וודקה קטל וואן, סיטרון, טריפל סק, תות, לימון וחמוציות; וקוקטייל Hot Caramel Cider עם רום קפטן מורגן ספייס, טריפל סק, קרמל ומיץ תפוחים. לכבוד השקת התפריט - הקוקטיילים יעלו 24 שקלים במשך כל החודש.
קינוחי ט"ו בשבט בקונדיטוריה שני
רשת הקונדיטוריות מציעה קינוחי ט"ו בשבט חדשים, ביניהם פאי פירות יבשים, עוגת גזר עם דבש ואגוזים וקראנצ' אגוזים. כ-40 שקלים לקינוח.
תפריט חורף חדש בפיאנו פיאנו, נתניה
הסניף החדש של פיאנו פיאנו מציע תפריט חורף חדש ובו מנות כמו רדיאטורה פטריות - פסטת רדיאטורה עם תערובת פטריות פורטובלו ופורצ'יני בחמאת תימין, יין לבן ובצל ירוק; ניוקי ערמונים ברוטב שמנת וערמונים, פטריות פורטובלו, יין לבן, פרמזן ושמן כמהין; ופיצה מקסיקנית עם מחית צ'יפוטלה, תירס, פלפל, חלפיניו, פלפל קלוי ובצל סגול. בנוסף, מציעים במקום עסקיות ערב החל מהשעה חמש במסלולים שונים שנעים בין 69-89 שקלים.
פיאנו פיאנו. המחקר 2, מרכז רוגובין, נתניה. 09-9663663
חמין חדש בקופיקס
רשת קופיקס מציעה חמין חדש לימי החורף בעלות 5 שקלים. החמין הוא צמחוני ומורכב מתפוחי אדמה, בצל, חומוס, ושעועית.